Uutiset

Työkoneet

Wacker Neuson -roudansulattaja tuo Pomarak Oy:lle tehokkuutta ja säästää konekantaa

Pomarak on posiolainen maarakennusalan yritys, jolla on yli 40 vuoden kokemus monipuolisesta alan urakoinnista koko Suomen alueella. Tällä hetkellä yritys työllistää noin 25 henkilöä ja Pomarakin merkittäviä työllistäjiä ovat sähkö- ja tietoverkkoalojen yritykset. Pomarakin ammattitaidon ja erikoisosaamisen korkea taso näkyy runsaassa linjojen purku-urakoinnissa sekä maakaapeloinneissa, joihin yrityksellä on erinomaisesti tehtäviin soveltuva konekalusto sekä huippuun hiottu työtekniikka. Tänä talvena toimintaa on tehostanut entisestään oululaiselta JL Machine Oy:ltä hankittu Wacker Neuson HSH380 -roudansulattaja, joka on soveltunut mainiosti Pomarakin toimintatapoihin.

Pomarak on koko historiansa ajan panostanut laadukkaaseen konekantaan, jonka tehokkuus ja luotettavuus takaavat urakoinnin sujumisen aikataulujen puitteissa. Yrityksen monipuoliseen konekantaan kuuluvat esimerkiksi 16 eri kokoluokan kaivukonetta sekä erittäin kattava ajoneuvokalusto perävaunuista pakettiautoluokan huoltoautokalustoon. Lisätehoa urakointiin tuovat traktorit, pyöräkuormaimet sekä kattava erikoiskalusto linjojen purkamista ja kaapelointeja varten. Roudansulattajan hankinta täydentääkin toimivasti Pomarakin laadukasta konekantaa ja kone on vastannut korkeisiin odotuksiin moitteitta.

Wacker tuo varmuutta

Pomarakin Raino Hämeenniemi oli harkinnut roudansulattajan hankintaa jo aikaisemmin, mutta viime syksynä ajankohta osoittautui sopivaksi.

”JL Machinen Jarmo Laurila kertoi sulattajan löytyvän nopealla aikataululla ja tutun miehen kanssa oli kaupat helppo lyödä lukkoon. Näillä leveysasteilla routa saapuu aikaisin ja Wacker pääsikin työn pariin käytännössä saman tien. Kone on pyörinyt siitä lähtien käytännössä joka viikonpäivänä ja lepoyöt ovat olleet vähissä. Tunteja mittariin on tullut jo reilusti yli tuhat, eikä tänä aikana ole mitään lastentauteja ilmaantunut”, kertoo Hämeenniemi.

Sulatus kannattaa aina

Wacker Neuson HSH380 -roudansulattaja on tehoonsa nähden polttoainetaloudellinen ja sen käytettävyyden selkeys on miellyttänyt Pomarakin henkilökuntaa.

”Wackerin teho on vastannut odotuksia ja myös polttoaineen kulutuslukemat ovat olleet luvatun maltilliset. Sulattajan teho on riittänyt myös syvän roudan poistoon ja Wackerin avulla kaivuukautemme pituus on kasvanut huomattavasti. Merkittävää on myös muun konekannan säästyminen, kun ei tarvitse jäistä maata repiä auki raa’alla voimalla. Sijoitus sulattajaan oli tietysti taloudellisesti iso panostus, mutta jo nyt panostus on osoittautunut ehdottomasti kannattavaksi. Vielä kun taustalla ovat vuosien mittaisen yhteistyön aikana toimivaksi osoittautuneet JL Machinen huolto- ja varaosapalvelut, oli sulattajan hankinta myös jälkimarkkinointitoimien kannalta turvallinen valinta”, tiivistää Hämeenniemi.

JL Machine panostaa palveluun

KH-Groupin virallisen jälleenmyyjän oululaisen JL Machine Oy:n asiakaskunta löytyy lähinnä Oulun, Lapin ja Kainuun alueelta. Uusien koneiden lisäksi yrityksellä on kattava vaihtokonevalikoima ja lisäksi tarjolla on ammattilaistason varusteita sekä lisälaitteita, ja toiminta täydentyy varaosa-, huolto- ja vuokrauspalveluiden kautta.

”Viime vuosi oli meille kaupallisesti kohtalainen ja tämä vuosi näyttää lupaavalta, vaikkakin komponenttipula saattaa hieman aiheuttaa aikatauluviivästyksiä. Kone-edustusvalikoimamme on tällä hetkellä hyvin kattava ja Kramer, Yanmar, Kobelco, Ljungby Maskin sekä Wacker Neuson ovat kaikki tunnettuja laadukkuudestaan”, kertoo JL Machinen Jarmo Laurila.

”Wacker Neusonin roudansulattaja soveltuu loistavasti alueemme olosuhteisiin ja Pomarakilta saadut positiiviset käyttökokemukset tulevat varmasti lisäämään mielenkiintoa tuotteeseen. Pitkä yhteistyö Pomarakin kanssa hyödyntää myös meitä myyjänä huomattavasti, sillä heiltä saamme varmasti tarkkaa ja suoraa tietoa koneidemme toimintakyvystä vaativissa olosuhteissa. Otamme tiedot huomioon toiminnassamme, mikä takaa kokonaispalvelumme laadun kehittymisen ja sitä kautta asiakastyytyväisyyden kasvun”, päättää Laurila.

Wacker Neuson HSH380

Pituus x leveys x korkeus: 3 378 x 1 930 x 1 753 mm
Paino: 1 574 kg
Letkun pituus: 381 m
Lämmönsiirron virtausnopeus: 836 l/h
Käyttölämpötila: 93 ° C
Sulatuskapasiteetti: 230 m²
Virta: 10 A
Jännite: 230 V
Polttoaineen kulutus (täysi kuorma, ei generaattoria): 3,8 l/h
Polttoaineen kulutus (täysi kuorma, generaattori): 4,5 l/h
Polttoainetankin tilavuus: 269 l
Käyttöaika 100%: 68 h
Lue seuraavaksi