Uutiset

Työkoneet

Lisää tuottavuutta – Uudet ZX210-7 ja ZX225US/USR-7 Hitachilta

Hitachi on kuunnellut tarkasti omistajien ja loppukäyttäjien toiveita suunnitellessaan Zaxis 7-sarjan keskikokoisia kaivukoneita. ZX210-7 (21,9-23,9 t/128,4 kW), ZX225US-7 (24,8-29,1 t/128,4 kW) ja ZX225USR-7 (24,8-25,8 t/128,4 kW) -mallien ohjaamo on täysin uudistettu ja kuljettajan olosuhteisiin on haluttu kiinnittää erityishuomiota. Uudet EU:n Tason V-päästömääräykset täyttävien koneiden kokonaistaloudellisuus on maahantoja Rotatorin mukaan entistä mallisarjaa parempi.

Hitachi ZX7-sarjan kaivukoneet on suunniteltu täyttämään korkeimmatkin laatuvaatimukset. Valmistajan lupaama, jopa 11 prosenttia pienempi polttoaineenkulutus on mahdollistettu Hitachin kehittämän TRIAS III-hydraulijärjestelmän avulla. Se mahdollistaa myös tehokkaamman työskentelyn polttoainekustannuksien pysyessä maltillisena.

”Omistaja hyötyvät paitsi tehostuneesta tuottavuudesta myös koneiden helposta muunneltavuudesta työkohteen mukaan. Peruskone on mahdollista varustaa yksiosaisella tai taittopuomilla. Alavaunuvaihtoehtoja on joko pitkä (LC) tai kapea (LCN) Suomeen tilattavat koneet on vakiovarusteisena varusteltu LC-alustalla”, kerrotaan Rotatorilta.

ZX225US-7 mallissa on luokkansa lyhimpiin kuuluva kääntöympyrä (1 680mm) ja lisävarusteena on saatavilla myös puskulevy. Lisälaitteiden vaihto onnistuu kätevästi ohjaamosta valitsemalla näyttöpaneelista käytettävissä oleva laite. Laitteen säädöt on mahdollista esisyöttää koneessa olevaan järjestelmään.

Hitachi ZX210-7

Kaikissa uusissa esiteltävissä malleissa on uudistettu entistä tilavampi ohjaamo. Ohjaamon äänentaso on Hitachin mukaan entistä matalampi ja kuljettajaan kohdistuvia värinöitä on saatu pienennettyä jopa 16 prosenttia (ZX210-7).

ZX225US-7 ja ZX225USR-7 -mallien ohjaamon ovi on 150 millimetriä leveämpi ja kuljettajalla on enemmän jalkatilaa käytössä. Kuljettaja voi navigoida rullan avulla kahdekan tuuman kokoisella LCD-näytöllä. Korkearesoluutioisesta heijastamattomasta näytöstä on helppo seurata koneen tilaa ja näyttöpaneelin uudelleensuunniteltu näkymä tarjoaa helpomman ja selkeämmän pääsyn haluttuihin toimintoihin. Niitä ovat muun muassa ilmastointi, DAB+-radio ja Bluetooth-yhteys.

Uudet ZX7-sarjan kaivukoneet tarjoavat Rotatorin lupaamana erittäin hyvän näkyvyyden ohjaamosta työkohteeseen. Parempi näkyväisyys tarkoittaa samalla myös entistä turvallisempaa koneen hallintaa. Näkyväisyys on parantunut Aerial Angle -kamerajärjestelmän avulla ja ohjaamon rakenteellisilla muutoksilla. Uusien LED- valojen sijoittelu ja etulasin suurentunut pyyhintä-alue edesauttavat myös haasteellisissa olosuhteissa työskentelyssä.

Hitachi ZX225USLC-7

Rakennettu kestämään

”Zaxis 7-mallit on suunniteltu ja rakennettu kestämään. Ne ovat läpikäyneet huolellisen testauksen Hitachin Japanin tehtailla. Komponentteja on uudistettu laajalti, tavoitteena entistä luotettavammat koneet. Myös helppoon huollettavuuteen ja puhdistettavuuteen on kiinnitetty huomioita”, kerrotaan Rotatorilta.

Suuremmat huoltoluukut ZX210-7 mallissa ja suodatinten uudelleenjärjestely, suuremmat askelmat ja moottorinsuoja ZX225US-7 ja ZX225USR-7 malleissa helpottavat pääsyä päivittäisiin huoltokohteisiin. Hitachi-jälkipalvelutarjonta auttaa omistajia kaluston hallinnassa. Etäseurantajärjestelmä lähettää GPRS- tai sateliittijärjestelmien avulla tietoa koneen tilasta Global e-service-, Owner’s site- ja ConSite-palveluihin. Lisäksi ConSitepalvelu kerää kuukausittaiselle sähköpostiraportille koneen käyttötiedot. ConSite Pocket-mobiilisovelluksen avulla omistaja saa myös tiedon koneen mahdollisista hälytyksistä.

Uuden mallisarjan koneissa on myös moottori- ja hydrauliöljyjen laatua seuraavat anturit. Öljysensorit tunnistavat heikentyneen öljyn laadun ja lähettävät öljyn laatutiedon Global e-Service- palveluun. Tämän innovatiivisen ominaisuuden ansiosta asiakkailla on Hitachin mukaan suurempi mahdollisuus välttää kalliit vauriot ja koneiden korjauksesta johtuvat seisonta-ajat.

“Uudet Zaxis-7 keskikokoiset kaivukoneet on suunniteltu täyttämään kuljettajien ja omistajien näkemykset”, kertoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n kaivukoneiden tuotepäällikkö Wilbert Blom.

“Esittelemme ylpeinä uudet mallit asiakkaillemme ja uskomme niiden tehostavan heidän liiketoimintaa. Ei vain koneiden, vaan myös niihin liittyvien lisäpalveluiden ja osaavien ihmisten avulla.”

Lue seuraavaksi