Uutiset

Työkoneet

Vimelco kiertueella: Komptech Axtor 4510 -murskain esittäytyi

Materiaalinkäsittelyn laiteratkaisujen erikoisosaaja hyvinkääläinen Vimelco Oy esitteli syyskuun alun Metko-näyttelyssä mielenkiintoisen Komptech Axtor 4510 -hakkurimurskaimen. Murskain pääsi heti näyttelyn jälkeen tositoimiin, kun Vimelcon kolmen paikkakunnan kiertue laittoi koneen töihin Jämsässä, Vesilahdella ja Oripäässä. Oripäässä Komptech urakoi Oripään Hakepalvelu Oy:n tuotantopisteessä Letkunsuontiellä, ja työn tehokkuus sekä laatu vakuuttivat paikalle tulleet alan ammattilaiset.

Vimelcon hakkurikiertue esittäytyi Oripäässä, jossa Oripään Hakepalvelun monipuoliset haketustehtävät haastoivat Komptech-hakkuri-murskaimen näyttämään parastaan. Axtor 4510 -hakkurimurskain on kaksiakselisen perävaunualustan päälle rakennettu kokoonpano, jonka omapaino on noin 19 tonnia. Vaakasyötteisen ja nopeakierroksisen puuhakkurin moottorina on 340 kilowatin Caterpillar C9.3B T4F -diesel, joka täyttää Stage V -päästönormit. Syöttösuppilon koko on 4 × 1,5 metriä ja lastauskorkeus on 2,2 metriä. Valmistaja lupaa hakkurille tuottoa optimitilanteessa jopa 240 kuutiometriä tunnissa. Oripäässä haketettiin aamupäivällä kuitu- sekä tukkipuuta, ja terien vaihdon jälkeen vuorossa oli monipuolisen jätepuuvalikoiman käsittely.

Kattava varustelu

Oripään Hakepalvelun Marko Suiston ammattitaitoisen syötön avulla Axtor nielee puutavaraa todella kovalla kuutiovauhdilla.

Komptech Axtor -hakkuri on mahdollista varustella tarkoin omien työtehtävien mukaan. Saatavana on esimerkiksi tehokkaampi 430 kilowatin 6210-malli ja molemmat versiot voi saada myös tela-alustaisena. Käyttökohteiden mukaan voi valita kolmesta eri heilurivasaramalleista tai voi käyttää kiinteitä hakkuri- tai murskausteriä. Terien vaihto on suunniteltu sujuvaksi ja sen saa suoritettua alle tunnissa. Murskaimen turvatoimet ovat erittäin pitkälle viedyt ja terävarren turvapultti estää rummun vakavan vaurioitumisen. Seulakorin vaihtoa helpottaa puolestaan iso huoltotaso ja koritelineen avautuminen murskaintilan päälle toimenpiteitä varten.

Lisävarusteena Komptech Axtoriin on saatavana esimerkiksi magneettirumpu häntäkuljettimelle, kauko-ohjattava ajolaite, radiokauko-ohjaus sekä keskusvoitelu. Lisäksi syöttöä helpottamaan on saatavilla korokelaidat ja muutenkin syötön helppouteen monipuolista materiaalia käsitellessä on kiinnitetty huomiota. Komptech Axtor soveltuukin urakointiin sekä keskikokoluokan terminaaleissa että metsäolosuhteissa.

Oripään Hakepalvelu Oy panostaa konekantaan

Oripään Hakepalvelu on kuusi henkilöä työllistävä Eino Hakasen perustama ja nykyään Elise ja Marko Suiston johtama perheyritys, joka hakkeen kovan kysynnän kautta on investoimassa vahvasti uuteen konekalustoon.

Oripään Hakepalvelun Marko Suisto ja Eino Hakanen olivat hyvin vakuuttuneita Komptech Axtorin suoriutumisesta monipuolisissa haketustehtävissä. Vimelcon Tuomas Kaartinen, Sisko Salonen ja Lauri Rahikainen kertoivat hakkurikiertueen sujuneen hyvin, ja Axtorin täyttäneen haketusalan ammattilaisten kovatkin vaatimukset.

”Tämänhetkiseen konekantaamme kuuluu kolme hakkuria, kaksi murskainta sekä tarpeellinen määrä kuljetuskalustoa. Tällä hetkellä toimitamme haketta lähinnä maatiloille sekä voimalaitoksille Etelä-Suomen alueella, ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden ansiosta materiaalin hankintatilanne näyttää edelleen hyvältä. Seuraamme hyvin mielenkiinnolla Komptech Axtorin suoriutumista toimipisteessämme, sillä kovassa kilpailutilanteessa konepuolen täytyy vastata korkeisiin tehokkuus- ja laatuvaatimuksiin entistäkin paremmin”, kertoo Oripään Hakepalvelun Marko Suisto.

Vakuuttavaa urakointia

Komptech Axtor nielee mukisematta isotkin tukkipuut, mutta muuntuu tarvittaessa nopealla terien vaihdolla vaikkapa haastavan jätepuun käsittelyyn.

Oripään Hakepalvelun toimipisteessä suoritettu työnäytös antoi yleisölle mainion kuvan Komptech Axtorin tehokkuudesta ja monipuolisuudesta. Marko Suiston ammattitaitoisen syöttämisen avulla kuitu- ja tukkipuu muuttui laadukkaaksi hakkeeksi todella reippaalla tahdilla.

”Hakkuri on kokoonsa nähden yllättävän tehokas ja nieli myös isoimmatkin tukit ongelmitta. Lopputuote on laadultaan erinomaista ja vastaa varmasti vaativimmankin asiakaskunnan toiveisiin. Nopea terien vaihto on myös hyvin tärkeä ominaisuus vaihtelevissa työtehtävissä. Koneen tuottosuhde on käyttökokemuksiemme perusteella hyvä ja Komptech Axtor saattaisi jatkossa soveltua mainiosti myös meidän konekantaamme”, päättää Suisto.


Lue seuraavaksi