Uutiset

Työkoneet

Uusi Cat D7 -puskutraktori

Caterpillar lanseeraa uuden Cat® D7 -puskutraktorin. Se liittyy jo aiemmin esiteltyihin Next Generation -malleihin. Uutuus korvaa tuotannossa vanhan mallin D7E. Puskukone painaa kuutisen prosenttia enemmän kuin edeltäjänsä eli 29 776 kilogrammaa. Moottoriteho (Cat C9.3B) on sekin kasvanut 12 prosenttia eli on nyt 197 kilowattia. Päästöluokka on tietenkin Stage V. Kun puskulevyjen tilavuuskin on kasvanut hieman, niin valmistaja lupaa uuden mallin siirtävän maata kahdeksan prosenttia aiempaa tehokkaammin ja näin ollen ajokerrat vähenevät.

Voimansiirrossa on neljäpykäläinen automaattivaihteisto. Caterpillarin mukaan automatiikka valitsee joka tilanteeseen sopivan vaihteen ja moottorin kierrokset. Kuljettaja voi keskittyä varsinaiseen puskutyöhön.

Ohjaamo on sama kuin aiemmin esitellyissä malleissa D5 ja D6/D6 XE. Istuimen säätömahdollisuuksia on lisätty ja uusi 10 tuuman kosketusnäyttö tarjoaa muun muassa teräväpiirtokuvaa takakameralta.

Järjestelmässä on useita puskutyötä helpottavia avustajia kuten Cat Grade Slope Assist ™. Sen avulla uudesta näytöstä hallitaan levyn asentoa ja puskusyvyyttä ilman GPS-yhteyttä.

Tehdasasenteinen valmius (ARO=Attachment Ready Option) helpottaa eri valmistajien koneohjausjärjestelmien integroimista puskukoneeseen.

Edelleen integroituna on puskulevyn kuormitusta ym. seuraava järjestelmä (Blade Load Monitor). Stable Blade -toiminto helpottaa pehmeää maaperää puskettaessa.

Näiden lisäksi lisävarusteena saa jo tehdasasennuksena 3D-koneohjausjärjestelmän (Cat Grade with 3D). Siinä GPS-vastaanottimet on sijoitettu ohjaamon sisälle ja älypuhelimen vastaavaa muistuttava ohjaus tapahtuu Android-laitteella.

Myös kauko-ohjauksen valmius on jo tehtaalla asennettu. Kaikki sisäiset komponentit ovat valmiina ja jälleenmyyjä voi asentaa vastaanottimen koneeseen plug and play -periaatteella. Myös etäkäyttö on mahdollista vaikkapa toimistosta käsin.

Cat D7:n varustevaihtoehdoissa on erilaisia puskulevyjä ja alavaunun rakennevaihtoehtoja. Eri töihin löytyy sopiva kombinaatio.
Erilaisia avustajia löytyy niitäkin monta erilaista. Perstuntuma on katoavaa kansanperinnettä.Lue seuraavaksi