Uutiset

Autot

Klassikko­malleista sähköautoihin – Nissan 50 vuotta Suomessa

Kesällä 1962 Autokeskus Oy sopi Datsun-autojen maahantuonnista Nissan Motor Companyn kanssa ensimmäisenä Euroopassa. Ensimmäiset 713 Datsun Bluebirdiä saapuivat Suomeen vuonna 1962, jolloin japanilaiset automerkit eivät vielä olleet kovin tuttuja suomalaisille kuluttajille.

Keväällä 1963 Teekkarien Autokerhon kanssa sovittiin erikoisesta koeajosta – opiskelijoiden oli tarkoituksena ajaa 50 000 kilometrin koeajo Bluebirdillä. Matka taittui niin mukavasti,
että haastajaksi nimetylle Bluebirdille kertyi kolmen kuukauden testirupeaman aikana kaikkiaan 100 645 kilometriä. Testin aikana Datsunilla ajettiin alas myös hyppyrimäestä. Tempaukset poikivat mainoslauseen ”Datsun kestää”, joka on laajalti tunnettu suomalaisten autoilijoiden joukossa vielä tänäkin päivänä. Datsun sai väistyä tuotemerkkinä vuonna 1982, jolloin Nissan Motor Company päätti ottaa kaikkialla käyttöön tuotemerkin Nissan.

”Datsunilla ja Nissanilla on vahvat ja tunnepitoiset juuret suomalaisilla automarkkinoilla. Olemme ylpeitä siitä, että Suomi oli Euroopassa ensimmäinen maa, joka aloitti japanilaisen automerkin virallisen maahantuonnin, ja että Suomi on edelleen monessa esimerkkinä muille Nissan-maille”, iloitsee maajohtaja Sanna Kaipia Nissan Nordic Europesta.

 ”Tahdon kiittää koko sitoutunutta jälleenmyyntiverkostoa siitä työstä, mitä he ovat yhdessä maahantuonnin kanssa tehneet Nissan-merkkimme eteen 50 vuoden ajan. Nissan on Suomessa markkinatilastojen kärki­sijoilla kuukaudesta toiseen ja Nissan Qashqai on ollut maamme ostetuin automalli tänä vuonna niin tammi- kuin heinäkuussakin, jatkaen voittokulkuaan varmasti myös loppuvuonna.”

Lue seuraavaksi