Uutiset

Työkoneet

Uusi henkilönostin – Leguan 160

Leguan 160, jolla saavutetaan 15,6 m työskentelykorkeus ja 6,65 m sivu-ulottuma on edellisiin Leguan 125 sarjan koneisiin verrattuna rakenteellisesti täysin uusi kone. Siirtoajo perustuu kuitenkin edelleen Avant Tecnon kehittämään ajotekniikkaan, minkä ansiosta Leguan 160:n maasto-ominaisuudet ovat kokoluokassaan erinomaiset.Nostin on saatavana vahvalla nelivedolla tai järeällä tela-alustalla.

Modernissa puomistossa käytetään tukevaa kolmipuomijärjestelmää. Yläpuomissa on teleskooppi ja sen jatkeena taittopuomi (jibi). Kääntyvä kori on myös vakiovaruste. Kolmipuomirakenteen ansiosta työaskentely seinäpinnoilla on helppoa. Korin etäisyys ei juurikaan muutu seinästä, kun alapuomistoa lasketaan tai nostetaan. Puomisto on erittäin jämäkkä ja suoran hydrauliohjauksen vuoksi hyvä ajaa. Kaikki liikenopeudet ovat portaattomia ja puomiston kaikkia liikkeitä voidaan ajaa samaan aikaan.

Korikuorma 200 kg koko työalueella!

Turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Yksi tärkeimmistä asioista on se, että koneessa on jatkuva puomiston asennosta riippumaton korikuorman valvonta. Korikuorma on 200 kg koko työskentelyalueella, mukaanlukin jibin käyttö.
Käyttäjän ei tarvitse miettiä korikuorma-alueita, vaan saa ohjata puomiston liikkeitä riskittömästi täysin vapaasti. Puomistossa ei ole ensimmäistäkään rajakytkintä.

Tuplakäyttö

Leguan 160:n käyttövoimana on polttomoottori, 230 V valovirta tai molemmat. Polttomoottoreissa on valittavana 2-sylinterinen nestejäähdytteinen Kubota-diesel tai 13-hevosvoimainen Honda-bensiinimoottori sähköisellä rikastimella. Polttomoottorien käynnistys, sammutus ja kierrosten säätö on suoraan korista.

Uusi nostin on mitoiltaan varsin kompakti laite. Siinä ei kuitenkaan ole lähdetty hakemaan äärimmäistä kapeutta, mikä huonontaisi maasto-ominaisuuksia. Leveys on max. 1,3 m ja pituus karvan alle 5 m. Siirtoajossa korkeus on niukin naukin alle 2 m. Leguan 160 painaa varustuksesta riippuen 1900…2200 kg, joten kuljettaminen peräkärrylläkin vielä onnistuu.

Leguan 160 pyöräalustaisena nelivetona soveltuu varsin hyvin sekä ulko-, että sisäkäyttöön. Se on monipuolinen kone yleiskäyttöön. Tela-alusta on oikea ratkaisu silloin, kun lähes yksinomaan liikutaan pehmeillä alustoilla, pehmeillä hiekkapohjilla, metsässä tai lumessa.

Lue seuraavaksi