Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Kallioinen Rent Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Kallioinen Rent Oy, myyntipäällikkö Marko Ohtonen

1. Kallioinen Rent on niin sanottu yleisvuokraamo. Meiltä löytyvät kaikki rakentamiseen ja remontoimiseen tarvittavat kalustot; maarakennuskoneet, kurottajat, henkilönostimet sekä rakennus- ja käsityökoneet. Laajalla valikoimalla varmistetaan, että voimme hoitaa niin suuria asiakkaita kuin erilaisia työmaita ja projektejakin. Lisäksi kuluttajapuolelle löytyy esimerkiksi puutarhakoneita ja käsityökoneita. Uusimme jatkuvasti kalustoamme ja meiltä löytyykin uusimmat konemallit. Pystymme myös tarjoamaan nosto-, siirto- ja maarakennuspalveluita kuljettajan kanssa.

2. Kaluston vuokraaminen on kasvava trendi. Kausiluontoisuudesta ja työmaiden kiireisistä aikatauluista johtuen koneita tarvitaan nykyisin enemmän työmaille yhtä aikaa. Tiukentuneet turvamääräykset ovat tuoneet lakisääteisiä tarkastuksia, joiden hoitaminen kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Vuokraamosta saa aina huolletut, lakisääteisesti tarkastetut ja turvalliset koneet. Monet rakennusalan yritykset ovat kehittäneet toimintaansa, keskittyneet ydinosaamiseensa eli rakentamiseen ja ulkoistaneet rakennuskoneiden hallinnoinnin konevuokraamoille.

3. Koneita käytetään työkohteen mukaan ja etsitään niihin paras mahdollinen vaihtoehto, millä työt voi suorittaa turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Kallioinen Rentissä on ammattitaitoinen henkilökunta, joka pystyy auttamaan asiakasta oikean koneen valinnassa.

4. Toimimme Uudenmaan, Hämeen ja Pirkanmaan lääneissä. Meillä oma kattava kuljetuskalusto, jolla kuljetukset hoituvat nopeasti ja kustannustehokkaasti asiakkaan tarpeen mukaan. Organisaatiossamme työskentelee vuokrauksen ammattilaisia huollossa, myynnissä, kuljetuksessa sekä asiantuntijatehtävissä.

5. Poikkeustilanne ei toistaiseksi ole näkynyt meidän toiminnassamme. Etäyhteyksien käyttö on lisääntynyt ainoastaan yhteydenpidossa asiakkaiden kanssa.

6. Loppuvuosi näyttää hyvältä meidän toiminta-alueellamme. Rakentaminen talo- ja korjaussektoreilla sekä infrapuolella jatkuu hyvällä tasolla. Asiantuntijapalvelut tulevat lisäämään suosiotaan ja koneiden hallinnoinnin ulkoistaminen tulee lisääntymään.

7. Vuokraustoiminta tulevaisuudessa on kasvava trendi niin konevuokrauksessa kuin muillakin toimialoilla. Meillä Kallioinen Rentissä on kasvatettu organisaatiota ja otettu käyttöön digitaalisia työkaluja. Näemmekin tulevaisuuden valoisana ja täynnä mahdollisuuksia.


Lue seuraavaksi