Uutiset

Työkoneet

Uutuuksia Lepaan lehmusten lomassa – osa 4

Tässä paketissa mukana Several, Suomen Rakennuskone, Talhu, Volvo CE ja Wihuri Tekninen Kauppa + vähän sekalaista.Näyttelyn ensimmäisenä aamuna koettiin pienoista jononmuodostusta pääportilla.


Several

Uusi Multione 11.6k oli esillä Severalin osastolla. Yritys toimii nykyisin Multione-koneiden maahantuojana. Runko-ohjattu 11.6k painaa 2 320 kilogrammaa ja sen Kohler-dieselmoottorista irtoaa tehoa 42 kilowattia (57 hv). Moottori täyttää Stage V -päästönormit. Maksimi ajonopeus on 30 kilometriä tunnissa ja nostoteho 2 540 kilogrammaa. Max. nostokorkeus on 3,7 metriä. Työhydrauliikkaa on tarjolla 84 litraa minuutissa. Koneessa on pohjoismaiset vaatimukset täyttävä ohjaamo. Suuret lasipinnat tarjoavat hyvän näkyvyyden kaikkiin suuntiin.

Multione 11.6k
Paraatihommia


Suomen RakennuskoneTalhu

Talhun teltassa uutuustarjontaa edusti GeoTrencher-maasaha. Voimanlähteenä on Husqvarnan 2-tahtimoottori. Maksimi laippapituus on 700 millimetriä. Laite on tarkoitettu nykyään paljon tehtäviin valokuituasennuksiin. Toki se soveltuu hyvin mihin tahansa kaapeleiden tai letkujen piilotukseen, esimerkiksi robottileikkureiden ohjainlankojen asennukseen. Jyrsintäjälki on kapea, joten se helppo peittää ja viimeistellä.

Talhun toinen uutuus oli Husqvarna LFe 60 -sähköinen maantiivistäjä eli perässä käveltävä tärylätkä. Voimalinja on Hondan toteuttama. Irrotettava akku ladataan erillisessä laturissa akkukäyttöisten pientyökalujen tapaan.

GeoTrencher-maasaha
Husqvarna LFe 60 -sähköinen maantiivistäjäVolvo CE Finland

Volvo CE:n osastolla oli esillä täydennystä Volvon sähköisiin työkoneisiin. Aikaisemmin esitelty Volvo L25 Electric -pyöräkuormaaja sai viime keväänä pikkuveljen. Tämä uusi, pykälää pienempi kone on mallimerkinnältään L20 Electric. Sen työpaino on 4,8 tonnia ja nostokapasiteetti 2 000 kilogrammaa. Akkukapasiteetti on 33 kilowattituntia ja kone hyödyntää tasavirtalatausta (DC) eli pikalatausta. Koneessa on yksi sähkömoottori ruokkimassa kaikkia toimintoja.
Teijo Lähdekorven mukaan näitä uusia sähkökuormaajia on Suomessa jo käytössä konevuokraamoilla.

Teijo kävi esittelemässä uutta sähkökonetta koneparaatissa.


Volvo CE Finlandin uudet konemyyjät esittäytyivät Lepaalla (kuva alla). Joni Tukiainen (vas.), Samuel Salokannel ja Jyrki Mahlakaarto. Miesten takana täyssähkökäyttöinen Volvo ECR25 -minikaivukone.

Joni toimii Etelä-Suomen alueen konemyyjänä ja hänen pulpettinsa on Vantaalla. Miehellä on lähes 20 vuoden kokemus raskaan konealan korjaamotoiminnasta, vuokrauksesta sekä myynnistä. Samuel tulee hoitamaan Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueiden myyntiä. Hänellä on vajaan kolmen vuoden kokemus konemyynnistä. Jyrkin toimipiste on puolestaan Oulussa ja myyntialue siinä ympärillä. Aikaisemmin hän on toiminut konevuokrauksen piirissä.Wihuri Tekninen Kauppa

Wihurin Tekninen Kauppa tarjosi sekin sähköisen koneuutuuden. Hollantilaisvalmisteinen Ravo 5 eSeries on täyssähkökäyttöinen imulakaisukone. Roskasäiliön koko on viisi kuutiometriä. Sama laite on saatavana myös polttomoottorikäyttöisenä. Tässä kuvan sähköversiossa on 100 kilowattitunnin akku ja lataus tapahtuu koneen sisäisellä 22 kilowatin vaihtovirtalaturilla. Sähkömoottorin huipputehoa on tarjolla 150 kilowattia. Siirtonopeus on 40 kilometriä tunnissa. Työleveys kolmella kuppiharjalla on 3,4 metriä. Ravo 5 eSeries -imulakaisukone tarjoaa paikallisesti päästötöntä käyttöä.

Sähkökäyttöinen Ravo 5 eSeries -imulakaisukone.
Ensimmäinen Wille ja 8 000. Wille vierekkäin Lepaalla.
Marko Kierros esitteli Ammannin sähkökäyttöistä tärylätkää.
Täyssähkökone tämäkin, Bobcat E10e.
Nyt jo eläkeläinen, Wihurin konemyyjä Jukka Särkkä (oik.) rupattelemassa pitkäaikaisen asiakkaansa Kajaanin Huoltokeskuksen Karppisten kanssa. Lepaan näyttely oli Jukan työuran viimeinen komennus.
8 000. valmistettu ja erikoisvärin pintaansa saanut Wille heitti kunniakierroksen koneparaatissa.


Joel kävi tyypittämässä kaikki näyttelyn koneet.
Suomalaista suunnittelua edustava Trombian autonominen lakaisukone nähtiin myös Lepaalla koneparaatia myöden. HIntaa laitteella on 400 000 euroa.
Jari Pehkonen esitteli Bachon uusia akkukäyttöisiä oksasaksia.
Husqvarna CEORA on uusi pro-luokan robottileikkuri. Se hoitaa jopa 75 000 m²:n leikkuutyöt.


Lue seuraavaksi