Uutiset

Työkoneet

Uuden sukupolven Yanmar SV100-7Yanmar-kaivukonemallisto sai odotetun päivityksen, kun uuden sukupolven 7-sarjalainen SV100 saapui valikoimaan. Lyhytperäinen, kooltaan pienikokoinen tehopakkaus on erinomainen työkalu varsinkin ahtaissa kaupunkiolosuhteissa.

KH-Koneet Oy:n maahantuoma Yanmar on markkinajohtaja midikokoisissa kaivukoneissa ja nyt malliston suurin, 10 tonnin kokoluokkaan asettuva SV100-7, on saanut päivityksen myötä paljon uudistuksia.

”Koneessa on kaksi kuormantuntevaa hydrauliikkapumppua, jotka jakavat tasaisesti tehoa joka paikkaan ajoon, puomistoon ja kallistuvaan kauhanpyörittäjään”, sanoo KH-Koneiden Petri Haverinen.

”SV100-7:n ohjaamo on kokonaan uusittu. Ikkunapinta-alaa on enemmän ja puomistoa on siirretty enemmän oikealle, minkä myötä näkyvyys on parantunut entisestään. Samalla koneen tyviosaa on vahvistettu, mikä takaa vakaamman työskentelyn. Uudessa Yanmarissa on työergonomiaan kiinnitetty erityishuomiota ja moderni ohjaamo automaattisella ilmastoinnilla, ilmajousitetulla istuimella sekä ergonomisesti suunnitellulla ohjausjärjestelmällä tekevät työnteosta vaivatonta. Myös säilytystilaa on hyvin ja seitsemän tuuman värinäytöltä voi ohjata koneen eri toimintoja helposti. Vakiovarusteena on myös kaksi kameraa, jotka lisäävät näkyvyyttä koneen sivulle sekä taakse”, sanoo KH-Koneet Oy:n konemyyjä Petri Haverinen.

Tasaista tehoa ja helppoa huoltoa

Hydrauliikkajärjestelmää on myös parannettu.

”Koneessa on kaksi kuormantuntevaa hydrauliikkapumppua, jotka jakavat tasaisesti tehoa joka paikkaan; ajoon, puomistoon ja kallistuvaan kauhanpyörittäjään. Varsinkin pyörittäjän käyttömukavuus on parantunut ja samalla koneen polttoaineen kulutusta on saatu pienennettyä jopa 13 prosenttia aikaisempaan malliin verrattuna.”

Koneen huoltotoimia on helpotettu huoltokohteiden sijoittelulla ja useaan suuntaan aukeavilla moottorisuojilla.

”Perushuoltojen ja tarkistuksien tekeminen on nopeaa ja vaivatonta”, toteaa Haverinen.

Koneen huoltotoimia on helpotettu huoltokohteiden sijoittelulla ja useaan suuntaan aukeavilla moottorisuojilla.

Siirrot kuorma-auton lavalla

Uudessa Yanmar SV100-7 -mallissa on aikaisempaa 10 senttimetriä matalampi ohjaamo. Tämä on iso muutos ajatellen varsinkin koneen siirtoja työmaalta toiselle.

”Madallus on toteutettu siirtämällä venttiililohko koneen oikealle sivustalle. Kymmenen senttimetrin muutos on kuljetuksien osalta merkittävä. Kuorma-auton lavalla kuljetettuna kokonaiskorkeus ei nouse yli 4,20 metrin, joten siltojen alitukset eivät ole enää ongelma. Yanmarin kuljettaminen on helppoa, sillä koneen leveys on 2,33 metriä, jolloin siirtoon ei tarvita erillistä lavettia, vaan kone mahtuu kuorma-auton lavalle. Tämä tuo selkeitä aika- ja kustannussäästöjä.”

Ohjaamo on kokonaan uusittu. Puomiston siirto enemmän oikealle parantaa näkyvyyttä ulos.

Kysyntä kovaa

Uudistunut SV100-7 on saatavilla nyt kaikilta KH-Koneet-myyjiltä Suomessa. Uutuus on herättänyt isoa kiinnostusta asiakaskunnassa.

”Kysyntä on ollut kovaa, ensimmäinen Suomeen saatu kone toimitettiin Arepa Oy:lle ja Maapojat Oy osti heti kaksi uutta seiskasarjan SV100-konetta. Nyt koneita on saatavilla kaikista KH-Koneiden toimipisteistä. Tervetuloa tutustumaan erinomaiseen koneeseen”, vinkkaa Haverinen lopuksi.Lue seuraavaksi