Uutiset

Työkoneet

Samoter 2020: Wacker Neusonin sähkökoneelle innovaatiopalkinto

Wacker Neusonin ensimmäinen akkukäyttöinen ja täyssähköinen minikaivukone EZ17e tarjoaa samaa suorituskykyä ja käsiteltävyyttä kuin dieselmoottorilla varustettu rinnakkaismallinsa. SaMoTerin messuilla tämä sähköinen uutuus palkitaan Innovation Award 2020 -palkinnolla (innovaatiopalkinto) hydraulisten minikaivukoneiden sarjassa.

Wacker Neuson vahvistaa asemaansa nollapäästöisten työkoneiden segmentissä tämän täyssähkökäyttöisen koneen myötä. Palkinnon kriteereinä olivat monet tekijät, kuten tehokkuus, sähkökäytön toteutus ja dieselmoottorikoneen kaltainen käytettävyys. Uusi EZ17e tulee olemaan näkyvästi esillä Veronan SaMoTer-messuilla Italiassa maaliskuun lopulla. Wacker Neusonin osasto siellä on C11-C12.
”Meillä on esillä paljon uusia, nollapäästöisiä työkoneita, joiden joukossa nähdään tietenkin tämä innovaatiopalkinnolla muistettava EZ17e-minikaivukone”, sanoo Georg Jung Wacker Neusonilta. ”Tänä päivänä jo monia taajama-alueiden maarakennustöitä voidaan tehdä päästöttömästi koneillamme.”

Joustava käyttö

EZ17e-minikaivukone saa käyttövoimansa pelkästään akusta. Kone voidaan kytkeä käytön aikana myös verkkovirtaan, jolloin akkukin latautuu samalla. Kone soveltuu erityisesti käyttöön, jossa pyritään minimaalisiin päästöihin ja melutasoon, esimerkiksi taajama-alueilla, sisätiloissa sekä koulujen ja sairaaloiden läheisyydessä. Lyhytperäisen rakenteen johdosta koneella voi operoida seinien lähellä ja ahtaissa tiloissa. EZ17e on ideaalinen kone myös tunneleissa työskentelyyn ja sisätiloissa tapahtuvaan purkuun ja saneeraustöihin. Näissä tiloissa työskenneltäessä on päästöttömyydestä suurta etua.

Ei kompromisseja

”Wacker Neuson on valmistanut käytännöllisiä ja kustannustehokkaita työkoneita jo 170 vuotta. Olemme nyt koonneet kaiken kokemuksemme ja tietotaitomme näihin nollapäästöisiin työkoneisiin. Tässä on nyt ensimmäinen täyssähkökäyttöinen minikaivukoneemme valmiina töihin. Käytettävyys on ollut kehitystyön johtoajatuksena. Suorituskyvyssä ei ole tehty mitään kompromisseja. Teho vastaa dieselmoottorikäyttöisen suorituskykyä”, sanoo Wacker Neuson Groupin toimitusjohtaja Martin Lehner. ”Kaikki hydrauliset toiminnot ovat yhtä tehokkaita kuin samankokoisissa polttomoottoriversioissa. Akku on sijoitettu moottoritilaan. EZ17e painaa kutakuinkin saman verran kuin diesel-veljensä. Kuljetus on näin helppo tehdä perävaunulla.”

Helppokäyttöinen ja vähän huoltoa vaativa

Sähkökäyttöisen EZ17e-minikaivukoneen voimanlähteenä on viimeisintä teknologiaa edustava litiumioniakku. Sitä on kehitelty jo vuosia. Akun pitkä toiminta-aika on oleellinen seikka, jotta kone suoriutuu täydestä työpäivästä yhdellä latauksella. Akku latautuu täyteen yön aikana valovirralla (230 V) ladattaessa ja neljässä tunnissa voimavirralla ladattaessa.
Koneen huoltaminen ei vaadi mitään erityisosaamista, jota perinteisiä koneita huoltaneilla ei olisi. EZ17e on näin erittäin varteenotettava minikaivukone vuokraukseen helpon käytön ja vähäisen huollontarpeen johdosta. Helppo ja vähäinen huolto merkitsevät alhaisia kuluja ja kone on myös enemmän ja pidempään työmaalla tuottavassa käytössä.


Lue myös: Wacker Neuson yhdistää tehokkuuden taloudellisuuteen

Lue seuraavaksi