Uutiset

Työkoneet

Uusi Giant GT5048 -kurottaja tehokkaaseen työskentelyyn

Tobroco-Giant esittelee kompaktin kokoisen ja monikäyttöisen GT5048-kurottajan. Uuden mallin suunnittelussa on huomioitu paljon palautetta, jota on saatu edeltävästä 4548 Tendo HD -mallista. Viimeisintä teknologiaa hyödyntäen tämä uusi kurottajamalli pystyy nostamaan taakan jopa 4,8 metrin korkeuteen.

Nykyaikaista tekniikkaa

Giant GT5048 -kurottajan voimanlähteenä on Kubotan uusi ja edeltäjämallia tehokkaampi dieselmoottori, tehoa 36 kilowattia (50 hv). Moottori täyttää Stage V -päästövaatimukset, johon on päästy käyttämällä partikkelisuodatinta (DPF) ja hapetuskatalysaattoria (DOC). Moottorin iskutilavuus on suurentunut. Siitä saadaan nyt aikaisempaa enemmän vääntömomenttia entistä alhaisemmilla moottorin kierroksilla. Näin vetokyky paranee ja melutaso pienenee. Myös huippunopeus on kasvanut 28 kilometriin tunnissa. Kurottajassa on kahdeksan tonnin akselit, hydrostaattinen neliveto sekä nelipyöräohjaus.   

Moottoritilaa on suurennettu, jotta huoltojen tekeminen olisi helppoa. Moottorin jäähdytysilman kanavia on suurennettu paremman jäähdytyksen aikaansaamiseksi. Käytössä on nyt kaksi polttoainesuodatinta sekä tehokkaampi akku vakiovarusteena. Pakoputki on siirretty ylös puomin juureen, pois koneen alta. GT5048 voidaan varustaa myös vastakkaiseen suuntaan pyöritettävällä tuulettajan siivellä, jolloin kennoon kertynyt roska saadaan irtoamaan helposti.

Oma ohjelmisto

Sähköjärjestelmä on peräisin Bosch Rexrothilta, ja kone on varustettu kokonaan uudella johtosarjalla. Ohjelmisto on uusittu kokonaan. Näin on varmistettu kaikkien komponenttien yhteentoimivuus sekä hyvä suorituskyky. Uuden kurottajan diagnosointi onnistuu nyt helpommin uusien digitaalisten työkalujen avulla.

Kompaktin kokoinen, mutta vakaa

Ulkomittojensa, leveys 1,6 ja korkeus 1,97 metriä, puolesta GT5048 asettuu 2×2-metristen kurottajien luokkaan. Nelipyöräohjauksen johdosta kääntösäde on erittäin pieni, sisäympyrän halkaisija on 2,4 metriä. Näillä eväin työskentely ahtaissa paikoissa sekä sisätiloissa on helppoa.  Lisävarusteena kone voidaan varustaa kaksipyörä- tai rapuohjauksella.

Uusi komentosilta

Ohjaamo on uudistunut kokonaan. Ohjauspylväs on nyt sama, jota käytetään Giantin G-malleissa. Siinä on sekä korkeus- että etäisyyssäätö. Pylväässä on myös näyttö, jossa on yleisimmät mittaritoiminnot, myös öljynlämpötilan näyttö. Tämän uuden ohjauspylvään sekä myös uuden istuimen myötä kuljettajalle on tarjolla aikaisempaa enemmän tilaa.

Proportionaaliventtiiliä hyödyntävä joystick-ohjain tekee kaikkien koneen tärkeimpien toimintojen hallinnasta helppoa. Joystickiä käyttävä käsi lepää käytön aikana kokoajan ergonomisesti oikein käsinojalla. Hallintalaitteet on sijoitettu ohjauspylvääseen siten, että niiden käyttö on helppoa. Lisävarusteena on saatavana myös ilmastointilaite.

Turvallisuus etusijalla

Giant GT5048 on käynyt läpi kurottajille säädetyt turvallisuus- ja vakaustestit, jotka täyttävät EN ISO 12100- ja EN 1459 -standardit. Ensin mainittu on kansainvälinen koneen yleiseen turvallisuuteen liittyvä standardi ja jälkimmäinen eurooppalainen standardi, joka koskee maastossa käytettävien kurottajien turvallisuutta ja vakautta.

Lisäksi ohjaamo täyttää ROPS- ja FOPS-vaatimukset. Konepeitto on muotoiltu uudelleen paremman näkyvyyden takaamiseksi koneen oikealle puolelle. Kaareva tuulilasi ja ohuet pystypilarit täydentävät hyvää näkyvyyttä. Tuulilasi voidaan myös varustaa suojakalterilla.

Tobroco-Giant on jo aloittanut uuden GT5048-mallin valmistuksen ja ensimmäiset koneet on toimitettu Euroopan jälleenmyyjille.
Tekniset  tiedot:

Giant GT5048

  • Moottoriteho:                      36 kW (50 hv)
  • Omapaino:                           2 950 kg
  • Kaatokuorma:                     1 500 kg
  • Nostokorkeus:                    4 800 mm
  • Leveys vakiorenkailla:        1 600 mm
  • Ajonopeus (autom. vaiht.)  0–10 km/h, 0–28 km/hLue myös: Gianteilla formularataa Hollannissa

Lue seuraavaksi