Uutiset

Työkoneet

Viheralan aikuiskoulutukseen Lepaalle?

Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla alkaa tammikuussa puutarhurin ammatillinen perustutkinto viheralan koulutusohjelmassa. Hakuaika koulutukseen päättyy 14.11.2014.

Viheralan puutarhurit työllistyvät esimerkiksi viheralan rakennus- ja ylläpitotöihin julkiselle sektorille tai yksityisiin viheralan yrityksiin, puutarhamyymälöihin, urheilualueille sekä itsenäisiksi yrittäjiksi.

Opintojen pääpaino on viheralueiden rakentamisessa ja ylläpidossa. Koulutus kestää 2–3 vuotta. Monimuotokoulutus koostuu lähi- ja etäjaksoista, työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöistä sekä itsenäisestä opiskelemisesta.

Viikonmittaisia lähiopetusjaksoja on noin kerran kuukaudessa. Koulutukseen kuuluvat työssäoppimiset suoritetaan 5–10 viikon jaksoissa.

Lepaa on valtakunnallisesti tunnettu puutarhaosaamisen ja -opetuksen keskus, josta on valmistunut puutarha- ja viheralan ammattilaisia jo yli sadan vuoden ajan. Puutarhaopetuksen käytössä ovat monipuoliset opetusympäristöt sekä ajanmukaiset koneet, laitteet ja opetustilat.

Lue seuraavaksi