Uutiset

Uutiset

Pinnoitettu maantie kunnostetaan soratieksiPudasjärvellä kunnostetaan vähäliikenteinen, ohuesti pinnoitettu (ns. SOP-tie) maantie 18834 Tuhansuontie soratieksi kuluvan kesän aikana. Kunnostettavan tien pituus on 12 km.

Vähäliikenteisten maanteiden päällysteiden ylläpito on tienpidon rahoituksen niukkuuden takia haasteellista. Harvaan liikennöityjä päällystettyjä maanteitä ei pystytä uudelleen päällystämään ja niitä pidetäänkin liikennettä palvelevassa kunnossa paikkauksin. Päällysteen tai pintauksen huonontuessa tilanne voi muuttua ajan saatossa niin, ettei päällystettä kannata enää ylläpitää. Tällöin päällystetty vähäliikenteinen tie voidaan kunnostaa soratieksi. Huonokuntoisen SOP-tien paikkaaminen ja pitäminen liikennettä tyydyttävässä kunnossa on kallista ja hankalaa. Hyvä soratie on usein käyttäjälle parempi vaihtoehto kuin huonokuntoinen päällystetty tie. Toimenpiteellä voidaan siis parantaa tien turvallisuutta ja ajomukavuutta.

Viime vuosina muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on pinnoitettuja maanteitä parannettu sorateiksi vuosittain noin 10–30 kilometrin matkalla.

Lue seuraavaksi