Uutiset

Autot

Uusi Nokian Tyres Outpost AT

Uusi Nokian Tyres Outpost AT -maastorengas antaa autoilijoille mahdollisuuden suunnata uusille rajoille. Outpost AT -kesärengas on katumaastureihin, crossovereihin ja kevytkuorma-autoihin sopiva rengas, joka tarjoaa turvalliset ajo-ominaisuudet ja pitkän käyttöiän niin teillä kuin maastossa. Outpost AT:n ominaisuudet on suunniteltu tekemään työstä tuottavaa ja vapaa-ajasta rajoituksetonta myös haastavimmilla alustoilla. Uusi Outpost-rengasperhe tukee Nokian Renkaiden kasvutavoitetta tulevina vuosina. Maailman pohjoisin rengasvalmistaja toimittaa uutta AT-maastorengasta globaalisti.

Uusi Outpost AT on monipuolinen ja kestävä rengas sekä tie- että maastoajoon kaikissa olosuhteissa. Voimakas pintakuvio on suunniteltu katumaasturien, crossoverien ja lava-autojen maastokelpoisuutta silmällä pitäen. Aramid Shield -teknologia parantaa pistonkestävyyttä ja tekee kulutuspinnan alla olevan aramidikuidun ansiosta renkaasta äärimmäistä kulutusta kestävän ajettaessa huonokuntoisilla teillä ja haastavassa maastossa. Pintakuvio on suunniteltu mahdollistamaan seikkailut maastossa kuin maastossa.

”Nokian Renkaat tunnetaan rengasteknologian syvällisestä tietotaidosta ja monipuolisesta testauksesta, joka takaa renkaan turvallisuuden myös äärimmäisissä ajo-olosuhteissa”, toteaa Nokian Renkaiden tuotekehitysjohtaja Olli Seppälä. ”Katumaastureihin ja kevytkuorma-autoihin suunniteltu Outpost AT on uusin esimerkki Nokian Renkaiden huipputeknologiasta ja sitoutumisestamme turvallisuuteen. Olemme käyttäneet tämän renkaan suunnitteluun ja testaamiseen useita vuosia ja kehittäneet ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kestävän ja monipuolisen renkaan tielle ja maastoajoon.”

Outpost AT -renkaan ominaisuuksien ansiosta autoilijat voivat suunnata kohti uusia matkoja kaikissa maastoissa.

Renkaasta on saatavana kaikkiaan 45 tuotetta 15–22 tuuman kokoluokissa sekä LT- ja SUV-versiot.

Suuntaa uusiin maastoihin

Outpost AT -renkaat poistavat rajoituksia ajoreitin valinnan suhteen, sillä niillä voi huoletta ajaa minne ikinä matka viekään. Rengas turvaa elämykset sekä tiellä että maastossa tuomalla ylivertaista pitoa kaikissa ajo-olosuhteissa.

Nokian Tyres Outpost AT -renkaan erityinen 3D-pintakuvio parantaa ajettavuutta haastavissa olosuhteissa. Renkaan uudenlainen pintakuvio vastaa monipuolisen maastokäytön haasteisiin, sillä se parantaa pitoa ja käsiteltävyyttä kaikilla pinnoilla: rengas toimii yhtä hyvin niin pehmeässä mudassa, soratiellä kuin kuumalla asfaltillakin.

Summit Sidewalls – sivupinnan yläosan ulokkeet tarjoavat lisäpitoa renkaan upotessa pehmeään alustaan. Kuviointi on myös näyttävä yksityiskohta, joka kertoo autoilijan maastovalmiudesta. Olkapään lovet sivupinnan ja pintakuvion yhtymäkohdassa varmistavat renkaan vakaan pidon.

Canyon Cuts -urat 3D-pintakuvion ja olkapääalueen yhtymäkohdassa parantavat renkaan pitoa haastavilla tienpinnoilla.

”Maastokelpoisten autojen ajajat haluavat nauttia retkistään ja palata kotiin turvallisesti riippumatta siitä, millaisia ajo-olosuhteita matkalla tulee vastaan”, Seppälä lisää. ”Suunnittelimme Outpost AT-renkaan siten, että se etenee tehokkaasti niin mudassa, soralla kuin asfaltillakin. Hyvä vetoteho ja pito poistavat ajamisen rajoituksia ja lisäävät ajonautintoa.”

