Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Marakon Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Marakon Oy, myyntipäällikkö Pedro Bejarano

1. Me emme vuokraa maarakennuskoneita lainkaan. Sen sijaan vuokraamme monipuolisia lisälaitteita. Valikoimaamme kuuluvat iskuvasarat, kourat, pulveroijat, murskauskauhat ja betonileikkurit. Kalustossamme on noin 30 lisälaitetta.

2. Konepuolella vuokraustoiminta on selvästi lisääntynyt. Lisälaitepuolella vuokraaminen on vielä maltillista, mutta lisääntyy koko ajan. Pikkuhiljaa alkaa lisääntymään myös ajattelu, että kaikkea ei tarvitse enää omistaa. Tehdyt sopimukset ovat myös selvästi pidempiä, pisimmillään jopa kolmen vuoden mittaisia. Tyypillisin vuokraustarve on kuitenkin edelleen nopeaan ja lyhyeen tarpeeseen – yhdestä päivästä kuukauteen kestävä sopimus.

3. Meidät tunnetaan iskuvasaratalona, joten luonnollisesti vasarat ovat kysytyimpiä tuotteitamme. Vuokraamme myös laitteita purkuun ja materiaalin käsittelyyn. Suhteessa vasaroiden osuus on kuitenkin kaksi kolmannesta kaikesta vuokrauksesta.

4. Toimipaikkamme sijaitsee Lahdessa. Toimitamme laitteet työmaille joustavasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

5. Poikkeustilanne ei ole muuttanut toimintamalliamme. Kuljetukset järjestetään edelleen normaaliin tapaan. Laite joko toimitetaan perille asti tai kuljetuspalvelun tarjoamaan noutopisteeseen. Halutessaan asiakas voi myös tulla noutamaan laitteen meiltä Lahdesta.

6. Koronakriisi tulee varmasti näkymään jossain määrin investointien siirtämisenä. Me olemme varautuneet siihen, että vuokraustoiminta tulee lisääntymään sen myötä.

7. Vahvuutemme on joustavuus kaikessa toiminnassa. Periaatteessa kaikki laitteet, jotka meillä on myynnissä, on mahdollista myös vuokrata. Toimitamme tarvittaessa laitteet työmaalle perille asti. Meidän kanssamme asioidessaan asiakas voi olla varma siitä, että tarjoamme oikean ja parhaan laitteen kulloiseenkin tarpeeseen.Lue seuraavaksi