Uutiset

Työkoneet

Uusi Cat® 966 GC -pyöräkuormaaja

Caterpillarin uusi 966 GC -pyöräkuormaaja tarjoaa kestävyyttä monilla eri osa-alueilla sekä luotettavuutta ja suorituskykyä. Koneessa on ominaisuuksia, jotka pitävät polttoaine- ja käyttökulut kurissa, kuten jäähdyttäjän puhallin, joka käy vain tarvittaessa sekä kuormantunteva hydrauliikka. Tämä monipuolinen kone soveltuu hyvin myös vuokraus- sekä kunnalliskäyttöön.

Cat® 966 GC:n moottorina on Cat C9.3B -diesel, joka täyttää Stage V -päästönormit. Moottorista saadaan tehoa 239 kilowattia (321 hv). Päästöjen kurituksesta huolehtivat automaattinen CEM (Cat Clean Emission), SCR ja DPF. Polttoaineenkulutusta pienentävät moottorin automaattinen tyhjäkäynnille pudotus EIMS (Engine Idle Management System), moottorin automaattinen pysäytys EIS (Auto Engine Idle Shutdown), säätyvänopeuksinen jäähdyttäjän puhallin sekä kuormantunteva hydrauliikka. Ne myös alentavat koneen melutasoa. Lisävarusteena on saatavana kahteen suuntaan pyörivä jäähdyttäjän puhallin, jolloin puhaltimen siivet saadaan puhdistettua pyörittämällä puhallinta ”takaperin”.

Uudessa pyöräkuormaajassa on 4-nopeuksinen, sähköisesti hallittava ajo eteen/taakse automaattisella Powershift-planeettavaihteistolla. Vaihteen vaihtuminen on nopeaa ja pehmeää. Ajo on jouheaa myös hankalassa maastossa. Lisävarusteena saatava tasauspyörästön lukko parantaa pitoa ja näin etenemistä liukkaissa olosuhteissa.

Kuormaaja

Kenttätestattu Caterpillarin Z-aisasto valurautaisella poikittaispalkilla ja kippivarrella tarjoaa hyvät murtovoimat. Kuormantunteva hydrauliikkajärjestelmä tarkkailee koko ajan hydrauliikan virtauksia ja paineita sovittaen toiminnot aina tarpeen mukaan. Näin säästetään sekä hydrauliikkapumppua että polttoainetta.

Caterpillarin Performance Series -kauhoja on tarjolla erilaisiin tarpeisiin; tasaiselle lattialle, louhoskäyttöön sekä kevyestä materiaalista valmistettuja. Valmistajan mukaan kauhojen muotoilun myötä niiden täyttöaste on kymmenen prosenttia suurempi aikaisempiin malleihin verrattuna. Cat 966 GC voidaan varustaa Cat Fusion™ -työlaitteen pikakiinnikkeellä ja lisähydrauliikalla, jolloin voidaan helposti käyttää erilaisia Cat-työlaitteita.

Lisävarusteinen Cat Payload mahdollistaa tarkan punnituksen ”vauhdissa”. Järjestelmä on helppo asentaa ja kalibroida. Punnitus on mahdollista tehdä kuormauksen yhteydessä, jolloin työnteko nopeutuu. Kuljettaja pystyy näin kuormaamaan tarkasti halutun määrän tai lisäämään kuormaa tarvittaessa.

Kuljettajan ympäristö ja huollettavuus

Uudessa Cat 966 GC -pyöräkuormaajassa on ergonominen ohjaamo. Kuusi analogista mittaria, merkkivalot sekä LCD-näyttö kertovat nopeasti, mitä koneessa tapahtuu. Työlaitteiden hallinta tapahtuu pienin liikkein. Koneen molemmin puolin on rappuset nousukahvoineen, jolloin ohjaamoon kiipeäminen on turvallista. Myös moottorin ilmansuodattimelle pääsee samalla kiipeämisellä. Suuri tuulilasi on valmistettu suorasta lasista, eikä se näin vääristele. Peruutuskamera kuuluu vakiovarustukseen. Sivupeileissä on suurentava kohta. Lämmitys-/ilmastointilaitteessa on 10 läpällistä suutinta.

Huoltokohteisiin yltää maan tasalla seisten. Se nopeuttaa kunnossapitotoimia sekä lisää turvallisuutta. Suuret lokinsiipiluukut moottorin sivuilla sekä ylös nouseva maski takaavat esteettömän pääsyn päivittäisiin huoltokohteisiin, kuten polttoaineen ja AdBluen lisäykseen, rasvauskohteisiin, suodattimiin sekä nesteiden tyhjennyspisteisiin. Huoltotoimenpiteitä helpottamaan on lisävarusteena saatavilla Cat Autolube -automaattinen voitelujärjestelmä.

Cat 966 GC:ssä on vakiona Cat Product Link™ -valvontajärjestelmä, joka seuraa koneen toimintoja reaaliajassa tehostaen näin käyttöä sekä ennakoi huoltoja ja muita kunnossapitotehtäviä. Koneen toimintoja voidaan myös seurata etänä verkon kautta Cat-sovelluksella (app) tai VisionLink®:llä.Tekniset tiedot:

Cat® 966 GC
Moottori:Cat® C9.3B
Teho:239 kW (321 hv) / 1 600 r/min
Tappikorkeus:4 256 mm
Tila ylös nostetun kuormaajan alla:3 705 mm
Akseliväli: 3 550 mm
Murtovoima:164 kN
Kippauskuorma käännettynä:13 640 kg
Työpaino:  21 781 kg


Catit Suomessa myy Avesco Finland.


Lue seuraavaksi