Uutiset

Työkoneet

VM Suomalainen – Lisää sinisiä Liebherreitä

Konepörssi vieraili viime vuonna kaksi kertaa VM Suomalainen Oy:n työmaalla Helsingin Telakkarannassa. Siellä kävi selväksi, että Liebherr on yhtiön luottomerkki. Eikä tämä luottamus nyt tehdyissäkään konekaupoissa horjunut, sillä rivistöä täydentämään saapui kaksi lyhytperäistä Liebherr R926 Compact G6.1 -kaivukonetta. Ja vaihdossakin meni kaksi monopuomilla varustettua, vuoden 2017-mallista Liebherriä.

Lue tästä: VM Suomalainen Oy telakkarantaa rakentamassa ja VM Suomalainen Oy – Telakkaranta rakentuu.

Liebherr on ottanut käyttöön eri konesukupolvista (generation=G) kertovan merkinnän eli G6.1 on nyt uutta Stage V- päästöluokkaa. Taittopuomilla, pikakiinnikkeillä sekä Rototilt R 8 -kallistuvalla kauhanpyörittäjällä ja pihdeillä varustetut koneet painavat noin 28 tonnia. Molemmissa koneissa on myös LC-alavaunut sekä 600 millimetrin telalaput.

Moottorina on Liebherrin omaa valmistettava oleva neljäsylinterinen A D924 ja teholukema on 129 kilowattia. Pakokaasut kuritetaan raja-arvojen alle järjestelmillä DOC, DPF ja SCR. Pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) ei Liebherrkään tarvitse Stage V-alitukseen.

VM Suomalaisen Harri Kallio (vas), Timo Helenius ja Ville Piironen sekä uudet siniseksi maalatut työjuhdat.

”Meillä on yhtiössä yhdeksän Liebherr-merkkistä kaivukonetta sekä vielä yksi pieni Liebherr-pyöräkuormaaja. Kuljettajat meillä ovat tykästyneet merkkiin. Myös nykyaikaisten moottoreiden hyvä polttoainetaloudellisuus ja vähäiset päästöt rohkaisevat pysymään Liebherrissä”, kertoo VM Suomalainen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kallio.

Uutukaisista toinen meni juuri Telakkarannan työmaalle ja toinen Lehtisaareen Helsinkiin.

”Telakkarannan projekti etenee aikataulussa ja muitakin työmaita on yhtiössä mukavasti käynnissä. Koronavirus on vaikuttanut eniten kaupungin liikennemääriin, minkä väheneminen taas on helpottanut meidän töitämme. Henkilökuntamme noudattaa erityistä varovaisuutta kaikessa kanssakäymisessä. Hygienian hoitoon on kiinnitetty nyt erikoishuomiota. Olemme terottaneet kaikille, että vähänkään kipeänä ei saa tulla töihin”, lopettaa Kallio.Lue seuraavaksi