Uutiset

Työkoneet

Vaativan verkkoinfran ammattilainen – Tampereen Vera Oy on kaupunkirakentamisen asiantuntija

Tampereen Vera Oy on Tampereen Sähkölaitos Oy:n omistama yritys, joka on erikoistunut julkisen infran sekä teollisuusyritysten palvelemiseen. Yrityksen ydinosaamista ovat sähköverkkojen, ulkovalaistuksen sekä liikenteenhallintaratkaisujen rakentaminen ja kunnossapito. Noin sata henkilöä työllistävä Tampereen Vera Oy onkin tunnettu älykkään kaupunkirakentamisen edelläkävijänä ja kaiken takana on vankka ammattitaito, joka on yhdistetty alan nykyaikaisimpaan konekantaan.

Kaupunkirakentaminen on muuttunut valtavasti viime vuosien aikana ja erityisesti maanalaisen infran määrä on kasvanut huomattavasti. Samalla yritysten ja yksityisten kriittisten yhteyksien määrä on kasvanut, ja jokainen häiriö näkyy nopeasti jokapäiväisessä elämässä. Kehitys vaatii alan toimijoilta runsaasti asiantuntemusta ja teknistä taitoa, mikä näkyy myös Veran monipuolisessa toiminnassa.

Kattavat palvelut

Veran toiminta koostuu useista eri alueista, joista merkittävimpiä ovat sähköverkkojen, muuntajien, sähköasemien ja sähköautojen latauspisteiden rakennus ja ylläpito, ulkovalaistustyöt sekä monen tyyppiset asiantuntijatehtävät.

Vaativan infrarakentamisen onnistumisen takana on pitkä letka maarakennuksen ammattilaisia. Kaivuupalvelu Järvensivun Tuomas Järvensivu ja Jarkko Haavisto, KH-Koneen Jukka Heiskala ja Tampereen Vera Oy:n Matti-Pekka Falck vastaavat osaltaan maamme kaupunki-infran toimivuudesta.

”Toteutamme hyvin laajoja hankkeita ja kauttamme voi olla varma kaiken sujumisesta aikataulujen, talousarvioiden ja turvallisuusnäkökohtien kannalta suotuisasti. Osaamme nähdä infrarakennuksen isompana kuvana ja mittavan erikoisosaamisen avulla saamme urakoinnit suoritettua ilman turhia katkoksia. Ammattitaidon ja kattavan konekannan ansiosta meiltä onnistuvat myös kaikkein vaativimmat infratyöt, kuten 110 kV:n kaapeloinnit ja päätetyöt”, kertoo Veran yksikönpäällikkö Matti-Pekka Falck.

Konekannalla tarkat kriteerit

Veran sekä yrityksen alihankkijoiden konekanta on muokkautunut tarkoin alan vaatimusten mukaiseksi.

”Kaupunkikohteissa tilaa ei ole koskaan liikaa ja konekannan ominaisuuksissa riittävän voiman täytyy yhdistyä ketteryyteen sekä siirtonopeuteen. Nopeus korostuu niin kohteiden sisällä kuin eri työpisteiden välillä siirtymiseen, ja näissä hommissa ei hitaisiin kuljetuksiin ole varaa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kaivukonepuolella pyöräkoneiden käyttämistä, sillä hitaiden telakoneiden kanssa yhtälö ei useinkaan toimi”, lisää Falck.

Järvensivu urakoi Wacker Neusonilla

Ahtaissa kaupunkiolosuhteissa turvallisuuden merkitys korostuu. Kaivuupalvelu Tuomas Järvensivun ammattitaito ja Wacker Neusonin ketteryys takaavat onnistumisen myös haastavissa kohteissa.

Kesäkuussa Veran yksi työkohde sijaitsi aivan Tampereen keskustan tuntumassa vilkkaan tien varrella, jossa rakennettiin erittäin suuren toimistokiinteistön verkkoa. Kohteen kaivuutöistä kohteessa vastasi Veran pitkäaikainen sopimusurakoitsija Kaivuupalvelu Järvensivu Sastamalasta. Ketteryyttä ja nopeutta vaativassa urakassa Järvensivun luottokoneena toimi Edeco Toolsilta hankittu Wacker Neuson EW 65 -pyöräalustainen kaivukone.

”Minulla on jo aikaisempaa kokemusta Wacker Neusonin koneista ja myös tämä maaliskuussa hankittu Wacker on osoittautunut 300 käyttötunnin aikana onnistuneeksi hankinnaksi. Kone on kokoonsa nähden ketterä, riittävän voimakas, vakaa ajettava sekä erittäin tarkkaan hallittavissa. Myös huoltokohteet ovat helposti saavutettavissa ja polttoaineen kulutus on ollut odotetun maltillista. Lisävarusteena hankittu vinssi on puolestaan soveltunut oivallisesti esimerkiksi kaapelien vetoon. Kovatahtisessa urakoinnissa minulle on tietysti erittäin tärkeää huoltojen ja muiden jälkimarkkinointipalvelujen toimiminen, ja KH-Koneen oman huollon sekä Jukka Heiskalan ammattitaidon ansiosta voinkin olla varma palvelun nopeasta toiminnasta myös mahdollisissa ongelmatilanteissa”, kiittelee Tuomas Järvensivu.

Vera vastaa alan muutoksiin

Matti-Pekka Falck on oman yrittäjätaustansa ja nykyisen Vera-uransa kautta nähnyt infra-alan muutokset lähietäisyydeltä.

”Raa’an hintakilpailun vuoksi tehokkuus korostuu entistään ja jokainen minuutti maksaa, samalla kuitenkin työn laatu ja urakoinnin turvallisuus täytyy säilyä. Kriteerit vaativat paljon niin työtekijöiltä sekä konekannalta, ja tarkan ennakkosuunnittelun merkitys korostuu. Meillä Verassa kokonaisuudet ovat hallinnassa, ja kaikki tapahtuu turvallisuusnäkökohdat tarkoin huomioiden. Meillä on myös imua työnantajana, sillä tarjoamme alan parhaat työvälineet, hyvän koulutuksen sekä loistavat etenemismahdollisuudet, minkä ansiosta olemme saaneet jatkuvasti riveihimme reippaita, innovatiivisia ja haasteista nauttivia työntekijöitä”, päättää Falck.

Lue myös: Kylpylähotelli Peurunka luottaa Laukaan Talopalvelun osaamiseen

Lue seuraavaksi