Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Honka Trading Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Honka Trading Oy, myyntipäällikkö Antti Forma

1. Meiltä on saatavana vuokralle tela-alustaiset (1–25 t) sekä pyöräalustaiset (8–20 t) kaivukoneet.

2. Kysyntä on lisääntynyt ja samalla vaatimukset varusteille kasvaneet. Toisaalta tarjonta markkinoilla on suurentunut ja kilpailu koventunut.

3. Suosituimpia meillä ovat tela-alustaiset kaivukoneet painoluokissa 5–15 tonnia.

4. Toimipaikat sijaitsevat Honkajoella, Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

5. Poikkeustilanne ei ole vaikuttanut vuokratoimintaan. Se pelaa normaalisti.

6. Luulisin, että lyhytaikainen vuokraus voi olla jatkossa entistä suositumpaa, jos investointeja vielä mietitään.

7. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme parhain keinoin myös poikkeusaikana, joten yhteyttä kannattaa ottaa kaikenlaisissa konetarpeissa.

Lue myös: Bauma 2019: Takeuchi täydentää mallistoaan ja Hidromek-pitkäpuomikone avaa veneväylää asuntomessualueelle.Lue seuraavaksi