Uutiset

Työkoneet

Kupittaa–Turku-ratahankkeen siltoja valmiiksi

Kupittaa–Turku-ratahankkeeseen kuuluvat Nummen alikulkusilta ja Aurajoen ratasilta ovat valmistuneet. Molemmat sillat otetaan täysimääräisesti käyttöön joulukuussa 2024, jolloin junaliikenne palautuu Helsingistä Turun henkilöratapihalle. Viimeistelytyöt jatkuvat silloilla vuoden loppuun asti ja saattavat vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin.


Artikkelikuva: Aurajoen ratasilta lokakuussa 2024.


Uusi Nummen alikulkusilta on noin 110 metriä pitkä ja 12,7 metriä leveä betoninen laattasilta, jonka alikulkukorkeus on 4,8 metriä. Aurajoen ratasilta puolestaan on noin 160 metriä pitkä, ja tyypiltään jännitetty betoninen palkkisilta.

”Sekä Nummen alikulkusillan että Aurajoen ratasillan valmistuminen on merkittävä virstanpylväs koko hankkeelle ja tärkeä askel Kupittaan ja Turun välisen kaksoisraiteen toteutumisessa. On hienoa nähdä konkreettisia edistysaskeleita”, kommentoi hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta.

Nummen alikulkusilta lokakuussa 2024.

Nummen alikulkusillan alta kulkee entiseen tapaan kaksi autokaistaa molempiin suuntiin sekä Aurajoen puolella jalankulku- ja pyöräilyväylä, joka otetaan käyttöön joulukuussa. Jalankulun ja pyöräilyn väylä asfaltoidaan lokakuun lopussa lukuun ottamatta työmaakäyttöön jäävää osuutta, joka asfaltoidaan ensi vuonna. Osa reitistä on vielä suljettu Kairispolulla työmaaliikenteen vuoksi.

Vaikka siltojen rakenteet ovat jo valmiita, niihin liittyvät viimeistely- ja muut työt jatkuvat, ja ne saattavat vaikuttaa liikennejärjestelyihin. Viimeistelytöissä tehdään muun muassa radan suoja-aitoja, rantaväylien kaiteita sekä viheralueiden istutusten täydentämistä. Viheralueiden viimeistelytyöt jatkuvat vielä keväällä 2025.

Siltojen valmistumisen myötä hankkeen keskeinen tavoite, sujuva ja häiriötön junayhteys Helsingistä Turkuun, saavutetaan joulukuussa.


Vanha ratasilta purettiin viime vuoden keväällä. Lue tästä, miten vanhan sillan teräspalkit nostettiin pois paikoiltaan. Mukana myös videota nostotapahtumasta.


Lue seuraavaksi