Uutiset

Työkoneet

Uudet Hitachi Zaxis-7 -pyöräalustaiset kaivukoneet saapuvat

Uudet Hitachi ZX7 -sarjan pyörä-alustaiset kaivukoneet sisältävät valmistajalta tulleen tiedotteen mukaan laajan kattauksen uusia ominaisuuksia joiden avulla tuottavuus, käyttömukavuus, turvallisuus ja käyttöaste ovat paremmin hallinnassa. ZX150W-7 (15,3-17,2 t/105 kW), ZX155W-7 (16,2-17,6 t/105 kW) ja ZX180W-7 (17,7-19,5 t/128 kW) sekä kaksi uutta lyhytperäistä mallia ZX135W-7 (14,5-15,9 t/105 kW) ja ZX175W-7 (17-18,5 t/105 kW) tarjoavat käyttäjilleen luotettavia ajotunteja koko elinkaarensa ajan.

”Hitachin kehittämän HIOS V-hydraulijärjestelmän ansiosta uuden ZX7-sarjan pyöräalustaisen koneen omistajat voivat luottaa siihen, että koneilla voidaan työskennellä tehokkaammin, mutta samalla pienemmällä polttoaineenkulutuksella. HIOS V-hydraulijärjestelmä mahdollistaa hydrauliikan nopeamman toiminnan ja jopa 7 prosenttia pienemmän polttoaineenkulutuksen kuin aikaisemmissa malleissa”, kerrotaan Hitachilta.

ZX135W-7, uuden mallisarjan pienin kone, perustuu ZX155W-7 malliin ja molemmissa koneissa käytetään voimanlähteenä samaa moottoria. Se on kompakti (takaylitys 1 740 mm ja etuylitys 1 750mm) ja täten sopii ahtaisiin tiloihin. Täysin uusi ZX175W-7 malli tarjoaa paljon kaivuvoimaa ja nostokapasiteettiä.

Tehdasoptiona saatavilla olevan perävaunun kytkentäpaketin ansiosta lisälaitteet voi kuljettaa näppärästi työmaalle. Itse lisälaitteiden perusasetusten vaihto onnistuu helposti ohjaamon näytön kautta. Edellyttäen tietenkin että laitteen tiedot on tallennettu koneen järjestelmään. Kuljettajalla on myös mahdollista hienosäätää koneen asetuksia työkohteen ja omien mieltymystensä mukaiseksi.

Täysin uudistunut ohjaamo

Uuden ohjaamon suunnittelun tavoitteena on ollut tarjota kuljettajille työympäristö, jossa he viihtyvät. Ohjaamo on tilava, materiaalien laatuun on panostettu, äänentaso on matala ja kuljettajaan kohdistuu vähemmän värinää kuin aikaisemmin. Istuimen ja sivukonsolien liikkeet ovat synkronoitu. Helppokäyttöisyyttä tuo myös hallintapainikkeiden uudelleensijoittelu entistä ergonomisemmin.

Ajomukavuutta ovat lisäämässä myös automaattivaihteisto ja lisävarusteena saatava ajon vakausjärjestelmä, joka vähentää kaivulaitteen heilunnasta syntyvää nyökintää. ”Selkeälukuinen näyttö ja siihen liittyvät lisätoiminnot, tarkkaan reagoivat hallintakahvat ja automaattinen työjarru tekevät työskentelyn helpoksi ja nautittavaksi”, sanoo valmistaja.

Ohjaamosta luvataan myös olevan erittäin hyvä näkyväisyyden työkohteeseen ja koneen ympäristöön. Hitachi Aerial Angle-kamerajärjestelmä parantaa kuljettajan näkyvyyttä tarjoten 270-asteen ilmakuvaa koneen ympäristöstä. Kuljettaja voi myös valita näytölle näkyväksi yhden kuudesta kamerakuvavaihtoehdosta nähdäkseen ympäristönsä tarkemmin. Ohjauspylvästä kaventamalla ja rattia pienentämällä näkyvyyttä myös etuikkunasta on saatu paremmaksi.

Hitachi ZX7-sarjan pyörä-alustaiset koneet on nyt myös mahdollista varustaa tehdasasenteisin led-valoin. Ohjaamon etuikkunapyyhin on nyt yhtenäinen ala- ja yläikkunalle. Peilejä on suurennettu. Turvallisuutta tiellä liikuttaessa lisää myös ylävaunun ja kaivulaitteen lukittutuminen ajoasentoon niiden ollessa oikein aseteltuna.

Vähemmän seisonta-aikoja

Kaikki uudet mallit ovat käyneet läpi huolellisen testauksen Hitachin Japanin tehtailla. ”Kestävyys ja laatu näkyy kaikissa yksityiskohdissa. Muutamia esimerkkejä mainitaksemme yksiosaisessa alavaunussa on erittäin suuri etuakselin oskilaatiokulma, tukitassujen hydrauliikan hallinta on entistä tarkempi ja ylävaunua suojaavat lialta nyt kattavat lokasuojat. Myös koneen puhdistus ja puhtaanapito on entistä helpompaa tarkan suunnittelun ansiosta”, kertoo tiedote.

Kaluston hallinta

Hitachi-jälkipalvelutarjonta auttaa omistajia kalustonhallinnassa. Etäseurantajärjestelmä lähettää GPRS- tai
satelliittijärjestelmien avulla tietoa koneen tilasta Global e-service-, Owner’s site- ja ConSite-palveluihin. Lisäksi ConSitepalvelu kerää kuukausittaiselle sähköpostiraportille koneen käyttötiedot. ConSite Pocket-mobiilisovelluksen avulla omistaja saa myös tiedon koneen mahdollisista hälytyksistä.

Uuden mallisarjan koneissa on myös moottori- ja hydrauliöljyjen laatua seuraavat anturit, jotka toimivat 24/7. Öljysensorit tunnistavat heikentyneen öljynlaadun ja lähettävät öljynlaatutiedon Global e-Service- palveluun. Tämän innovatiivisen ominaisuuden ansiosta asiakkailla on suurempi mahdollisuus välttää kalliit vauriot ja koneiden korjauksesta johtuvat seisonta-ajat.

“Kun hankit Hitachi pyörä-alustaisen kaivukoneen pääset osaksi uuden mallisarjan globaalia perhettä”, sanoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n kaivukoneiden tuotepäällikkö Wilbert Blom.

“Uudet ZX135W-7, ZX150W-7, ZX155W-7, ZX175W-7 ja ZX180W-7 sisältävät kehittynyttä tekniikkaa ja uraauurtavaa asiantuntemusta, jotka perustuvat Hitachin 50-vuotiseen perintöön hydraulisten kaivukoneiden suunnittelusta.”

Suomessa Hitachi-maanrakennuskoneiden maahantuonnista, myynnistä ja jälkipalveluista vastaa Rotator Oy.

”Uudet ZX7-sarjan pyörä-alustaiset kaivukoneet herättävät suurta luottamusta ja tiedämme, että yhdessä maan kattavan jälkipalveluverkostomme kanssa voimme tarjota asiakkaalle parhaan mahdollisen kokonaisuuden. Kasvanut mallitarjonta ja etenkin uudet lyhytperäiset mallit täydentävät hienosti Hitachi-maanrakennuskoneiden tuoteperhettä ja otamme ne ilolla vastaan”, toteaa Rotator Oy:n maarakennuskoneiden tuotepäällikkö Teemu Tourunen.

Lue seuraavaksi