Uutiset

Autot

Monikäyttöinen inva-/koulutaksi – Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI Prostyle

Sprinter – monipuolinen taksiaihio

Mercedes-Benz Sprinter on suosittu aihio pikkubussi- ja linja-autovalmistuksessa, koska siitä on saatavissa melkoinen määrä erilaisia versioita niin korin, moottorin kuin tehdasvarustelun suhteenkin. Jokaiseen käyttötarkoitukseen löytyy varmasti sopiva versio.

Koeajobussimme perusauto oli 3,5-tonninen, 3,7-metrin akselivälillä oleva keskipitkä (5,9 metriä pitkä) ja matala Kasten-versio. Moottori oli 2,2-litainen, nelisylinterinen, common rail-suoraruiskutuksella, turbolla ja välijäähdyttimellä varustettu CDI-moottori, joka antaa tehoa 150 hv ja vääntöä 330 Nm. Viisiportaisella automaattivaihteistolla oleva Sprinter tuntui varsin ”käteen sopivalta” sekä kaupunkipyörityksessä että maantiellä.

Kuljettajan ergonomisen ajoasennon mahdollistaa ohjauspyörän riittävät korkeus- ja etäisyyssäädöt sekä kuljettajan mukavuusistuimen korkeus- ja kaltevuussäädöt. Iso tuulilasi ja sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät laajakulmaisilla lisäpeileillä varustetut taustapeilit takaavat hyvän näkyvyyden joka suuntaan, mikä on tärkeä asia puhuttaessa koulutaksista.

Tehtaalta suoraan tilattavia varusteita Sprinterissä oli jo edellä mainittu automaattivaihteisto ja jousitettu kuljettajan mukavuusistuin korkeus- ja kaltevuussäädöillä. Näiden lisäksi tehdaslisävarusteita olivat kahdenistuttava apumiehenistuin, sähköliukuovi, ikkunat takaoviin, Jaspiksensininen metalliväri ja PSM-moduuli.

Sprinterin turvallisuudesta vastaavat ABS-levyjarrut kaikissa pyörissä, ASR-luistonestojärjestelmä, BAS-jarruassistentti, EBD-elektroninen jarruvoimanjako, Adaptive ESP-kuormantunteva ajovakaudenhallinta, kuljettajan turvatyyny, ajonestolaite sekä keskuslukitus kauko-ohjauksella.

 

Korityöt ennen sisustusta

Koeajamamme Jaspiksensininen Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI Prostyle auto oli rekisteröity 1+8 aikuiselle tai 1+13 koululaiselle sekä invataksiksi. Ennen varsinaista Prostyle-sisustustyötä auton rakentaminen alkaa auton osittaisella purkamisella, jotta saadaan tehtyä tarvittavat matkustamon lämpö-, ääni- ja pölyeristystyöt ennen varsinaista verhoilutyötä. Koeajoauton matkustamon sisämitat ovat: pituus 3265 mm, korkeus 1650 mm ja leveys 1780 mm.

Korimuutoksessa matkustamoon asennetaan paikoilleen lämpöliimalasit eli niin sanotut Feikki-panoraamalasit, joissa on uuden muotoilun ansiosta valonläpäisy saatu pudotettua 16 prosenttiin. Muut auton ulkopuoliset muutokset ovat Prostyle-korimuotoilusarjan asentaminen ja maskin, puskureiden sekä kylkilistojen maalaus auton väriin, alkuperäiset 16” Mercedes-Benz-alumiinivanteet, äärivalot katon kulmiin, led-sivuvalot puskurin kulmiin sekä sisälokarit ja roiskeläpät taakse.

 

Prostylen sisustama matkustamo

Prostyle Sprinter oli varustettu kauko-ohjatulla keskuslukituksella ja sähkötoiminen 1,3 metriä leveä ja 1,52 metriä korkea sivuliukuovi toimi hipaisemalla kahvaa ulko- tai sisäpuolelta tai napilla kojelaudasta. Matkustamoon nousemisen ja sieltä poistumisen helpottamiseksi auton oikealle puolelle oli asennettu reilu ruostumattomasta valmistettu astinlauta ja vasemmalle puolelle ovea tukikahva. Liukuoven kynnykseen oli asennettu alumiinitausta led-valolla. Sisäverhoilut oli tehty autoplyyshiä, verhoiluhuopaa ja muovimattoa käyttäen. Istuimet, 5 kpl koululaisistuimia ja 1 kpl 50 cm istuin, oli poikkeuksellisesti verhoiltu plyyshin sijasta pehmeällä Exclusive-nahalla, mikä teki istuimista hyvännäköiset ja helposti puhdistettavat. Keskimmäisten istuimien välissä oli tummasta puusta valmistettu klaffipöytä ja sen vieressä 12 V virtapistoke. Muuta varustusta oli tietenkin verhot sivu- ja takaikkunoihin, vaatekoukkuja 6 kappaletta ja roskakoreja 3 kappaletta. Kaikkien korin sähkövarusteiden ohjaus oli hoidettu CanBuss-väyläohjauksella, joka vaatii autolta PSM-moduulin. Auton valaistus koostui viidestä Led-spotista, jotka antavat yleisvalon auton keskikäytävälle sekä kuudesta himmentimellä varustetusta LED-spottivalosta, joilla saadaan aikaan tunnelmavalaistus. Kuljettajan paikalla oli tietenkin rahastusvalo ja taksivalolle oli valmius katolla.

Matkustusmukavuutta autossa saatiin aikaan ilmastoinnilla ja Eberspächer-lisälämmittimellä, mikä oli varustettu ajastinkellolla sekä matkustamon ilmaeberillä. Sähkötoiminen kattokanavatuuletus oli hoidettu autossa kahdella portaattomasti (imu/puhallus) säädettävällä moottorilla. Viihdepuolta hoiti Pioneerin radio/cd-yhdistelmä, johon oli asennettu auton omien kaiuttimien lisäksi neljä Pioneerin 130 Wattista kaksitiekaiutinta.

Takapariovien ovikytkin sytytti hissin yläpuolelle kaksi kappaletta tehokkaita Halogen spottivaloja. Pyörätuolinostimeksi autoon oli valittu Saavalaisen 1-pilarihissi, joka on helppo käyttää. Pyörätuolin kiinnityspisteitä oli kuusi kappaletta lattiakiskoissa, jolloin tuoli pysyy varmasti paikallaan ajon aikana. Pyörätuolikuljetuksissa takimmaiset istuimet sekä keskirivin vasemmanpuolinen istuin voidaan kääntää sivulle nippuun niin sanotulla ”flippimekanismilla” tai vaihtoehtoisesti irrottaa kokonaan helposti kahdella vivunnostolla per istuin.

 

www.prostyleerikoisajoneuvot.fi

 
 
 
 
 

Pikavuoro

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi