Uutiset

Työkoneet

Uutuus Atlas 15ZRT -nosturi – vaativaan käyttöön kierrätykseen

Vantaan Tuotekuljetuksen vastuulla on autonromujen kuljettaminen Kuusakoski Oy:lle, joka on yksi Pohjois-Euroopan johtavista kierrättäjistä. Samalla se on yksi suurimmista ajoneuvokierrättäjistä ja toimii Suomen Autokierrätyksen yhteistyökumppanina. Patrik ja Sammy Asplund perustivat Vantaan Tuotekuljetus Oy:n vuonna 2005. Yritys kuljettaa Kuusakosken materiaaleja. ”Kalusto koostuu noin kymmenestä erilaisesta ajoneuvoyhdistelmästä, joissa suurimmassa osassa on vaihtolavalaite. Kahdessa yhdistelmässä on nosturi. Sesonkiaikana ajetaan romua 3000–4000 tn viikossa, se on suuri määrä. Kaikkiaan olemme kuljettaneet kymmeniätuhansia autoja toimintamme aikana.

Kun toinen nosturi tuli vaihtoikään, päätettiin 2012 hankkia uudeksi nosturiksi Atlas 15ZRT. Se on ollut kovassa käytössä ja osoittautunut todella hyväksi hankinnaksi. Murheita ei ole ollut, kovillakin pakkasilla se tottelee nöyrästi”, kertoo Pate ja jatkaa: ”Toiminta-ajatuksenamme on tarjota monipuolisia kuljetus- ja ympäristölogistisia palveluja, kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti ja taloudellisesti.

Atlas 15ZRT 8,6 kuljetusasennossa on todella tiukka nippu. Nosturi menee uskomattoman pieneen tilaan, ja sen voi ajaa vetoauton lavan taakse suojaan. Patrik ”Pate” Asplundin mukaan Atlas on käyttäjäystävällinen ja luotettava.

Vantaan Tuotekuljetus kuljettaa Kuusakoski Oy:n materiaalia, mm. autoja. Kuusakosken toimipisteessä Vantaalla autot kuivataan eli nesteet, öljyt, akut sekä renkaat poistetaan ja sisätilat tarkistetaan. Akut, katalysaattorit ja renkaat toimitetaan jatkojalostuksiin. Vantaalla kuivauksen jälkeen ajoneuvot murskataan noin 150 mm kappaleiksi, jotta eri materiaalit saadaan helpommin lajiteltua. Vantaan Tuotekuljetukselle uuden Atlas-nosturin toimitti Kranic Oy,  Mikko Halme. Nosturi on asennettu taakse, lastauksen ja purkamisen ajaksi se ajetaan taaksepäin tukijaloille. Ne ovat 4,72 leveydellä, joten nosturi on vakaa työskennellä maksimi ulottumallakin. Kranic Oy on palvellut erittäin hyvin – kaikki mitä on sovittu, on pidetty ja palvelu on asiantuntevaa. Tuotteet ovat olleet laadukkaita ja kestäviä. Yhteistyö jatkuu tulevinakin vuosina, nyökkää  Pate.

Janne Majara

Lue seuraavaksi