Uutiset

Työkoneet

Catin minikaivukoneperhe täydentyy

Caterpillar on uudistanut neljän ja viiden tonnin minikaivukonemalleja Cat® 304 ja Cat 305. Koneet ovat viimeiset uuteen minikaivukoneperheeseen 1,5-10 tonnia. Nyt koko sarja on tekniseltä toteutukseltaan ja hallinnaltaan yhteneväinen. 304 ja 305 ovat saaneet lisää tehoa muun muassa hydrauliikkaan ja sitä kautta murto- ja kaivuvoimat ovat aiempaa suuremmat. Valmistajan ilmoittamat tarkat työpainot ohjaamollisille koneille ovat 5 095 ja 5 754 kilogrammaa.

Cat 304 on peräti 254 millimetriä kapeampi kuin edellinen samankokoinen malli 304 E2. Telasta telaan mitattu kokonaisleveys on nyt 1 700 millimetriä. Cat 305 antaa nyt lähes 10 prosenttia enemmän tehoa kuin edeltäjänsä 305 E2. Tämä tuntuu kaivettaessa, sillä voimaa on valmistajan mukaan tullut roimasti lisää. Maksimi kaivusyvyys on kasvanut 140 millimetriä lisää olleen nyt 3 420 millimetriä (valmistajan vakiokauha). Myös tämä viiden tonnin malli on kapeampi kuin aiemmin eli kokonasileveys on 1 980 millimetriä.

Molempiin malleihin saa nyt 45 astetta oikealle ja vasemmalle kääntyvän puskulevyn. Caterpillarin minikaivukonehallinnassa oikealla kaivuvivulla voi hallita puskulevyä ja samalla ohjata vasemmalla vivulla. Tämä ominaisuus on tuoreimpaan minikaivukoneperheeseen kehitetty erikoisominaisuus. Toki perinteiset ajovivut ja jalkapolkimetkin ohjaamossa on. Kuljettaja voi vaihtaa ajotapaa näiden kahden välillä omien mieltymyksiensä tai työtehtävän mukaan.

Moottorina molemmissa on Stage V -yhteensopiva Cat C1.7 ja teholukemakin on sama eli 33,6 kilowattia. Vakiona on automaattinen tyhjäkäynnille pudotus sekä moottorin sammutus. Hydrauliikka on kuormantunteva. Tehdas varustelee asiakkaan haluamat lisähydrauliikan ulosotot puomin päähän.


Catit Suomessa myy Avesco Finland.


Lue seuraavaksi