Uutiset

Työkoneet

Uusi Wille 665 nyt Kohlerilla

Loimaalainen Vilakone Oy tekee Wille-taajamatraktorit ja Wihuri Oy Tekninen Kauppa hoitaa myynnin sekä jälkimarkkinoinnin. Helmikuun alun Talvitiepäivillä esiteltiin Stage IV -päästövaiheeseen päivitetty malli toiseksi suurimmasta Willestä mallimerkinnältään 665. Oikeastaan kyseessä on tällä hetkellä suurin malli, sillä järein Wille 855 on hetken varikolla.

”Meillä suosituimmat konemallit ja kokoluokat ovat 465 ja 665. Siksi oli luonnollista päivittää 665 ensin Stage IV -tasoon. Järeimmän mallin Wille 865 päivitys on työn alla. Maailman mittakaavassa pienelle valmistajalle nämä moottorien päästöluokkien päivitykset aiheuttavat valtavasti työtä ja kustannuksia. Stage V –

Uusi Wille 665 sai Talvitiepäivillä julkisen lanseerauksensa.

vaihekin kolkuttelee jo ovella. Silloin ennestään ahtaiden peltien alle pitää vielä sovittaa partikkelisuodatin”, huokaa Vilakoneen myyntipäällikkö Asko Sairanen.

Kun Wille 665 päivitettiin kolmosvaiheeseen vuonna 2015, oli peltien alla vielä nelisylinterinen Cat C3.4B. Tuolloin tehoa tiputettiin edelliseen malliin verrattuna yli 10 kilowattia lukemaan 83 kilowattia. Nyt nelosvaiheeseen valittiin moottoriksi Kohler (KDI 3404 TCR-SCR), joka pakkautuu pakokaasujen jälkikäsittelylaitteineen pienempään tilaan kuin Cat. Tehoa on nyt vaihteeksi nostettu ja sitä on 100 kilowattia. Partikkelisuodatinta ei tässä vaiheessa tarvita, vaan DOC ja SCR-järjestelmä riittävät. AdBlue säiliö sijaitsee takarungossa ja täyttö tapahtuu keskinivelen tuntumasta.

Uutta koneen hallinnassa on se, että päävirtaa ei enää katkaista hätäpysäyttimestä. Kone sammutetaan virta-avaimesta kuten ennenkin. Sähkö on kuitenkin kytkeytyneenä vielä niin kauan, että SCR-pumppu ja -letkut tyhjenevät, eivätkä pakkasella pääse jäätymään ja rikkoutumaan. Päävirta katkeaa automaattisesti sen jälkeen.

Pakokaasujen puhdistaminen tuottaa lisälämpöä ja sen takia jäähdyttimen kennoa on Willessäkin jouduttu kasvattamaan.

Takarunkoa on komponenttien lisääntyessä jatkettu, ja se on tuonut akseliväliin pidennystä 100 millimetriä. Tästä on hyötyä, kuormausvakavuus ja koneen stabiliteetti paranevat. Kaatokuormakin on tietysti hieman parempi kuin ennen. Kun rungon sisään on tullut paljon lisää komponentteja, akku on saanut uuden sijoituspaikan vasemman takalokasuojan takana.

Catin diesel on nyt vaihtunut Kohleriin. Teho on nostettu 100 kilowattiin.

Koneen paino on lisäkomponenttien takia noussut 260 kiloa IIIB-malliin verrattuna. Kokonaispaino on nyt 5 920 kiloa, joka jakaantuu siten, että taka-akselilla on 3 640 ja etuakselilla 2 280 kiloa. Voimansiirto on sama kuin aiemmin, mutta siitä on nyt säädetty 50 tuntikilometrin versio uuteen Willeen.

”Toki muistutamme aina asiakkaita, että Suomessa suurin sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa. Ruotsissa ja Norjassa saa työkoneilla ajaa viittäkymppiä, joten nyt samat säädöt ovat kaikissa 665:ssa”, jatkaa Sairanen.

Koneen ohjaamo, kuormaajan mitat ja suoritusarvot sekä hallinta ovat pysyneet ennallaan. Nyt tehdyt muutokset kietoutuvat pitkälle Stage IV -vaiheen päästömääräysten ympärille. 

”Viime vuonna tuotantomäärämme kasvoivat hieman edellisvuoteen 2016 verrattuna. Suomi, Ruotsi ja Norja ovat edelleen päämarkkina-alueitamme. Toki olemme tehneet konekauppaa myös muun muassa Viroon, Serbiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Tilauskanta on samaa suuruusluokkaa kuin vuosi sitten. Ihan mukavasti on vuosi alkanut”, päättää Sairanen.

Katso koko Wille-malliston tekniset tiedot tästä.

Lue seuraavaksi