Uutiset

Työkoneet

Uusia renkaita kaivavaan kalustoon

Kaivukoneurakoinnissa on moni asia muuttunut sen jälkeen, kun Nokian Renkaat julkisti pyöräalustaisille kaivukoneille ja kaivurikuormaajille tarkoitetun Nokian Ground Kare -renkaan kaksi ja puoli vuotta sitten. Leveä palakuvioinen single-rengas on sittemmin todistanut käyttökelpoisuutensa monenlaisissa kaivuutöissä ja kasvattanut suosiotaan niin, että Nokian Renkaat laajentaa Ground Kare -renkaiden kirjoa molemmista päistä: kompakteille kaivukoneille tarkoitetulla 600/50-22.5-koolla sekä isoimpiin koneisiin sopivalla 710/40-22.5-koolla.

Vuonna 2019 Nokian Renkaat luonnehti uutta Nokian Ground Kare -rengastaan “hyväksi kompromissiksi” paripyörien äärimmäisen vakauden ja leveän ripakuvioisen renkaan tarjoaman äärimmäisen pehmeän maaperän vetokyvyn välillä. Koneurakoitsijat huomasivatkin oitis renkaan hyödylliset ominaisuudet ja ajan mittaan myös sen erinomaisen käyttöiän.

“Ground Karen kanssa olimme muuta markkinaa edellä”, sanoo Kimmo Kekki, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö. “Luotimme kyllä renkaamme ominaisuuksiin, mutta sen todellinen käyttöarvo todistetaan vasta kentällä päivittäisessä työssä.”

Nokian Ground Kare -rengas on voittanut monta urakoitsijaa puolelleen paripyörien parista kolmella päähyödyllään. Valmistajan mukaan erinomainen vakaus helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä ja suuri jalanjälki pienentää maaperään kohdistuvia vaurioita työn aikana ja sen jälkeen. Single-rengas on myös paripyöriä vähemmän alttiimpi kivien tarttumisille.

“Työmailla renkaat kohtaavat monenlaisia haasteita. Teräsvahvisteinen Ground Kare kestää hyvin viiltoja ja pistoja. Lisäksi suuri kosketuspinta maahan tekee renkaasta äärimmäisen hyvin kulutusta kestävän, niin tunneissa kuin kilometreissäkin mitattuna ”, jatkaa Kekki.

Tämän päivän urakointityöhön kuuluvat myös nopeat tiesiirtymät. Ground Kare tekee siirtoajoista mukavampia.

“Ground Karen kevyesti tien pinnalla rullaava pintakuvio tekee kyydistä hiljaisempaa.”

Sami Isomäki

Nokian Ground Kare -renkaita käyttävä Sami Isomäki urakoi kaivukoneellaan Helsingin ympäristössä, pääasiassa rakennustyömailla. Aiemmissa koneissaan Isomäki on käyttänyt paripyöriä, mutta Ground Kare on osoittautunut sopivammaksi pehmeillä alustoilla työskentelyyn. Erityisesti eron huomaa hänen mukaansa löysillä alustoilla, kuten soralla työskennellessä.

“Ennen jouduin vaikeassa maastossa turvautumaan tela-alustaiseen kaivukoneeseen. Nyt Ground Kare toimii hyvin paikoissa, joissa tuplapyörillä olisi jäänyt jumiin ”, Isomäki toteaa.

Isomäki kiittelee myös renkaan kantavuutta, joka on huomattavasti paripyöriä parempi.

Uusia kokoja, uusia mahdollisuuksia

Uusien kokojen myötä aivan uudentyyppiset kaivukoneet pääsevät hyötymään Ground Karen hyvistä ominaisuuksista.

Koko 600/50-22.5 sopii pienempiin ja kompakteihin kaivukoneisiin. Koko 710/40-22.5 on tarkoitettu suurimmille pyöräalustaisille kaivukoneille.  Molemmat kokoluokat hyötyvät valmistajan mukaan Ground Kare -renkaan vakaudesta ja suuresta jalanjäljestä, joka ei synnytä ajouria työmaalla.

Kekki on varma, että Ground Kare -rengas voittaa puolelleen uusia urakoitsijoita niin kompaktien kuin raskaimpienkin kaivinkoneiden käyttäjistä.

“Urakoitsijat ovat nyt kunnolla löytäneet single-renkaat”, hän hymyilee.

“Ja meidän tuotteemme on todistanut toimivansa kaikenlaisilla työmailla.”


Lue seuraavaksi