Suuntaa uuteen lujuuteen

Outpost AT -renkaiden tekniset ominaisuudet tuovat suojaa kaikkein haastavimmissakin ympäristöissä.

Aramid Shield -teknologia takaa renkaan äärimmäisen kestävyyden ja pistonkeston. Luotiliiveissä ja avaruusteollisuudessa käytettävä aramid-kuitu suojaa renkaan kulutuspintaa ja sivupintoja. Kulutuspinnan alle upotettu aramid-kuitu parantaa renkaan pistonkestävyyttä ja suojaavat renkaita haastavassa maastossa ja huonokuntoisilla teillä. Se suojaa myös sivupintoja kuoppien ja maastoesteiden aiheuttamilta rengasrikoilta.

Renkaan pintakuvion kiviltä suojaava Gravel Guard -rakenne parantaa Outpost AT -renkaan pistonkestävyyttä. Se vahvistaa renkaan syvien urien pohjaa, suojaa kivikkoiselta maastolta ja mahdollistaa etenemisen vaikeakulkuisessa maastossa.

Outpost AT -renkaan jämäkkä rakenne mahdollistaa suuren kantavuuden ja tekee siitä raskaaseen työhön tai vapaa-ajan käyttöön hienosti sopivan renkaan, joka toimii niin on tiellä kuin maastokäytössäkin.

”Outpost AT on kautta aikojen yksi lujimmista renkaista, joita olemme valmistaneet”, Seppälä toteaa ylpeänä. ”Se on Aramid Shield -teknologian ansiosta riittävän aggressiivinen tarjotakseen äärimmäistä kestävyyttä, ja toisaalta riittävän hienostunut taatakseen ajomukavuuden matkoilla.”

Suuntaa uusille matkoille

Outpost AT -renkaan erinomainen kilometritulos perustuu räätälöityyn pintakuvioon, jossa on useita rengasta suojaavia ominaisuuksia.

Kulutuspintakuvion syvät Canyon Cuts -urat ovat 1,5 mm syvemmät kuin edeltävässä Rotiiva AT -maastorenkaassa ja 2,5 mm syvemmät kuin LT-versiossa. Pintakuvion entistä suurempi 11,5 mm:n urasyvyys (LT-versioissa 15 mm) pidentää Outpost AT:n käyttöikää ja parantaa sen maasto-ominaisuuksia.

Luja ja ekologisesti kestävä kumisekoitus parantaa ajoneuvon polttoainetaloutta pienemmän vierintävastuksen ansiosta ja vähentää samalla pakokaasupäästöjä. Nokian Renkaat on globaali vastuullisen liiketoiminnan edelläkävijä, jonka valmistamista renkaista yli 90 prosenttia kuuluu alhaisimpiin vierintävastusluokkiin.

3D-lamelloinnin ansiosta Outpost AT toimii tehokkaasti myös seisovassa vedessä. Vakauttavan tuennan ja uranpohjanostojen ansiosta tukeva rengasrakenne lisää mielenrauhaa pitkillä matkoilla ja haastavilla alustoilla.

Nokian Renkaat auttaa autoilijoita tietämään tarkalleen, kuinka paljon kulutuspinnan käyttöikää on jäljellä. Patentoitu DSI-kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator), joka on varusteena kaikissa Nokian Renkaiden uusimman sukupolven tuotteissa, näyttää selvästi jäljellä olevan kulutuspinnan prosentteina, jotta kuljettaja tietää, milloin on aika hankkia uusi rengassarja.

”Uusi Outpost AT on älykäs valinta, sillä autoilijat voivat nauttia renkaan eduista pitkään. Kestävyys ei tarkoita ainoastaan tämän päivän haasteisiin vastaamista vaan sitä, että rengas toimii myös tulevissa olosuhteissa”, Seppälä toteaa lopuksi.

Lue myös: Uusia kokoja Nokian E-Truck- ja R-Truck-tuoteperheisiin

Lue seuraavaksi