Uutiset

Työkoneet

Ville Koljonen Oy luottaa Hardoxin® laatuun

Ville Koljonen Oy on vieremäläinen huolto- ja hitsausalan yritys, joka työllistää kuusi alan ammattilaista vaativissa raskaan sarjan työtehtävissä. Vuonna 2009 perustettu yritys on koko historiansa ajan palvellut asiakaskuntaansa suunnittelusta aina lopulliseen toteutukseen saakka. Onnistumisen takana on vankka ammattitaito sekä huippuluokan materiaalivalinnat. Kestävyyttä vaativiin raskaan sarjan tuotteisiin Ville Koljosen luonnollinen valinta on SSAB:n uusi Hardox® 500Tuf -kulutusteräs.

Ville Koljonen Oy:n asiakaskunta koostuu suurelta osin kaivostyön, maarakennuksen sekä murskausalan yrityksistä, mikä asettaa yrityksen tuotteille ja palveluille korkean vaatimustason. Huoltotoimet ja peruskorjaukset hoituvat joko omissa toimitiloissa tai asiakkaan kohteissa, ja hyvin varusteltu huoltoauto onkin kovassa käytössä. Tuotepuolella Ville Koljonen Oy on panostanut nykyaikaiseen 3D-suunnitteluun ja tuotannossa Hardox®-tuotteiden keveyden ja kestävyyden yhdistelmä toimii suunnittelun peruslähtökohtana.

Kauhat ja lavat vaativiin tehtäviin

Ville Koljonen Oy:n omalla HBS-tuotemerkillä varustettu kauha on valmistettu Hardox® 500 Tuf -kulutusteräksestä ja painonsäästöä on saavutettu useita satoja kiloja aikaisempiin malleihin verrattuna.

Ville Koljonen Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Ville Koljonen on pitkän linjan raskaan konealan ammattilainen, joka kokemuksensa avulla osaa kertoa asiakkaalle taloudellisuuden sekä tehokkuuden kannalta parhaat kokonaisratkaisut.

”Valmistamme järeämmän luokan kauhoja omalla HBS-tuotemerkillä aina 120 tonnin koneisiin, ja suurimpien kauhojen tilavuus on ollut yhdeksän kuutiota. Tämän kokoluokan tuotteiden valmistuksessa yksityiskohtaisen suunnittelun merkitys korostuu ja materiaalivalinnoissa täytyy käyttää parhaita mahdollisia tuotteita. Oikeaoppisen muotoilun avulla kivi rullaa kauhassa, mikä lisää kauhan kestävyyttä ja Hardox-teräksen keveyden tuomat taloudelliset säästöt näkyvät käyttäjän kulutuslukemissa”, kertoo Ville Koljonen.

”Lavatuotannossa painopisteemme on järeissä kaivos- ja louhosurakoinnissa käytettävissä kuorma-autojen lavoissa, ja käyttämässämme Hardox® 500Tuf -teräksessä lujuus, kovuus ja sitkeys yhdistyvät onnistuneesti. Tämä mahdollistaa kevyemmän lavarakenteen, mikä näkyy suoraan hyötykuorman kasvuna ja polttoainekulutuksen säästöinä.”

”Olemme panostaneet kuluvan vuoden aikana huomattavasti kehitys- ja suunnittelutoimintaamme, ja Hardox®-tuoteperheen tarjoamat mahdollisuudet näyttelevät merkittävää osaa tuotannossamme. Samalla täytyy antaa kiitosta SSAB:n palvelun tasolle, sillä tietotaitoa jaetaan avoimesti ja teknisiin kysymyksiimme selvitetään aina ratkaisut nopealla aikataululla”, kiittelee Koljonen.

SSAB:n tuotekehitys alan kärjessä

Maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö SSAB on johtava erikoislujien terästen ja niihin liittyvien palveluiden toimittaja. Vahva panostus kehitystyöhön pitää SSAB:n tuotteet jatkuvasti alan suunnannäyttäjinä, ja hyvänä esimerkkinä toimii Hardox®-tuoteperhe. SSAB:n toiminnan luotettavuudesta kertoo omaa kieltään Hardox® Wearparts Center -ketju, jonka yhdeksän Suomen toimipisteen avulla varaosien nopea saatavuus varmistuu kaikissa tilanteissa.

Hardox® 450 on ollut erittäin suosittu kulutusteräs vaativimmissa työtehtävissä ja uutuusteräs Hardox® 500Tuf vie alan jälleen askeleen eteenpäin. Uutuusmalli Hardox® 500Tuf on edeltäjiään sitkeämpi ja sen käyttömahdollisuudet ovat hyvin kattavat, ja esimerkiksi särmäys onnistuu aikaisempaa paremmin. Hardox® 500Tuf -teräksen ominaisuudet mahdollistavat ohuet ja kevyet tuotteet esimerkiksi lavoissa, mikä on oleellista alalla, jossa jokainen kilo on tärkeä”, kertoo SSAB:n kehityspäällikkö Ari Hirvi. ”Hardox® 500Tuf mahdollistaa noin 20–25 prosentin painon laskun tuotteiden valmistuksessa ja mikäli pysytään vanhoissa paksuuksissa, saavutetaan jopa 40 prosentin kasvu kulutuskestävyydessä. Tämä näkyy suoraan esimerkiksi kauhan kulutuksen vähenemisenä, mikä takaa materiaalin paremman liukumisen kaikissa olosuhteissa. Asiakaspalaute uutuustuotteesta on ollut hyvin positiivista ja olemmekin vakuuttuneita, että Hardox® 500Tuf tulee jatkossa toimimaan kulutusteräksen uutena standardina”, korostaa Hirvi.

Lue seuraavaksi