Uutiset

Työkoneet

Ulkonäöllä on merkitystä

Kiinalainen maarakennuskonevalmistaja LiuGong valaisee tulevaisuuden visioitaan muotoilun suhteen. Maarakennuskoneiden esteettinen ulkonäkö on se, mikä ensimmäisenä katsojalle avautuu. Tyydyttävään lopputulokseen pääsemistä edeltää kuitenkin pitkä, eri asiantuntijoiden luotsaama prosessi. Muuttuva lainsäädäntö, käytön turvallisuus, kuljettajan mukavuus sekä tekniikan jatkuva kehittyminen asettavat kuitenkin raja-arvot muotoilulle.

Gary Major (kuvassa) on siirtynyt JCB:n suunnitteluosaston johdosta LiuGongille. Muiden asiantuntijoiden kanssa tehty yhteistyö hakee nyt uusia uomia.

”Nykyiset yrittäjät ja kuljettajat ovat paljon älykkäämpiä ja vaativampia kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Estetiikan ja ulkonäön merkitys on korostunut. Jos ensikontakti koneeseen lyö pientä kipinää silmien kautta aivoihin, niin se varmasti auttaa ostopäätöksen syntymistä”, kertoo Major.

”Markkinoilla ei ole helppo erottua kilpailijoista ja siksi meillä LiuGongilla onkin tiivistetty muotoilua uudella omalla suunnittelutiimillä. Esteettisellä muotoilulla pyrimme saamaan aikaan kestävän DNA:n konesukupolvien ajaksi. Tavoitteena on, että koneet tunnistaa tulevaisuudessa kertasilmäyksellä LiuGongeiksi. Esimerkiksi Merdedes-Benz tai Aston Martin ovat automaailmassa onnistuneet tässä. Merkit tunnistaa katsomatta tyyppikilpeen tai lukematta logoa”, jatkaa Major

Majorin vetämään ryhmään onkin palkattu nyt yhdeksi jäseneksi Lotus- ja Bentley -merkeille suunnittelutyötä tehnyt alan veteraani Richard Killgren.

”Suuri haaste tulevaisuuden muotoilulle on Stage IV –vaiheen moottorien ja oheislaitteiden kasvava tilantarve”, toteavat miehet.

”Takavuosien kultainen sääntö, että kuljettajan pitäisi nähdä yhden metrin korkeudelle ja yhden metrin etäisyydelle ohjaamosta on nykyteknologian vaatimuksilla vaikea toteuttaa. Voimansiirron ja pakokaasujen jälkikäsittelyn laitteet kasvattavat niin paljon konetta kuljettajan näkökentän kustannuksella.”

Komposiittimaterialien käyttö lisääntyy Liugongin mukaan tulevaisuudessa. Prässätyn teräksen käyttö ei lisää visuaalista nautintoa. Hybriditekniikoiden kehitys taas vie tilantarvetta toiseen suuntaan ja antaa muotoilusuunnittelijoille vapaammat kädet.

“Komposiittimateriaalien käytöllä on muitakin etuja kuin muotoilullisten asioiden vapautuminen teräksen rajoitteista. Se kestää esimerkiksi putoavien kivien ja maa-aineksen aiheuttamia iskuja huomattavasti terästä paremmin. Useimmiten materiaali pomppaa pois komposiittipinnasta, eikä aiheuta näkyviä vaurioita ”, toteaa Major.

Uusia ratkaisuja haetaan pitkälti myös oman testikuljettajaryhmän kautta. Myös asiakkaille annetaan prototyyppejä koeajoon.

Tulevaisuus tuonee tullessaan myös uusia koneiden hallintatapoja.

”Tulevaisuudessa kuljettaja voi hallita konettaan vaikkapa käteensä laitetun virtuaalihansikkaan ja monitorien avulla. Käden liikkeet ovat suoraan verrannollisia koneen tekemiin liikkeisiin. Tämä vaihe on vielä kaukana, mutta tämäntyyppistä tutkimusta tehdään jo paljon.”

Guangxi Liugong Machinery on valittu Maailman Talousfoorumin listaan yhdeksi Kiinan nopeimmin kasvavista yrityksistä eli ns. GGC-yritykseksi (Global Growth Company). Kaikkiaan Kiinassa tähän on nimetty 14 yritystä monelta eri teollisuuden alalta. Kyseessä on merkittävä kansallinen tunnustus.

Lue seuraavaksi