Uutiset

Työkoneet

Ensivaikutelma kertoo laadusta – Kylpylähotelli Peurunka luottaa Laukaan Talopalvelun osaamiseen

Uusiin paikkoihin saapumisessa vaikuttaa sama periaate kuin vieraisiin henkilöihin tutustumisessa: käsitys paikasta tai henkilöstä muodostetaan todella nopeasti. Tämä vaikutelma on hyvin voimakas ja sen muuttaminen vaatii paljon. Asia on tiedostettu tarkoin Laukaassa sijaitsevassa Kylpylähotelli Peurungassa, ja viimeisten vuosien aikana hotellin ja sen ympäristön viihtyvyyteen on kiinnitetty runsaasti huomiota. Kiinteistöhuollosta vastaavan yrityksen toiminnan taso korostuu kokonaisvaikutelman luomisessa ja Laukaan Talopalvelu Oy:n laadukas palvelu onkin vastannut upealla tavalla Peurungan korkeaan vaatimustasoon.

Peurunka on legendaarinen nimi maamme hotellikartalla ja usea yhdistää edelleen paikan presidentti Kekkoseen sekä sotaveteraanien kuntouttamiseen. Vuosikymmeniä myöhemmin kuntoutustoiminta on edelleen merkittävä osa hotellin toimintaa, mutta samalla Peurunka on laajentunut erittäin monipuoliseksi matkakohteeksi, joka tarjoaa rentoutumista ja aktiviteettejä niin kuntoutujille, yrityksille, urheilujoukkueille sekä perheille ja pariskunnille. Tarjolla on tekemistä jokaiseen makuun ja kylpylän lisäksi voi virkistäytyä liikunta- ja kuntosaleilla, lenkki- ja vaelluspoluilla kävellen tai pyöräillen, konserteissa, keilahallissa tai vaikka läheisessä jäähallissa tai golfkentällä.

Toimintaa vuoden ympäri

Kylpylähotelli Peurungan myyntijohtaja Ella Salmela kertoo hotellissa vietettävän noin 125 000 majoitusvuorokautta vuodessa ja asiakaskunnan monipuolisuus tuo omanlaisensa haasteet toimintaan. ”Asiakastyytyväisyyden korkea taso on meille kunnia-asia ja asiakaspalaute otetaan hyvin tarkoin huomioon. Harrastus- ja hyvinvointipalveluja onkin kehitetty nykyaikaiseen makuun ja meillä voi vaikkapa monipuolisen liikunnan yhdistää hyvällä omatunnolla luksusluokan hemmotteluun”, kertoo Salmela.

Kylpylähotelli Peurungan myyntijohtaja Ella Salmela iloitsee hotellin renessanssista ja suosion kasvusta. Salmela lupaa toiminnan kehittyvän jatkossa edelleen ja Laukaan paikalliset vahvuudet otetaan huomioon entistäkin tarkemmin.

”Olemme investoineet mittavasti uudistuksiin, joiden kautta tilojen sekä palveluiden taso vastaa nykyajan vaatimuksia. Luonnolliset vahvuutemme, kuten upea sijainti sekä runsaat palvelut otetaan entistäkin paremmin huomioon ja ympärivuotisuus nousee tärkeään asemaan. Arvostamme hyvin korkealle myös paikallisuutta, mikä näkyy niin tapahtumissamme, palveluissamme kuin ruokatarjonnassamme. Keski-Suomen sydämessä sijaitseva Laukaa onkin sijaintina meille merkittävä vahvuustekijä”, korostaa Salmela.

Ylläpidon merkitys tärkeää

Peurunka valmistui aikanaan suuren hotelli- ja kuntoutuskeskusbuumin aikana, ja valitettavan moni sen ajan suosikkipaikoista on jäänyt ajan hampaisiin. ”Myös Peurungalla oli suuri vaara jäädä kehityksestä jälkeen, mutta rohkeilla investoinneilla olemme siirtyneet vauhdilla 2020-luvulle. Inframme suurta huoltovelkaa on nyt otettu kiinni ja monet tilamme sekä piha-alueemme ovat tällä hetkellä hyvin edustavassa kunnossa, toki tekemistä riittää aina”, jatkaa Salmela.

”Kaikessa toiminnassamme hyvän huoltopalveluyrityksen merkitys on erittäin tärkeä ja yhteistyömme Laukaan Talopalvelun kanssa on mahdollistanut nopean kehityksen. Laukaan Talopalvelun innovatiivisuus sekä vastuullisuus ovat vastannet odotuksiimme upeasti ja heidän monet kehittämisideansa on otettu nopeasti käyttöön. Talopalvelu toimi esimerkillisesti myös pahimpana korona-aikana, ja rauhallinen ajanjakso käytettiin hyväksi useiden suurten projektien suorittamisessa. Kuvailisinkin Peurungan ja Talopalvelun suhdetta nykyään enemmänkin kumppanuudeksi perinteisen asiakassuhteen sijaan”, kiittelee Salmela.

Laukaan Talopalvelu panostaa luottamukseen

Laukaan Talopalvelu Oy on vuonna 1988 perustettu kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitoalan yritys, jonka monipuolisiin palveluihin kuuluvat lisäksi erilaiset tukitoimet sekä vanhusten avustustoiminta. ”Yrityksemme periaate on aina ollut sujuvien toimintojen yhdistäminen asiakkaan luottamukselliseen palveluun. Olemmekin panostaneet määrän sijasta laatuun ja asiakas on aina saanut meiltä yksilöllistä palvelua, jossa huomioidaan muuttuvat tilanteet ja tarpeen mukaan kehitetään toimintaa paremmaksi. Työntekijöitämme kannustetaan innovatiivisuuteen ja moni loistava kehitysaskel onkin otettu arkipäiväisten huomioiden kautta”, kertoo Laukaan Talopalvelun toimitusjohtaja Ari Noronen.

