Uutiset

Kuljetuskalusto

Dakar-rallin kymmenellä parhaalla kuorma-autolla on yksi yhdistävä ominaisuus

Team De Rooy Iveco

Tämän vuoden aavikolla ajettavan Dakar-rallin kuorma-autoluokan voittajaksi nousi Team De Rooy. Joukkueen kaikki kuorma-autot on varustettu Allison Transmissionin vaihteistolla. Kilpailun tuloslistasta nähtiin, että itse asiassa kaikki Dakar-rallin kymmenen parhaan joukkoon yltäneet kuorma-autot oli varustettu Allisonin automaattivaihteistolla.

Maailman tiukimman vuotuisen moottoriurheilukilpailun 45. osakilpailu käytiin äärimmäisissä lämpötiloissa ja Saudi-Arabian vaihtuvissa ja haastavissa maastoissa. Ralli alkoi 31. joulukuuta Punaisenmeren rannalta ja päättyi lopulta Persianlahden hiekkaisille rannoille Dammamiin 15. tammikuuta – yli 8 500 kilometrin matkan jälkeen.

”Tavoitteemme oli voittaa tämän vuoden Dakar, ja onnistuimme siinä. Kisan voittajilta Janusilta, Marcelilta ja Darekilta nähtiin hienoja suorituksia. Lisäksi Martin van den Brink ja hänen poikansa Mitchel tekivät fantastisen työn ja sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi”, kertoo Team De Rooyn kapteeni ja omistaja Gerard De Rooy.

Finish Podium
Tänä vuonna Team De Rooy voitti Dakar-rallin kuorma-autoluokassa.

”Tämän vuoden Dakar-ralli oli yksi kovimmista, mitä muistan, ja sen aikana sattui monia yllätyksiä. Allisonin täysautomaattivaihteistojen ansiosta tiimit pystyivät ajamaan täydellä nopeudella ja siirtämään täydet tehot renkaisiin hankalimmissakin maastoissa”, jatkaa Gerard De Rooy.

Hyvä valinta kärkisijoituksia jahtaaville

Kaikissa tämän vuoden Dakar-rallin kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneessa kuorma-autossa oli Allisonin automaattivaihteisto. Suurin osa oli Allison 4000 Series™ -vaihteistoja. 4000-sarja on suunniteltu keskisuurille ja raskaille hyötyajoneuvoille, ja sitä käytetään laajasti raskaissa rakennus-, jäte-, hälytys- ja pelastusautoissa sekä puolustusajoneuvoissa maailmanlaajuisesti.

”Allison on ylpeä voidessaan tarjota Dakar-kilpailijoiden käyttöön järeät täysautomaattivaihteistot, jotka takaavat erinomaisen luotettavuuden, ohjattavuuden, kiihtyvyyden ja alan johtavaa suorituskykyä”, toteaa Allison Transmissionin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan markkinointijohtaja Sjoerd Vos. Hän jatkaa:

”Dakar-ralli on moottoriurheilukilpailuista vaativin, ja Allisonin automaattivaihteistot todistivat jälleen kerran kykynsä suoriutua erilaisissa vaativissa olosuhteissa, kuten jyrkissä mäissä, dyyneillä ja pehmeässä maastossa.”

Kuljettajaa auttavat ominaisuudet

Allisonin täysautomaattivaihteistossa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täydellisen työntövoimaratkaisun moottoriurheiluun. Yrityksen patentoitu momentinmuunnin moninkertaistaa liikkeellelähtömomentin ja antaa enemmän voimaa vetopyörille. Tämä tekee liikkeellelähdöstä nopeampaa ja ohjailtavuudesta helpompaa erityisesti hiekkaisessa ja mutaisessa maastossa.

Team De Rooy Iveco
Tämän vuoden Dakar-rallin kymmenessä parhaassa kuorma-autossa oli Allisonin täysautomaattivaihteisto.

Lisäksi Allisonin Continuous Power Technology™ ehkäisee vaihteiston vedon katkokset, joita esiintyy vaihtaessa manuaali- ja automatisoiduilla manuaalivaihteistoilla (AMT). Allisonin vaihteistot vaihtavat automaattisesti oikeaan aikaan ottaen huomioon hyötykuorman, tienpinnan pidon ja kaltevuuden, mikä mahdollistaa tasaisen vaihdon täydellä teholla. Tämä tekniikka suojaa ajoneuvon osia ja ehkäisee kuljettajan väsymystä. Mahdollisuus keskittyä ajamiseen ilman, että tarvitsee vaihtaa jatkuvasti vaihteita, on ratkaisevan tärkeää rallikilpailussa, jossa kuljettajien on pidettävä molemmat kädet ratissa ja silmät radalla joka sekunti.

Allisonin sisäänrakennetut hidastimet tarjoavat kuljettajille lisäetua avustamalla ajoneuvoa hidastamaan kuluttamatta jarrujärjestelmää. Ne myös vähentävät lämmön kertymistä renkaisiin, mikä on tärkeä etu Dakarissa, kun ajoneuvot ajavat syvällä hiekassa ja korkeissa lämpötiloissa. Tämä auttaa pidentämään renkaiden käyttöikää, mikä vähentää aikaa vievää huoltoa rallin aikana. Suunnistaessaan 15 päivän ajan äärimmäisissä olosuhteissa kuljettajat kyllä huomaavat Allisonin täysautomaattivaihteistojen edut ja kestävyyden.Lue seuraavaksi