Uutiset

Työkoneet

Valtio jatkaa Sigma Trukkien asiakkaana

Sigma Trukit

Sigma Trukit ja valtion yhteishankintayhtiö Hansel Oy solmivat heinäkuun alussa nelivuotisen puitesopimuksen. Sopimus käsittää kaksi eri osa-aluetta. Toinen niistä sisältää Yalen vastapaino- ja varastotrukkeja, toinen osa-alue kattaa Terberg-terminaalitraktoreita.

Trukkeja käytetään laajasti valtiohallinnon eri yksiköissä. Merkittävin asiakas trukkien osalta on Puolustusvoimat, trukkihankintoja ovat tehneet myös mm. Tulli, Rajavartiolaitos, Rikosseuraamuslaitos (vankilat) sekä Finavia.

Hansel Oy:n tavoitteena on säästää yhteiskunnan varoja lisäämällä tuottavuutta valtion hankintatoimeen. Valtiohallinnon organisaatiot voivat hyödyntää Hanselin koko valtionhallinnolle kilpailuttamia puitesopimuksia ja hankkia niihin kuuluvia tuotteita ja palveluita ilman raskasta ja monimutkaista omaa kilpailuttamista, mihin muuten ovat itse hankintalain mukaan velvoitettuja. Nyt solmittu puitesopimus syventää Sigma Trukkien ja valtiohallinnon organisaatioiden yhteistyötä.

Sigma Trukit oli Hanselin sopimustoimittaja trukkien osalta myös edellisellä sopimuskaudella 2010-2014. Uusi puitesopimus solmittiin Sigma Trukkien kanssa yrityksen voitettua vastapaino- ja varastotrukkeja sekä terminaalitraktoreita koskevat osa-alueet.

Puolustusvoimien logistiikka muuttuu

Sigma Trukeilla valtio nähdään tärkeänä asiakkaana. Avainasiakaspäällikkö Mikko Korkalainen kertoo, että sopimus onkin otettu yrityksessä ilolla vastaan.

”Valtio on luonnollisesti luotettava, ammattimaisesti toimiva ja vakavarainen asiakkuus. Sopimus takaa meille neljäksi vuodeksi hyvän kaupallisen pohjavolyymin trukkitoimitusten osalta. Nyt odotamme mielenkiinnolla Puolustusvoimissa pian tapahtuvaa suurta logistiikkamuutosta”, Korkalainen sanoo.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos perustetaan 1.1.2015, minkä jälkeen kaikki puolustusvoimien logistiikka-alan toimijat ovat yhden johtoportaan alaisuudessa. Näin logistiikan järjestelyt toteutetaan valtakunnallisesti. Laitoksen perustamisen tavoitteena on parantaa puolustusvoimien logistiikan kustannustehokkuutta, poistaa päällekkäisiä toimintoja, yhtenäistää logistiikan toimintamalleja sekä varmistaa poikkeusolojen toimintavalmius.

”Odotamme logistiikkamuutoksen työllistävän myös Sigma Trukkeja. Aikeenamme on muutenkin syventää yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa. Huoltopuolella aiomme toimia entistä enemmän yhteistyössä kaluston kunnossapidon suhteen”, Korkalainen mainitsee.

Lue seuraavaksi