Uutiset

Työkoneet

Volvo: Kauko-ohjausta 5G-verkossa

Volvo CE on ottanut ensimmäisten joukossa käyttöön 5G-verkon tehtaallaan Eskilstunassa. Volvon mukaan nopea yhteys antaa tutkimus- ja tuotekehitysryhmille aivan uudenlaisen mahdollisuuden kehittää kauko-ohjattuja ja autonomisia maarakennuskoneita. Volvo panostaa erittäin paljon edellä mainittuihin teknologioihin ja on yksi alan johtavista suunnannäyttäjistä. Nyt 5G-teknologian toteuttamiseen Volvo on valinnut yhteistyökumppaneikseen Telian ja Ericssonin.

”Automaation toteuttamiseen on monia tasoja ja 5G tukee erittäin vahvasti kehitystyötämme. Sen avulla esimerkiksi kauko-ohjattua pyöräkuormaajakonseptiamme sekä autonomisia HX2-dumppereita päästään viemään aivan uudelle tasolle”, sanoo Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg.

”Teollisuuden kiinnostus 5G-verkkoihin on huomattavaa. Isojen kokonaisuuksien automatisointi vaatii erittäin suuren datamäärän kulkemista sujuvasti, mikä taas edellyttää suuria nopeuksia. Juuri tätä tehokkuutta 5G pystyy tarjoamaan. Olemme ylpeitä voidessamme johtaa tätä kehitystä Ruotsissa yhdessä yhteistyökumppaneittemme kanssa”, tiivistää Telia Ruotsin toimitusjohtaja Anders Olsson.

Autonomisten koneiden ohjaukseen tarvitaan edelleen ihmistä ja nyt 5G antaa eväät koneiden tarkempaan hallintaan suurissakin nopeuksissa.

”5G-verkon ominaisuuksiin kuuluvat lyhyt vasteaika sekä korkea kapasiteetti. Kaupallista ja standardisoitua 5G-verkkoa voidaan käyttää raskaiden maansiirtokoneiden reaaliaikaiseen etähallintaan turvallisesti ja tarkasti. Tämä lisää tehokkuutta, leikkaa kustannuksia sekä vähentää onnettomuusriskejä vaikeissa ja vaarallisissa paikoissa työskenneltäessä. Yhdessä Volvon ja Telian kanssa valjastamme nyt teorian käytäntöön täällä Eskilstunassa”, täydentää tutkimusta johtava Magnus Frodigh Ericssonilta.

”Testaamme uutta teknologiaa paikallisesti Eskilstunassa, mutta tulemme hyödyntämään tuloksia maailmanlaajuisesti. Tietoverkkoihin kytketyt, autonomiset koneet ja laitteet ovat tulevaisuudssa yleistyvää teknologiaa. Kehitys johtaa vääjäämättä kohti nollapäästöjä, olemattomia onnettomuusriskejä sekä minimoituja seisonta-aikoja.Tulee olemaan jännittävää nähdä, kuinka pitkälle 5G meidät näissä tavoitteissa vie”, lopettaa Jernberg.

Lue seuraavaksi