Uutiset

Autot

Kuljetus-Logistiikka: Citroën- ja Peugeot-hyötyajoneuvot näyttävästi varusteltuina

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään tulevana viikonloppuna jo 11. kerran kansainvälinen kuljetus- ja logistiikka-alan suurtapahtuma, joka tulee kattamaan messukeskuksen kaikki viisi hallia.

CITROËN ja PEUGEOT –hyötyajoneuvot ovat mukana tapahtumassa laajoilla vierekkäisillä osastoilla, joilla kummallakin on näytillä merkin uusin, kaikki tarpeet kattava hyötyajoneuvomallisto Peugeot Boxerista Partneriin sekä Citroën Jumperista C3 Vaniin. Malliston lisäksi messukävijöitä lähestytään selkeällä ratkaisukeskeisellä näkökulmalla ja esittelyssä on toimivia ratkaisuja ja ideoita hyötyajoneuvojen varusteluun sekä niiden muunnosmahdollisuuksiin matalalattiataksista huoltoautoon tai kylmäkuljetukseen.

Kummallakin merkkiosastolla on esillä suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa yhteistyössä rakennettuja valmiita varusteluehdotuksia, jotka toimivat ratkaisuksi niin kasvan ruokakaupan verkkomyynnin tai lisääntyvän vanhusten ruokahuollon kylmäkuljetustarpeisiin kuin helposti tilanteen mukaan muunneltaviksi hyllyratkaisuiksi verkkokaupan pakettitoimituksille tai huoltoautoihin.

Vahvasti esillä on myös vuosi sitten lanseerattu Citroën- ja Peugeot-hyötyajoneuvojen viiden vuoden kilometrirajoittamaton takuu, joka on voimassa myös ammattikäyttöön.

PEUGEOT 

Peugeotin osastolla esitellään Peugeot Boxer L3H2-pakettiautosta toteutettu uudenlainen, erityisesti kuljettajan huomioiva jakeluauto. Ohjaamosta on poistettu apukuljettajan istuimet sekä tavaratilan väliseinä, joka on korvattu alumiinirakenteisella väliovella. Välioven kautta kuljettajan on helppo siirtyä ohjaamosta suoraan takatilaan joutumatta kiertämään autoa ulkokautta.

Takailaan jakeluauton laidoille on asennettu useampaan kerrokseen taittuvia hyllyjä, jotka saadaan joko laskettua alas hyllyiksi tai nostettua ylös seinää vasten kuljetettavien pakettien koon ja määrän mukaisesti. Näin saadaan luotua hetkittäisen tarpeen mukaan lisää tilaa kookkaammalle kuljetettavalle.

Suomen ensiesittelyn messuilla saa tunnetun nelivetovalmistajan Dangelin kanssa yhteistyössä valmistettava Peugeot Partner 4×4. Yhteistyö Dangelin kanssa käynnistyi syksyllä 2018, kun Suomen hyötyajoneuvomallisto kasvoi nelivetoisilla Peugeot Expert sekä Citroën Jumpy –malleilla. Nyt esiteltävän Partner 4×4 –malliston hinnat ja tarkemmat tekniset tiedot tullaan julkaisemaan tulevan kesän aikana.

Kesällä 2018 uusiutunut taksilaki teki Peugeot Traveller XL –mallista täydellisen työkalun taksiyrittäjille, jotka haluavat panostaa myös esteettömiin kuljetuksiin. Yhteistyössä Tamlansin kanssa on toteutettu kaikki säädökset täyttävä, monipuolinen taksiauto madalletulla lattialla. Matalalattiataksi soveltuu niin pyörätuolin kuin paarien kuljettamiseen.

Yksi osaston näyttävimmistä ratkaisuista on kotimaisena muutostyönä toteutettu kylmäkuljetusauto, joka on rakennettu Peugeot Expert 120 XL:n pohjalle.

Lisäksi Peugeot-osastolla nähdään Peugeot Boxer L4H2 –pakettiautosta muunnettu toimiva, viidelle hengelle soveltuva retkeilyauto.

CITROËN

Citroën viettää kuluvana vuonna 100-vuotisjuhlaa autonvalmistajana ja osastolle on tuotu tuulahdus niin merkille tärkeää historiaa kuin merkin historiaan sekä nykypäivään vahvasti linkittyvää WRC-tunnelmaa.

Osaston väripilkku on WRC-ilmeeseen naamioitunut nelivetoinen Citroën Jumpy 150 XL 4×4. Neliveto-Jumpy lanseerattiin Suomen mallistoon loppusyksystä 2018. Neliveto on mahdollista muuntaa myös kesken ajon takaisin taloudellisemmaksi etuvedoksi. Maastokestävyyttä lisää vakiona toteutettava pohjan panssarointi tai lisävarusteena saatava takatasauspyörästön lukko. Messuosastolla esiteltävän Citroën Jumpy 4×4:n takatila on varustettu niin talotekniikka- kuin huoltoyhtiöitä palvelevaksi huoltoautoksi.

Citroën ”WRC-huoltoauton” lisäksi osastolla on esillä myös muita eri kotimaisten yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettuja viimeisteltyjä huoltoautokokonaisuuksia vaihtoehtoisilla hylly-, kaappi- ja lokerikkoratkaisuilla.

Huoltoautojen rinnalla Citroën esittelee osastolla Citroën Jumpy 180 XL:stä muunnetun turvallisen koulutaksin, jonka kyytiin mahtuu kaksitoista koululaista. Citroën Jumper taas nähdään kylmäkuljetukseen suunniteltuna versiona.

Osaston kooltaan pienimpänä mutta monipuolisiin käyttötarkoituksiin soveltuvana ratkaisuna nähdään Citroën C3 ”van”, eli arvonlisäverovähennyskelpoiseksi pakettiautoksi muunnettu versio Citroënin myydyimmästä C3-mallista. 

Citroënin osastolla on näkyvissä myös merkin juhlavuosi 100 vuotisen historian kunniaksi ja paikalla on edelleen työkäytössä oleva 3 Kaverin Jäätelön Citroën Camionette. Kannattaa poiketa tutustumassa myös tähän historialliseen pakettiautoon.

TÄRKEÄT OHEISPALVELUT

Monipuolisen hyötyajoneuvovalikoiman ja siitä toteutettujen muunnosratkaisujen lisäksi Citroën ja Peugeot esittelevät osastoillaan ammattilaiselle tärkeitä arjen ratkaisuja, kuten kattava hyötyajoneuvojen huolenpitosopimus, taksiammattilaisille suunnattu viiden vuoden taksitakuu ja yhtä lailla yksityiseen kuin ammattikäyttöön kilometrirajoittamattomana myönnettävä viiden vuoden hyötyajoneuvotakuu.  

Kuljetus- ja logistiikka 2019 –messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9. – 11. toukokuuta. Merkkikohtaiset osastot löytyvät vierekkäin osastonumeroilla: 6h20 sekä 6m21.

Lue seuraavaksi