Uutiset

Autot

Kulttuuria automiehille ja -naisille

The KUSTOM KULTURE SHOW 11.–12.2.2023 (la-su) Kaapelitehdas, Merikaapelihalli, Helsinki.

The Kustom Kulture Showesittelee jo yhdeksättä kertaa kustomoituja ja itse rakennettuja ajoneuvoja sekä alan käsityöläisiä ja taiteilijoita kymmenestä eri maasta aina Australiaa ja USA:ta myöten! Tapahtumasta on kasvanut arvostettu kansainvälinen auto- ja moottoripyörähenkisten harrastajien tapaaminen. Se on kulttuuritapahtuma, jonka muodostavat näyttely, alan ”käsityömessut” ja iltabileet.

Kaksipäiväinen tapahtuma tuo esiin muotoilua, taitoa ja luovuutta jenkkiautojen, moottoripyörien sekä kustomoitujen polkupyörien maailmasta. Ensiesittelyssä on myös useita juuri valmistuneita, tyylikkäitä autoja ja prätkiä. Voit tavata kustomkulttuuri -taiteilijoita, moottoripyörien ja autojen rakentajia ja alan pienyrittäjiä. Pääset myös seuraamaan eri alojen käsityöläisten työtä, mm. nahkatöitä, kaiverrusta, kylttimaalausta ja tatuointia. Pin stripe -maalausta voit vaikka itsekin kokeilla Arctic Pinheads ry:n osastolla maailman parhaiden ”straippareiden” avustuksella. Primer Stagella tapahtuman kävijöitä viihdyttää koko viikonlopun ajan House bändimme Masa Salorannan & Ari Berghällin Primer Rock´n Roll All Stars vierailevine artisteineen.


Kustom Kulttuuri tekee hyvää!

Lauantaina kello 19 on Shown päälavalla suuri hyväntekeväisyyshuutokauppa, johon käsityöläiset ja taiteilijat lahjoittavat kustom kulttuuri -henkisiä teoksiaan yleisön huudettavaksi. Avustuksen kohteena on tällä kertaa MIELI ry, joka mm. tarjoaa koulutuksia ja materiaaleja lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille neuvoloissa, varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja nuorisoalalla. MIELI ry tarjoaa myös varhaista tukea lapsille ja nuorille opettamalla mielenterveystaitoja, tarjoamalla varhaista tukea vaikeisiin tilanteisiin sekä ohjaamalla lapsia ja nuoria tarvittaessa avun piiriin.

Lauantain iltabileet päälavalla jatkuvat aina yöhön kello 02:een saakka. Päälavalla bileet polkaisee käyntiin kello 21 helsinkiläinen Gin Mill Trio, joka soittaa rootsmusiikkia räjähtävällä energialla. Heti illan ensimmäisen bändin jälkeen auto- ja moottoripyöräkerhot eli todelliset alan asiantuntijat Suomesta ja Belgiasta palkitsevat omat suosikkinsa näyttelyn ajoneuvoista ja rakentajista.

Illan toisena bändinä esiintyy upea helsinkiläinen Ria & the Hi-Binders viihdyttäen yleisöä 40–60 luvun country- & rockabillymusiikillaan. Puolenyön aikaan tapahtuma muuttuu K-18 tapahtumaksi, kun lavalle astelee kansainvälinen burleskitähti, joka rakastaa villasukkia. Miss Acrolicious on kuin peloton taskuvenus, joka viettelee yleisönsä säihkyvällä karismallaan ja tyylikkäällä viehkeydellään. Hänen esityksensä yhdistää perinteiseen burleskiin ripauksen röyhkeyttä ja akrobatiaa! Iltabileet jatkuvat rankemmalla rokilla klo 00.30, kun tuore suomalainen hard/classicrockyhtye Mount Mary ja sen laulaja Maria Hänninen vie kuulijat matkalle suoraan klassisen rockin ytimeen rosoisella laulusoundillaan.


Sunnuntaina jaetaan parhaille palkintoja

Tapahtuma jatkuu sunnuntaina ja ovet ovat avoinna klo 11–16. Kustom Kulture Jury palkitsee taitavia taiteilijoita ja rakentajia kello 14 jakaen muun muassa Best Paint Award ja Craftmanship Award -palkinnoilla. Erikoisimman laitteen rakentaja palkitaan Dare to be Different-palkinnolla. Kansainvälisen ja huikean kovatasoisen Lowbrow Art Challence-taidekilpailun aiheena on tänä vuonna Traditional Tattoo Art.

Tilaisuudessa paikalla on muun muassa shown järjestäjä Marco Platu Planting sekä tapahtuman tämän vuoden visuaalisen ilmeen luonut taiteilija Luigi Morgese Italiasta ja yksi maailman nimekkäimmistä popkulttuuriskenen taiteilijoista Dirty Donny USA:sta.


Tapahtuman aukioloajat:

La 11.2. klo 14–02 (klo 24 alk. K-18)
Su 12.2. klo 11–16

Liput: ovelta ja ennakkoon lippu.fi

Hinnat ovelta:
La 26/11 €, perhelippu 54 € (2 aikuista ja 2 lasta)
Su 13/7 €, perhelippu 30 €
Koko viikonlopun aikuisten ranneke 32 €
Alle 7 v. aikuisen mukana ilmaiseksi


Mount Mary


Lue seuraavaksi