Uutiset

Työkoneet

Uusia metsävarusteisia Doosan-kaivukoneita urakoitsijalle

Skotlantilainen koneurakoitsija S. Richardson Contracting Limited on hankkinut kahdeksan kappaletta 16 tonnin Doosan DX160LC-5 HT -kaivukonetta. Koneet on varustettu korkean maavaran korotetulla alvaunulla. Ne tulevat operoimaan Skotlannin ja Pohjois-Englannin alueella. Konelaivueen toimituksesta vastasi alueen valtuutettu Doosan-jälleenmyyjä James Gordon Ltd.   

”Gordonsin myyjä esitteli meille metsävarusteisen Doosan DX160LC-5 HT -kaivukoneen. Se soveltui erinomaisesti työkohteisiimme. Teemme paljon tiepohjia ja ojituksia maastossa”, sanoo urakoitsija Simon Richardson. ”Kantojen poistot onnistuvat helposti metsävarusteisen koneen kanssa, eikä enää tarvitse kaivaa niin paljoa maata pois kannon ympäriltä, kuten aikaisemmin.”
DX160LC-5 HT:n ylävaunu on sama kuin 14-tonnisessa Doosan DX140LC-5:ssa. Korkeampi alavaunu on järeämmästä 18 tonnin mallista. Maavaraa on nyt 615 millimetriä. Kaivusyvyys on 5 355 millimetriä ja -ulottuvuus 8 080.

Simon Richardson (vas.) ja Gordonsin Darren Nicholson kättelemässä konekauppaa.

”Aikaisemmat koneemme olivat erikoisvarusteltuja metsänmuokkaustyöhön, mutta nämä uudet Doosan DX160LC-5 HT -koneet ovat alun perin suunniteltu kovaan maastokäyttöön. Testasimme mallia aluksi työmaallamme ja kone näytti heti kyntensä muokkaustöissä. Siksi olikin helppo päätös tilata koneita kahdeksan kappaleen erä. Kauppaan kuuluu myös huoltosopimus, joka takaa nopean vasteajan työmaille”, jatkaa Richardson.
Yritys tekee nykyisin puunkaadon ja -käsittelyn lisäksi tiepohjia, muokkaa sekä laikuttaa maastoa metsäistutuksia varten sekä tekee itse istutuksia. Yritys myös huolehtii metsäautoteiden kunnossapidosta. Työtä tehdään niin valtion kuin yksityistenkin mailla. Yritys aloitti toimintansa vuonna 2003 ja on siitä lähtien operoinut maanmuokkauksen parissa tehden pohjia metsänistutuksille koko Manner-Skotlannin alueella.
”Työ vaatii tehokkaat välineet ja nyt uusien Doosan-koneiden myötä olemme valmiit tarttumaan mihin tahansa työhön”, toteaa Richardson.

Doosanilla on tarjolla myös suurempi metsävarusteinen DX180LC-5 HT -malli. Se perustuu merkin DX180LC-5-malliin. Rakenteita on vahvistettu ja maavara on sama kuin pienemmässä DX160LC-5 HT:ssä, eli 615 millimetriä. Vakiomallisen DX180LC-5:n maavara on 460 millimetriä.
Doosanin korkealla maavaralla ja vahvistetulla telarungolla varustetut alavaunut tarjoavat asiakkaille monipuolisempaa käytettävyyttä erityisesti kohteissa, joissa joudutaan siirtymään pitkiäkin matkoja maastossa. Koneet soveltuvat hyvin tie- ja maarakennukseen, maisemointiin sekä moninaisiin metsässä tapahtumiin toimenpiteisiin, joissa korkea maavara, hyvä pito ja vankka rakenne helpottavat operointia epätasaisessa maastossa. Koneet soveltuvat hyvin myös kaatuneiden puunrunkojen käsittelyyn ja poiskuljetukseen kärryjä vetämällä.
DX160LC-5 HT:n ja DX180LC-5 HT:n moottorina on Perkins 1204F -diesel. Tarjolla on aikaisempaa enemmän tehoa ja vääntöä pienentyneestä sylinteritilavuudesta huolimatta. Myös polttoaineenkulutus on valmistajan mukaan alentunut aikaisempiin malleihin verrattuna. Moottorista saadaan tehoa 94,9 kilowattia.

Lisää mukavuutta ja hallittavuutta
Tilava ohjaamo ja ergonomiset hallintalaitteet helpottavat koneet käyttöä. Työlaitteita voidaan hallinta niin joystickillä kuin kaksitoimisella polkimella, mikä on uusi ominaisuus.
Lisähydrauliikkaan kytkettyjen laitteiden hallinta voidaan tehdä joko joystickillä tai polkimella, jolloin toistuvia liikeratoja voi vaihdella tehtäväksi vuoroin kädellä ja vuoroin jalalla. Ominaisuuden myötä saadaan myös lisää tarkkuutta moniin tehtäviin.
Joystickit ovat aikaisempaa lyhyemmät ja niissä olevia hallintalaitteita on sijoitettu uudelleen. Ajopolkimien vasemmalle puolelle on asennettu lisäpoljin, jonka avulla konetta on mahdollista ajaa suoraan pitkiäkin matkoja vain yhtä poljinta käyttäen.

Pitkäaikainen toimija
Koneet toimittanut Gordons on toiminut koneiden parissa jo pitkään. Yritys on aloittanut toimintansa jo vuonna 1865. Repertuaariin kuuluvat niin maatalous- kuin maarakennuskoneet. Doosanin kaivukoneiden lisäksi yritys myy Doosan-minikaivukoneita, -pyöräkuormaajia, -dumppereita sekä työlaitteita edellä mainittuihin. Tarjolla on myös kattavaa huoltopalvelua. Toimialueena on Lounais- ja Keski-Skotlanti.

LUE MYÖS: Doosan pitkällä puomilla     

 

 

Lue seuraavaksi