Uutiset

Työkoneet

Uuden sukupolven urakointia – Robert Jensen ja Case rakentamassa bulevardia

Robert Jensen on salolainen koneyrittäjä, joka on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut maarakennusalan urakoitsija. Robert perusti Koneurakointi Jensenin ollessaan vasta 17-vuotias ja neljän vuoden toiminta on osoittanut ratkaisun olleen onnistuneen. Yritys työllistää tällä hetkellä Robertin lisäksi yhden henkilön ja toiminta on laajentunut Salon ja Turun alueen lisäksi pääkaupunkiseudulle. Viime vuoden syksystä lähtien yrityksen luottokoneena on toiminut Konevuokraamo Rentiltä hankittu Case CX145D -kaivukone, joka on vastannut Jensenin koviin vaatimuksiin kunnialla.

Robert Jensen on maatilalla kasvaneena tottunut pitkiin työpäiviin, ja ahkeruuden merkitys on aina ollut selvää. Raskas konekanta oli aina kiinnostanut ja jo nuorena kaivukoneiden ohjaamo tuli miehelle hyvin tutuksi. Runsaasti yrittäjäverta omaavana oman yrityksen perustaminen tuli nopeasti eteen ja vuonna 2017 hän aloitti yritystoiminnan omalla toiminimellään. Yrittäjän vapaus sekä vastuu miellyttivät ja monipuoliset maarakennusalan tehtävät tulivat hyvin tutuiksi. Varusmiespalveluskaan ei toimintaa pahemmin hiljentänyt ja panostus konekannan kasvattamiseen tuli urakoiden kasvaessa nopeasti eteen.

Vuokraus turvallinen vaihtoehto

Urakoiden kasvaessa uuden kaivukoneen hankinta tuli ajankohtaiseksi ja vertailujen kautta Robert arveli 15 tonnin kokoluokan Casen soveltuvan hänen tehtäviinsä mainiosti. ”Casen tekniset ominaisuudet vaikuttuvat sopivilta ja luonnollisesti merkin hyvä maine helpotti ratkaisua. Rentin ammattitaitoinen ja nopea palvelu johtivat sopimukseen ja Case CX145D saapui Saloon 13 kuukautta sitten. Hankin koneen ensin Rentiltä vuokrasopimuksella, mutta jo parin kuukauden hyvien käyttökokemusten jälkeen hoidimme lunastussopimuksen kuntoon ja kone siirtyi omistukseeni. Rentin kanssa kaikki sujui todella kitkattomasti ja omaa aikaani ei turhiin paperihommiin tai neuvotteluihin tarvinnut tuhlata”, kiittelee Jensen.

Bulevardia rakentamassa

Robert Jensenin Case on tuttu näky Helsingin Laajasalon kaupunginosassa, jossa rakennetaan uutta edustavaa puistokatukokonaisuutta. Urakointi merkittävässä kohteessa vaatii huippuluokan työn laatua ja ammattitaitoa. Casen avulla Robert Jensen pysyy aikatauluissa ja laatuvaatimuksissa.

Tämän vuoden maaliskuusta lähtien Jenseniä on työllistänyt Helsingin Laajasalontien muutos puistokaduksi. ”Ison mittakaavan projektissa aliurakointi on jälleen avannut uusia näkemyksiä alan toiminnasta ja olen saanut paljon arvokasta kokemusta. Työt Laajasalossa jatkuvat pitkälle ensi vuoteen ja urakan monipuolisuus on asettanut riman korkealle niin koneenkuljettajille kuin konekannalle. Case on osoittautunut oikeaksi valinnaksi vaativiin töihin, sillä sen hydrauliikan taso sekä looginen ohjattavuus takaavat tehokkaan ja turvallisen työskentelyn. Kolmen kameran järjestelmä tarjoaa hyvän näkyvyyden joka kulmaan ja Novatronin 3D-ohjausjärjestelmä varmistaa työn tarkkuuden kaikissa olosuhteissa”, lisää Jensen.

Yrittäjyys sopii nuorille

Robert Jensen on kasvanut yrittäjäksi ja on valmis suosittelemaan rohkean askeleen ottamista myös muille nuorille. ”Oma vapaus ja sen tuoma vastuu sopivat myös omalle ikäluokalleni hyvin, ja arvokkaita neuvoja kannattaa luonnollisesti aina kuunnella. Samoin sopimuksia täytyy kunnioittaa ja urakat on hoidettava laadukkaasti ja aikataulujen mukaan. Tällä hetkellä työtä kyllä tekevälle riittää ja ongelmana on lähinnä aikataulujen sovittelu tehtävien mukaan. Myös hyvien yhteystyökumppanien löytäminen on tärkeää ja itselleni esimerkiksi Konevuokraamo Rentin palvelu on ollut arvokasta. Huolto- sekä varaosapalvelut toimivat kellon ympäri apua saa aina tarvittaessa yhdellä puhelinsoitolla”, päättää Jensen.

Rentti nuorten yrittäjien tukena

Konevuokraamo Rentin Juha Leivo on hyvin tyytyväinen uuden sukupolven yrittäjien esiinmarssista. ”On erittäin ilahduttavaa tavata Robert Jensenin kaltaisia nuoria, ahkeria ja ennakkoluulottomia urakoitsijoita. Maamme tarvitsee joka alalle hänen kaltaisiaan nuoria, joilla on oikea asenne ja tekemisen meininki. Vastuullisena konekauppiaana näen tehtävänämme olevan uusien yrittäjien tukemisen neuvonnan ja verkostoitumisen merkityksen korostamisen kautta. Maarakennusala vaatii alalle tulijoilta paljon muutakin kuin ahkeruutta ja tehokas sekä luotettava konekanta on edellytys urakoista kunnialla selviämisestä”, korostaa Leivo.

”Laajat ja yksilölliset vuokrauspalvelumme takaavat uudelle yrittäjälle turvallisen tavan päästä mukaan isoimpiinkin urakkakohteisiin, joissa konekannalta vaaditaan paljon. Toiminnan kehittyessä on luonnollisesti Jensenin tapaan mahdollista lunastaa kone omakseen, kun se on taloudellisesti järkevää. Rentin periaatteena onkin auttaa uutta alalle tulijaa mahdollisimman pitkälle ja onkin ollut mukavaa olla tiiviisti mukana useassa uuden sukupolven yrittäjän menestystarinassa. Robertin kaltaisissa henkilöissä on alan tulevaisuus ja heidän esiinmarssiaan täytyy tukea mahdollisimman voimakkaasti”, tiivistää Leivo.


Lue seuraavaksi