Uutiset

Työkoneet

Volvo A60H kutistui

Volvo on julkistanut sopivasti joulun alla pienoismallin suurimmasta runko-ohjatusta 55 tonnin kapasiteetin omaavasta dumpperimallista, tyyppimerkinnältään A60H. Lavan tilavuus on 33,6 kuutiometriä. Euroopan johtaviin leluvalmistajiin kuuluva Bruder on pienoismallissa noudattanut täysin oikean dumpperin ulkonäköä ja mittakaava on 1:16. Koneen luvataan soveltuvan niin sisä- kuin ulkoleikkeihin. Siinä on esikuvansa tapaan kippi, runko-ohjaus, isot renkaat, hyvät maasto-ominaisuudet ja mukava ohjaamo lelukuljettajan istua.

”Et koskaan ole liian nuori omistamaan ensimmäisen oman Volvo-koneesi”, sanoo Volvo CE:n  johtaja Tim Birks.

”Vaikka kyseessä on suhteellisen pieni kone, on se iso lelumaailmassa. Se todella näyttää oikealta esikuvaltaan ja tulee löytymään monelta joulun lahjalistalta”, jatkaa Birks.

Dumpperin laatu on jo huomattu. Se sai tänä vuonna pro-K -palkinnon lelujen sarjassa. Raati arvosti erityisesti sitä, että lapsen silmiin syttyy kipinä dumpperin nähdessään. Toimintoja on runsaasti ja pikkuVolvolla voi tehdä kaikkea sitä, mitä oikealla isolla dumpperillakin.

”Lapset sovittavat itsensä vaivattomasti ympäröivään maailmaan. He haluavat toistaa niitä asioita, joita näkevät jokapäiväisessä elämässä. Tällaiset konkreettiset lelut kehittävät sosiaalisia taitoja ja tunne-elämää. Leikkimisestä tulee kokemus, joka on lähellä esikuvaansa. Se on jotain, mitä elektroniset vempaimet eivät pysty tarjoamaan”, filosofoi leluvalmistaja Paul Heinz Bruder.

Volvo CE on tehnyt yhteistyötä Bruderin kanssa vuodesta 1980 lähtien. Tuolloin esiteltiin ensimmäinen pienoismalli, joka sattui myös olemaan Volvo-dumpperi.

Volvo A60H-pienoismalli on saatavilla hyvin varustautuneista lelukaupoista sekä internetin kauppapaikoista. Eri verkkokaupoisssa miniVolvo A60H:n hinta on 70-80 euroa.

 

Lue seuraavaksi