Uutiset

Työkoneet

Wacker Neuson yhdistää tehokkuuden taloudellisuuteen

Pyöräkuormaimet ovat monikäyttöisiä ammattitason työvälineitä, joiden käyttö kasvaa kattavien lisälaitemahdollisuuksien kautta ympärivuotiseksi. Saksalainen Wacker Neuson on alan edelläkävijä, jonka tuotteiden teho, kestävyys, taloudellisuus ja luotettavuus vastaavat kovimpiinkin vaatimuksiin. Tämän ovat huomanneet myös monet suomalaiset urakoitsijat, ja tutustuminen kahteen alan yrittäjään kertoo vakuuttavaa kieltään Wacker Neusonin laadusta.

Tmi Juho Liimatainen Leppävedeltä ja tamperelainen OPP-Kiinteistöpalvelu Oy ovat kiinteistönhoidon ammattilaisyrityksiä, jotka ovat toimintaperiaatteiltaan ja konekannaltaan sopeutuneet alan nykyajan tiukkoihin laatu- ja tehokkuusvaatimuksiin. Kummankin yrityksen konekantaan kuuluu Wacker Neusonin pyöräkuormain, jonka monipuolinen ja tehokas käyttö kuuluvat tärkeänä osana yritysten toimintaan. Wacker Neusonin ketteryys, kokoon nähden merkittävä voimakkuus ja riittävä siirtymänopeus ovatkin tärkeitä ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään kiinteistönhuollon toiminnan taloudellisesti kannattavana.

OPP-Kiinteistöpalvelu urakoi Tampereen alueella

OPP-Kiinteistöpalvelu Oy:n Olli-Pekka ja Kari Pietarinen ovat kiinteistönhuollon pitkän linjan konkareita. Uusi Wacker Neuson WL25 -pyöräkuormain sekä KH-Koneet Oy:n Jukka Heiskalan palvelu ovat vastanneet hyvin ammattilaistason vaatimuksiin.

OPP-Kiinteistöpalvelu tarjoaa kiinteistönhuoltoa jo kolmannessa sukupolvessa ja sen tarjontaan kuuluvat kiinteistönhoito sekä mökkitalkkari- ja apumiespalvelut. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee kolme henkilöä sekä yksi vakituinen alihankinnan kautta, ja asiakaskunta koostuu suurelta osin Tampereen alueen taloyhtiöistä. Yrityksen konekantaan kuuluu kaksi ympäristönhoitokonetta ja kuukausi sitten toimintaa täydentämään liittyi Wacker Neuson WL25 -pyöräkuormain, jonka käyttö on suunniteltu erityisesti ahtaisiin kaupunkiolosuhteisiin.

”Etsimme tehtäviimme sopivan kompaktin kokoista konetta, josta löytyy kuitenkin voimaa myös raskaisiin lumitöihin ja jonka siirtymänopeus on riittävä. WL25 osoittautui nopeasti parhaaksi valinnaksi ja sen kattavan lisälaitevalikoiman kautta koneelle on käyttöä ympäri vuoden. Lumitöiden lisäksi konetta tullaan käyttämään esimerkiksi hiekoitukseen ja erilaisiin kuormaustehtäviin kauhojen ja trukkipiikkien avulla”, kertoo OPP-Kiinteistöpalvelun toimitusjohtaja Olli-Pekka Pietarinen.

Pitkien päivien kone

Noin kuukauden käyttökokemusten jälkeen Wacker Neuson on osoittanut olevansa odotusten arvoinen. ”Koneen suunnittelu sekä tuotanto on selvästi tehty laadukkaasti ja kokonaisuus antaa todella viimeistellyn vaikutelman. Koneessa tullaan viettämään sesonkiaikoina erittäin pitkiä päiviä ja ohjaamossa tämä on huomioitu tarkoin. Istuimen säädöt ja mukavuus ovat kohdallaan, lämmitys pitää ikkunat kirkkaana ja näkyvyys sekä työlaitteeseen että koneen taakse on kunnossa. Myös hallintalaitteet ovat ammattilaistasoa ja joystick-ohjaus toimii hyvin loogisesti ja sen tarkkuus vastaa tiukasti määriteltyjen työtehtävien laatuvaatimuksia”, korostaa Pietarinen.

Maamme vaativat olosuhteet ovat myös WL25:ssa huomioitu tarkoin. ”Otimme kuormaimen niin sanotulla Suomi-varustuksella, minkä kautta esimerkiksi valomajakka sekä tehokkaat lisävalot tuovat sekä turvallisuutta että tehokkuutta työskentelyyn. Tehokkuutta lisäävät myös 30 km/h siirtonopeus sekä nopea työlaitteiden vaihto, mikä on hyvän näkyvyyden kautta helppoa ja turvallista. Suomen raaka talvi tulee laittamaan kuormaimemme kovaan testiin, mutta nykyisten kokemusten perusteella uskon sen täyttävän kovat vaatimuksemme ilman suurempia ongelmia. Koneiden toimintakyky onkin tärkeä osa maltilliseen kasvuun perustuvassa pitkän tähtäimen suunnitelmassamme”, Pietarinen päättää.

