Uutiset

Työkoneet

Wirtgeniltä uusi kylmäjyrsin ahtaisiin paikkoihin

Wirtgen on esitellyt uuden kylmäjyrsinmallin, W 150 F(i):n. Sen jyrsintäleveys on 1,8 metriä. Kompaktin kokonsa johdosta laite soveltuu käytettäväksi ahtaissa kohteissa, kuten kaupunkien keskustoissa ja taajama-alueilla. Uuden koneen kompakti koko ja alhainen omapaino helpottavat sen kuljettamista työmaalta toiseen. Ja koneessa on myös paljon käyttöä helpottavia ominaisuuksia, kuten digitaalinen käyttöliittymä ja Level Pro Active -tasausjärjestelmä. Niiden ansiosta koneen hallinta hoituu yhdellä kädellä.

Ympäristöystävällinen John Deere -moottori

Wirtgen W 150 F(i) -jyrsimessä on John Deeren 9-litrainen dieselmoottori, joka täyttää Stage V -päästönormit. Tehoa moottorista saadaan 315 kilowattia. Valmistajan mukaan moottorin suuren vääntömomentin ansiosta polttoaineenkulutus on maltillinen kovassakin kuormituksessa. W 150 F(i):n jyrsintäsyvyydeksi luvataan jopa 330 millimetriä.

Digitaali- ja tasausjärjestelmät

Mill Assist, Wirtgen Performance Tracker (WPT) ja Level Pro Active -tasausjärjestelmä avustavat koneenkäyttäjää ja parantavat koneen tuottavuutta. Nämä järjestelmät ovat jo osoittaneet toimivuutensa Wirtgenin F-sarjan kylmäjyrsimissä. Nyt myös tämän uuden kompaktin kokoisten jyrsimien suurin malli W 150 F(i) hyötyy näistä ominaisuuksista. Luvassa on lisää tehoa ja suorituskykyä. Järjestelmästä saadaan myös automaattisesti työmaakohtaisia raportteja kohteen oleellisista asioista.

Mill Assist lisää jyrsintätehoa

Automaattitilassa Mill Assist säätää tehonkäytön optimaaliseksi suorituskyvyn ja kustannusten välillä. Näin saadaan paras jyrsintätulos, samalla kun minimoidaan polttoaineen- ja vedenkulutus, terien kuluminen sekä CO2-päästöt. Mill Assist säätää automaattisesti moottorin kierroksia tarpeen mukaan. Jyrsinrummun alhaisilla kierroksilla päästään pieneen polttoaineenkulutukseen ja jyrsinterien kulumiseen. Suurilla pyörimisnopeuksilla saavutetaan hyvä suorituskyky.
Koneenkäyttäjä voi valita kolme toimintatilan (mode) väliltä; ”ECO”, ”Suorituskykyoptimoitu” tai ”Jyrsintäjäljen laatu”. Näin jyrsintäjäljen vaiheittainen säätö karkeasta erittäin hienoon tapahtuu helposti nappia painamalla.

Tarkka tasaus

Level Pro Active -tasausjärjestelmä on vakiona uudessa W 150 F(i) -jyrsimessä. Tämä Wirtgenin kehittämä järjestelmä on tarkoitettu erityisesti kylmäjyrsinkoneisiin ja se mahdollistaa hyvän työjäljen. Siinä yhdistyvät 3D- ja lasertasausjärjestelmät sekä uusittu Multiplex-skanneri.
Kaikkien anturien ja mittausten tulokset ovat helposti luettavissa kojelaudan näytöltä, jolloin työn tehokkuutta voidaan tarvittaessa säätää. Tasausjärjestelmä on kiinteä osa koneen ohjausjärjestelmää. Näin koneen kaikki oleelliset toiminnot ovat yhteydessä toisiinsa ja työskentelyssä päästään hyödyntämään pitkälle vietyä automaatiota.

Saatavana myös ohjaamollisena

Hallintalaitteiden osalta on pyritty korkeaan laatuun ja maksimaalisen helppoon käyttöön. Sivuttain liikkuva ohjauspiste takaa aina hyvän näkyvyyden työkohteeseen. Koneeseen on saatavana 2–6 kameran järjestelmä, jonka avulla nähdään muutoin näkökentän ulottumattomissa oleviin kohteisiin. Näyttönä toimii viiden tuuman näyttö/hallintapaneeli, joka on sijoitettu käsinojaan. Koneeseen on saatavana myös ohjaamo, joka suojaa kuljettajaa melulta ja pölyltä sekä takaa mukavat työskentelyolosuhteet.

Wirtgenin kehittämä teknologia vähentää osien kulumista

Wirtgen W 150 F(i) -kylmäjyrsin on varustettu kulumista kestävällä ja pikatoimisella HT22-kiinnikejärjestelmällä. Siihen sisältyy myös kenttätestattu HT22 Plus -varustelu. Yhdessä pyöreäkaraisen Generation X² -terän kanssa myös kiinnikkeen kuluminen vähenee Wirtgenin mukaan, jopa 25 prosenttia. Näin asiakas hyötyy kuluvien osien pidemmistä vaihtoväleistä. Lisäksi osien vaihto on tehty nopeaksi ja helpoksi suorittaa. Pikakiinnikkeellä varustettu terärumpu (Multiple Cutting System, MCS) mahdollistaa työleveyden nopean vaihdon. Näin taataan jyrsimen monipuolinen käyttö.


Wirtgen-koneet tuo maahan ja jälleenmyy Wirtgen Finland Oy.


Lue seuraavaksi