Uutiset

Työkoneet

Gianteilla formularataa Hollannissa

F1-sirkus palaa 35 vuoden tauon jälkeen Hollannin Zandvoort-radalle ensi kesänä. Ensimmäiset harjoitukset tullaan ajamaan toukokuussa ja sitä ennen koko rata entisöidään uuteen loistoon. Korjaustyöt alkoivat viime vuoden marraskuussa ja ensimmäiseksi vanhaa rataa muun muassa levennettiin.

Video työmaalta tammikuulta 2020.

Koko varikkoalue tullaan myös uusimaan ja lääkintähenkilökunnallekin rakennetaan uudet nykyaikaiset tilat. Katsomotilojen ja katsojille suunnattujen palvelujen uudistaminen tähtäävät siihen, että 200 000 katsojaa pääsevät nauttimaan täysillä formula ykkösten paluusta puukenkämaahan.

Uusi rata tulee olemaan 4,3 kilometriä pitkä ja paljon uusia mutkia ym. sisältyy uudistamissuunnitelmaan. Urakoitsija Schuurman Bestrating BV käyttää kahta Giant-pyöräkuormaajaa (V452T X-TRA HD ja D332SWT X-TRA) muun muassa laattakivien ja sadevesikourujen asennukseen radalla. Toimitusjohtajalle Michael Schuumanille työ on mieluinen, sillä mies on tuttu näky alueella oman rata-autonsa kanssa.

Schuurman Bestrating BV on 16 vuoden aikana erikoistunut muun muassa erilaisiin päällystys- ja viemäröintitöihin. Näitä töitä tehdään 20 henkilön voimin sekä aliurakoitsijana isoille rakennusyhtiöille että myös kokonaisurakkana esimerkiksi pientalo- ja kerrostaloalueilla.

“Olemme onnistuneet vuosien varrella luomaan hyvän yhteistyöverkoston ja luottamuksen sekä pääurakoitsijoihin että kunnallisiin työnantajiin”, sanoo Schuuman.

“Vuonna 2010 siirryimmme Giant-asiakkaiksi ja hankimme ensimmäisen D332SWT X-TRA -pyöräkuormaajan. Olimme jo aiemmin vuokranneet merkkiä ja havainneet malliston erittäin sopivaksi meidän töihimme. Tehokas moottori ja suuret nostovoimat olivat erityisesti mieleen. Nyt Giant-mallistossamme on jo kuusi konetta työpainoilla 1 100-3 800 kiloa (D254SW, 2x D332SWT X-TRA, 2x V452T X-TRA HD ja V6004T X-TRA). Seitsemäs kone eli kolmas V452T X-TRA HD on tulossa vielä täydennykseksi”, jatkaa Schuuman.

Ilmakuva radalta (lähde: www.circuitzandvoort.nl/ )

“Käytämme V452 X-TRA HD -pyöräkuormaajaa kantamaan reunakiviä ja mursketta. D332SWT X-TRA ja V452T X-TRA HD huolehtivat millimetrintarkasta asennuksesta. Työskentelemme kahdessa vuorossa ja kahden miehen voimin. Kaikkiaan asennemme luiskaan laatta- ja reunakiviä 100 metrin matkalle ja niiden lisäksi vielä 150 metrin verran sadevesikouruja.”

Radan kunnostusurakan on luvattu olevan valmis helmikuun loppuun mennessä ja sen jälkeen rata on autourheilijoiden käytössä taas.

Ja entäpä sitten se F1-kisa? Se ajetaan Hollannin uudella radalla sunnuntaina 3.5.2020.

Rata-animaatio.Lue seuraavaksi