Uutiset

Yleinen

Destia ja Equans Solar & Storage aloittavat yhteistyönDestia ja Equans Solar & Storage ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan nopeuttaakseen suuren kokoluokan aurinkovoimapuistojen kehittämistä Suomessa.

Vihreän sähkön kysynnän kasvun myötä Suomeen suunnitellaan suuren kokoluokan aurinkovoimapuistoja. Destia näkee mahdollisuuksia aurinkovoimainfran rakentamisessa ja on siksi perustanut Aurinkovoimarakentaminen-yksikön vastaamaan uusiin mahdollisuuksiin ja aloittaa yhteistyön Equans Solar & Storagen kanssa. Equans Solar & Storage on asentanut jo 5,5 gigawattia aurinkovoimaa eri puolille maailmaa ja tunnetaan yhtenä johtavista aurinkoenergiatoimijoista, joka nyt aikoo laajentaa toimintaansa Suomeen.

Yhdessä Destia ja Equans Solar & Storage, jotka molemmat ovat osa Bouygues-konsernia*, tarjoavat suunnittelu-, hankinta- ja rakentamispalveluita energiantuottajille ja hankekehittäjille ja ovat näin mukana toteuttamassa Suomen energiamurrosta.

”Suomi on tällä hetkellä keskellä energiamurrosta ja siirtymässä kohti uusiutuvia energianlähteitä, kuten tuuli- ja aurinkoenergiaa. Suomessa on jo vahva tuulivoimamarkkina, joten sijoittajien, kehittäjien ja muiden toimijoiden huomio kääntyy yhä vahvemmin aurinkovoiman puoleen. Yhteistyöllä Equans Solar & Storagen kanssa tuomme kansainvälistä asiantuntemusta Suomen kasvavaan aurinkovoimamarkkinaan ja tarjoamme suuren kokoluokan aurinkovoimapuistoja työstäville aurinkovoiman hankekehittäjille tarvittavan osaamisen yhdestä paikasta”, sanoo Jarkko Lahti, Destian Aurinkovoimarakentaminen -yksikön päällikkö.

Suomen aurinkovoimaenergian kapasiteetin odotetaan kasvavan 400 megawatista 8 000 megawattiin vuoteen 2030 mennessä. Siirtymään sisältyy useita suuren kokoluokan aurinkovoimapuistoja 30 megawatista aina isoimpien puistojen yli 500 megawattiin, joka vastaa keskimäärin 90 000 kotitalouden sähkönkulutusta**. Aurinkovoimakapasiteetin kasvu tarjoaa Suomelle mahdollisuuden vastata vihreän energian kasvavaan kysyntään ja siirtyä kohti hiilineutraaliutta.

“Suomen markkina tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden, kun suuren kokoluokan aurinkovoimaprojekteja alkaa käynnistyä. Suunnittelemme ja toimitamme avaimet käteen -periaatteella laadukkaita aurinkovoimapuistoja ympäri maailmaa ja voimme jakaa laajaa osaamistamme Destialle. Olemme iloisia yhteistyöstämme Destian kanssa ja heidän vahvasta paikallisesta osaamisestaan, sillä yhdessä voimme tarjota korkeatasoisia palveluita aurinkovoimakehittäjille Suomessa”, sanoo Elisabeth Benedetto, Equans Solar & Storagen johtaja ja Equansin tytäryhtiön Bouygues Energies & Servicesin Energies-liiketoiminnan johtaja.

Yhteistyö mahdollistaa kilpailukykyiset ja korkeatasoiset suunnittelun, hankinnan ja rakentamisen palvelut aurinkovoimahankkeiden kehittäjille Suomessa niin suorituskyvyn, luotettavuuden kuin turvallisuudenkin osalta.

  • * Destia on osa kansainvälistä Colas-konsernia, jonka omistaa Bouygues-konserni. Equans Solar & Storage on Equansin erikoisbrändi. Equans on osa Bouygues-konsernia.
  • ** Laskelma perustuu 5 000 kw:n keskimääräiseen käyttöön.Lue seuraavaksi