Laukaan Talopalvelun Ari Noronen sekä KH-Koneiden Mikko Myyrä ja Jukka Heiskala korostavat konekannan tehokkuuden ja luotettavuuden merkitystä vaativissa urakoinneissa.

Laukaan Talopalvelu on kehittänyt toimintaansa asiakastoiveiden kautta ja uudet Oma Tupa-, Oma Piha-, Oma Koti- ja Oma Asukas-palvelut vievät luottamuksellisen toiminnan uudelle tasolle. ”Uudet palvelumme soveltuvat tietysti kaiken ikäisille, mutta erityisen suosittuja ne ovat varttuneempien asiakkaiden joukossa. Jokapäiväiset palvelut mahdollistavat huolettoman kotona asumisen, vaikka oma fyysinen kunto hieman reistailisi. Samalla myös sosiaaliset kontaktit säilyvät ja monelle asiakkaalle työntekijöistämme onkin tullut luottohenkilöitä, joiden kanssa jaetaan niin ilot kuin surut”, lisää Noronen.

Laadukkuus vaatii huippuluokan kaluston

Työtapojen ja työntekijöiden oikean asenteen lisäksi onnistunut huolto- ja kunnossapitotoiminta vaatii myös käytettävältä kalustolta paljon. ”Luotettavat työkoneet ja niiden monipuolinen lisälaitevarustus on oleellisen tärkeää toiminnan tehokkuudessa. Ympäristönhoitokoneiden, pyöräkuormaimien ja imulakaisukoneen muodostamaa konekantaamme yhdistää korkea laatu ja monipuoliset käyttömahdollisuudet.”

Laukaan talopalvelu optimoi työkoneiden käyttöasteen monipuolisella, koko vuoden sesongit täyttävällä lisälaitekalustolla, kuten kuvan harjalaitteistolla.

”Merkittävänä yhteistyökumppaninamme on jo kymmenen vuoden ajan toiminut KH-Koneet, jonka palvelun taso vastaa korkeisiin vaatimuksiimme. KH-Koneelta hankitut Kramer-kuormaimemme urakoivat pitkiä päiviä ja aina apua tarvittaessa Jyväskylän huoltopisteen huoltopäällikkö Mikko Myyrä on hoitanut hommat ripeällä aikataululla. Kaikki jälkimarkkinointipalvelut ovat hoituneet samalla laadukkaalla, kelloon katsomattomalla tavalla, mikä näin urakoitsijan kannalta on ensiarvoisen tärkeää”, kiittelee Noronen.

Ennakoinnilla huolettomia työtunteja

Suomen neljä vuodenaikaa tuovat urakointiin omat erikoispiirteensä ja valitettavan yleistä on muutosten liian myöhäinen huomioiminen. Talvisesongin alkaessa huoltoliikkeiden puhelimet soivat, kun konekanta pitäisi saada saman tien pakkasen kestävään kuntoon. Aikataululliset esteet tulevat luonnollisesti vastaan ja moni urakoitsija lähtee uuteen kauteen vajanaisella kalustolla. Kaikesta tästä hankaluudesta on helppo välttyä tekemällä perushuollot kiireisimpien sesonkien ulkopuolella, jolloin huollot sekä varustelut saadaan suoritettua aikataulujen vaarantumatta.

Ennakoivalla huollolla takaa huolettomat työtunnit jokaisella sesongilla.

KH-Koneiden Jyväskylän huoltopäällikkö Mikko Myyrä korostaa ennakoinnin merkitystä ja kehottaa hoitamaan kaikki sesonkiin tarvittavat toimenpiteet ajoissa. ”Nyrkkisääntönä voi sanoa, että huoltojen oikea ajankohta on heti käytön päätyttyä. Ajoneuvopuolella tämä tarkoittaa pesua, suodattimien ja öljyjen vaihtoa, akun ja jäähdytysnesteiden tarkistusta sekä koneen läpikotaista tarkistusta. Itse koneiden lisäksi kannattaa samalla käydä läpi myös kaikki työ- ja lisälaitteet, jotta kokonaispaketti on varmuudella kunnossa. Näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä varmistaa katkeamattomat työtunnit ja varmistaa koneille runsaasti lisävuosia kovassakin käytössä”, korostaa Myyrä. Jyväskylän KH-Koneet työllistää huoltopuolella seitsemän alan ammattilaista ja hyvin varustellut huoltoautot takaavat toimenpiteiden onnistumisen myös työkohteissa tai asiakkaan luona. ”Huollamme kaiken minkä myymme ja tarjoamme asiakkaille myös kattavia huoltopaketteja, jotka takaavat käyttövarmuuden kaikissa olosuhteissa. Ymmärrämme hyvin asiakkaidemme urakointien tiukat aikatauluvaatimukset, ja takaamme, että asiakas saa palvelua yhdellä puhelinsoitolla käytännössä kellon ympäri”, päättää Myyrä.

Lue myös: Leevi Lamminsivusta Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä

Lue seuraavaksi