Leppävedellä asenne kunnossa ja kone kohdallaan

Juho Liimatainen toimistossaan. Jyväskylän tienoilla urakoiva uuden sukupolven ammattilainen tietää tarkoin konekannan laatuvaatimukset. Wacker Neuson WL20 onkin palvellut vuoden verran Liimataisen työtehtävissä hyvin pienillä moitteilla.

Piristävän esimerkin uuden sukupolven yrittäjäasenteesta tuo Juho Liimatainen, jonka yhden miehen yritys toimii Leppävedellä aivan Jyväskylän tuntumassa. Juho on 21 vuoden iästään huolimatta jo alan kokenut ammattilainen, sillä isänsä yritystoiminnan kautta miehellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus niin kiinteistönhoidosta, maarakennuksesta kuin jätekeskustoiminnasta. Hyvän asiakaspalautteen sekä kysynnän kautta Liiimatainen päätti perustaa oman yrityksen noin vuosi sitten ja yhtiön ensimmäinen konehankinta oli Wacker Neuson WL20 -pyöräkuormain.

Wacker Neusonin mittariin on tähän mennessä kertynyt noin 350 tuntia ja kone on vastannut Liimataisen korkeisiin vaatimuksiin miltei moitteitta. ”Lumityöt muodostavat hyvin tärkeän osan urakoistani ja niissä WL20:n tehokkuus, tarkkuus, ketteryys, polttoainetaloudellisuus ja nopeus pääsevät oikeuksiinsa. Huonosti tehdyistä lumitöistä palaute on nopeaa ja suoraa, mutta WL20:n ominaisuuksilla ja omalla tarkkuudella olen säästynyt ilman alalle valitettavan tuttuja palauteryöppyjä. Lumitöiden erikoisuushan on se, että ne pitäisi olla aina joka paikassa tehtynä ennen aamuseitsemää, mutta niistä ei kuitenkaan saisi aiheutua minkäänlaisia ääni- tai valohaittoja nukkuville ihmisille. Tämän yhtälön ratkaiseminen onkin kohtuullisen mielenkiintoinen tehtävä”, Liimatainen naurahtaa.

Räätälöity raskaisiin urakoihin

Juho Liimataisen Wacker Neusonissa siipiaura on ollut todella kovassa käytössä esimerkiksi taloyhtiöiden ja kauppojen pihojen hoidossa. Ammattitaidon ja hyvän konekannan avulla työn jälki on ollut moitteetonta ja asiakaspalaute positiivista.

Pitkän kokemuksensa kautta Liimatainen tiesi tarkoin mitä kuormaimelta vaaditaan. ”Peruspaketin lisäksi koneeseen asennettiin esimerkiksi lisähydrauliikka, puominjousto, tasauspyörästön lukko sekä leveämmät renkaat. Näiden ominaisuuksien avulla urakoiden suorittaminen onnistuu tehokkaasti sekä laadukkaasti. Käytettävyyttä helpottaa monipuolinen joystick, jolla hydrauliikan hallinta sujuu kokonaisuudessaan samasta vivusta. Leveät renkaat tuovat taas vakautta ja 30 km/h nopeudella suoritettavat siirrot sujuvat miellyttävästi”, kertoo Liimatainen.

Helppo ja nopea työvälineen vaihto on oleellinen osa kiinteistönhuollon tehokkuutta. Hyvä valaistus lisää turvallisuutta pimeissä olosuhteissa.

Liimataisella käytetyin työlaite kuormaimessa on ollut siipilumikauha, mutta runsaasti käyttöä on ollut myös kauhoilla, hiekoittimella ja trukkipiikeillä. ”Rakennustyömailla tehtävät vaihtuvat useinkin ja nopea työvälineen vaihto on tärkeä ominaisuus. Nykyiselläkin työvälinevalikoimalla olen pystynyt vastaamaan tehtävien vaatimuksiin hyvin, mutta olen suunnitellut seuraavaksi investoinniksi kauhaharjan hankintaa. Harja täydentäisi palveluvalikoimaa mainiosti ja toimisi valttina myös tarjouksia tehtäessä. Luonnollisesti olen kehittämässä toiminnan ympärivuotisuutta ja Wacker Neusonin monipuolisuus sekä luotettavuus muodostavat tärkeän perustekijän palvelujen kasvattamisessa entisestään esimerkiksi oman kaivukoneen tai kuorma-auton kautta”, Liimatainen päättää.

WL 20

• Työpaino kg 2 150-2 250

• Max. ajonopeus km/h 30

• Moottori Perkins

• Moottorin teho hv 24-32

• Kaatokuorma kg 1 437

• Nostokorkeus mm 2 424

WL 25

• Työpaino kg 2 520

• Max. ajonopeus km/h 30

• Moottori Perkins

• Moottorin teho hv 35

• Kaatokuorma kg 1 652

• Nostokorkeus mm 2 573

LUE MYÖS: Wacker Neusonin suurin

Lue seuraavaksi