Uutiset

Työkoneet

Webinaari aiheena sähkötyökoneet

Motiva järjestää webinaarin aiheesta sähköiset työkoneet maanantaina 20.3. kello 13.30–15.30. Webinaarin osallistuminen on ilmaista, mutta edellyttää ilmoittautumista 17.3. mennessä oheisen linkin kautta.

Täyssähkökäyttöisiä työkoneita tipahtelee koko ajan lisää markkinoille, ja jo työmaillekin tositoimiin. Trukkipuolella sähkökoneet ovat olleet arkea jo pitkään, mutta nyt niitä alkaa tosissaan tulla myös maarakennuspuolelle. Sähkökäyttöisiä minikaivukoneita ja pieniä pyöräkuormaajia on tarjolla jo monelta valmistajalta ja ensimmäisiä käyttökokemuksia on laitteista saatu Suomestakin.

Järeämmät täyssähköiset kaivukoneet ja pyöräkuormaajat tekevät vielä tuloaan markkinoille. Valmistajat kehittävät ja testaavat kilpaa tätä uutta teknologiaa. Viime syksyn Bauma-messukin oli täynnä sähkökäyttöön liittyviä uutuuksia. Niitä oli tarjolla jokaiselta varteenotettavalta konevalmistajalta, joiden ohella esillä olivat vahvasti myös sähkö- ja elektroniikkapuolen laite- ja komponenttivalmistajat, jotka mahdollistavat työkoneiden sähkökäytön invaasion.

Motivan webinaarissa käsitellään sähköisiä työkoneita niin työn tilaajien kuin urakoitsijoidenkin näkökulmasta, myös kokemusperäisesti. Tilaisuudessa mietitään sähkökoneiden saatavuuden ja kustannuksien myyttejä, soveltuuko sähkökone Suomen vaativiin olosuhteisiin, varsinkin talvisiin, tuleeko sähkökoneen käyttö edullisemmaksi kuin polttomoottorikäyttöisen jne?

Siinä muutamia näkökohtia, joihin webinaarissa paneudutaan.

Tilaisuudesta julkaistaan lähiaikoina vielä tarkempi ohjelma, joka löytyy aikanaan tästä linkistä.


Lue seuraavaksi