Uutiset

Autot

Lectican kolmas sukupolvi pitää perheyrityksen vauhdissa


Lectican kolmas sukupolvi pitää perinteisen yrityksen toiminnan vauhdissa ja mukana muuttuvan maailman vaatimuksissa. Ville, Katri ja Mikko Hakala lupaavat jatkaa Aarne ja Antti Hakalan linjaamaa polkua Lectican tunnettu palveluasenne ja laadukkuus tarkoin mielessä.


Viimeiset vuodet ovat olleet maamme autovarustelijoille erittäin haasteellisia, sillä yleismaailmalliset kriisit ja erityisesti ajoneuvojen heikko saatavuus ovat vaikuttaneet alan kaikkiin toimijoihin. Tamperelainen, Lectica-tuotteista tuttu Hakalan Verhoomo, on pitänyt kotimaisen perheyhtiön lippua korkealla jo vuosikymmenten ajan, eikä tämäkään kriisiaika toimintaa ole pysäyttänyt. Rauhallisempi tilanne on hyödynnetty strategisten muutosten toteuttamisessa, ja alan legenda Antti Hakalan jättäytyessä neuvonantajan rooliin astuvat esille seuraava sukupolven Ville, Mikko ja Katri Hakala.

Hakalan Verhoomon vuonna 1952 perustanut Aarne Hakala olisi varmasti ansaitun ylpeä perinnöstään, kun yritys jatkaa kahdeksannelle vuosikymmenelle seuraavan sukupolven voimin. Kotimaisen työn merkitys näkyy esimerkiksi yritykselle myönnetyssä Avainlippu-merkissä ja merkittävässä käsityötaidon ylläpitämisessä. Ajoneuvojen saatavuuden ollessa heikoimmillaan yritys panosti monipuolisiin korjausverhoiluihin, ja esimerkiksi autojen, moottoripyörien, traktorien, linja-autojen ja jopa elokuvateatterien istuinten korjaustyöt pitivät Hakalan ammattilaiset ahkerina. Tänä keväänä ajoneuvotoimitukset ovat miltei normalisoituneet ja nyt Lectica-ajoneuvovarustelut ovat jälleen palanneet yrityksen tärkeimmäksi osa-alueeksi.

Uutuusmallit hallinnassa

Ajoneuvojen saatavuuden parantuessa Lectican varusteluhallissa on jälleen sopivan ahdasta. Vanhojen mallien rakentamisen lisäksi Lecticalla on jatkuvasti käynnissä uutuusmallien lanseeraus alan ensimmäisten varustelijoiden kärkijoukossa.

Lecticalla on pitkäaikaisten yhteistyösopimusten kautta erittäin tiiviit yhteydet ajoneuvovalmistajiin, ja tämän ansiosta yritys pääsee rakentamaan varusteluratkaisuja aina ensimmäisten joukossa. Tälle kesälle on luvassa vielä esimerkiksi Ford Transit Customin matalalattiaversio sekä erittäin mielenkiintoinen eTransitin sähköinen tilataksiversio. Vahvasta Ford-osaamisesta tunnettu Lectica on nykyään monimerkkitalo, ja tälle vuodelle luvassa on uutuusversioita myös esimerkiksi Mercedes-Benz-malleista. Kaikkien merkkien ja mallien yhteisenä tekijänä on Lectican vahva ammattitaito ja oikeat materiaalivalinnat. Alan legendaksi muodostuneet täysin kotimaiset sivulle käännettävät Lectica-istuimet ja -järjestelmät sekä niiden kestävyys sekä toimivuus jokapäiväisissä työtehtävissä ovatkin tuttuja maamme ammattiautoilijoille.

Vahva asiantuntemus

Lectica on vahvasti mukana kotimaisen autovarustelualan kokonaiskehityksessä ja on perustajajäsen alan arvostetussa Hyöty-neuvottelukunnassa, joka kokoaa kasaan maamme hyöty- ja erikoisajoneuvojen osaajat. Hyöty-neuvottelukunta vahvistaa alan yhteistyötä ja parantaa toimintaympäristöä sekä kilpailukykyä esimerkiksi tiiviillä yhteistyössä alaan liittyvien viranomaistahojen, kuten Traficomin sekä Kelan kanssa. Hyöty-neuvottelukunta toimii myös asiantuntijana sote-uudistuksissa ja pitää myös tiiviisti yhteyttä muihin alan sidosryhmiin, kuten Taksiliittoon. Lectican Katri Hakala on neuvottelukunnassa vahvasti mukana ja näin yritys kulkee jatkossakin alan etulinjassa muuttuvassa maailmassa.

Lue seuraavaksi