Uutiset

Yleinen

Kamrock Oy yrityskaupoilla

Kiviainesten erikoisosaaja, kempeleläinen Kamrock Oy kasvattaa liiketoimintaansa hankkimalla murskausalan perheyhtiö AB R. & S. Sundvik Oy:n koko osakekannan. Kamrock Oy on erikoistunut murskaukseen ja jalostukseen. Yrityskaupalla taataan Pohjanmaan lakeuksien kestävä murskausvoima. 

Viime vuosina voimakkaasti kasvanut Kamrock vahvistaa asemaansa Pohjanmaan alueella ostamalla Ab R. & S. Sundvik Oy:n koko osakekannan sekä Kiviaines Sundvik Oy:n liiketoiminnan. Samassa yhteydessä Sundvikin louhintaliiketoiminta myydään Louhinta Kääntä Oy:lle. Yhtiön henkilökunta jatkaa nykyisissä tehtävissään.

Kauppa mahdollistaa Kamrockin liiketoiminnan kasvattamisen ja edelleen kehittämisen. Samalla se varmistaa Sundvikin toiminnan jatkumisen omistajaosakkaiden alkaessa suunnitella lähivuosina tapahtuvaa eläkkeelle jäämistään.

”Kaupan myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin sekä vahvistamaan tarjontaamme Pohjanmaan alueella. Sundvikillä on hyvä konekanta ja ennen kaikkea uskomaton 40-vuotinen kokemus alalta. On hienoa saada tämä ainutlaatuinen perimä osaksi liiketoimintaamme”, sanoo Kamrockin toimitusjohtaja Jarkko Peräaho. ”Voimme kaupan avulla myös laajentaa kehittämämme kalliosoran tuotantoa, ja edesauttaa siten osaltamme entistä ympäristöystävällisempää rakentamista.”

Myös Sundvikillä kauppaan suhtaudutaan odottavin mielin.
”On hienoa, että perheyhtiömme tarina jatkuu osana Kamrockia. Meille on tärkeää, että yhtiö siirtyy Kamrockin kaltaiselle vahvojen arvojen yhtiölle. Kauppa antaa meille mahdollisuuden kehittyä ja palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin, alan edelläkävijyyttä ja laatua vaalien”, sanoo Sundvikin toimitusjohtaja Joni Sundvik.

Kalliosoraa ehtyvien luonnonvarojen tilalle

Erityisesti kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä infrarakentamisen palvelemiseen keskittyvä Kamrock Oy on murskannut alansa kasvukäyriä kiitettävällä vauhdilla koko olemassaolonsa ajan. Yhtiön vuoden 2020 liikevaihto oli 21 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen 23 prosenttia. Yritysoston ja muun kasvun myötä liikevaihto kasvaa yli 30 miljoonaan euroon tänä vuonna.

Yksi Kamrockin kiinnostavista aluevaltauksista on myös yhtiön kehittämä kalliosora , vastuullinen ja tasalaatuinen kalliomurske, jonka avulla betonitoimijat voivat luopua ehtyvien luonnonvarojen käytöstä ja madaltaa hiilijalanjäljen ohessa myös kustannuksiaan.

Infrarakentamiselle ja rakennusteollisuudelle välttämättömän betonin tilavuudesta jopa 70 prosenttia on hiekkaa. Maailman luonnonhiekkavarannot ovat kuitenkin rajallisia, ja hiekan kuljetuksesta aiheutuu turhaa ympäristökuormaa.

Kamrock Oy:n kehittämä kalliosora tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon luonnonhiekan käytölle betonin valmistuksessa. Betoniteollisuuden tarpeisiin erinomaisesti sopiva tasalaatuinen hiekka murskataan kalliosta mahdollisimman lähellä toimituspaikkaa. Kun kuljetukset lyhenevät, toimitusvarmuus paranee, kuljetuskulut laskevat ja hiilijalanjälki pienenee merkittävästi. Kiviaineksen tasalaatuisuuden ansiosta myös betonin sementtimäärää on mahdollista vähentää, mikä säästää niin kustannuksia kuin luontoakin.


Lue seuraavaksi