Uutiset

Työkoneet

Toikka murskaa Terexillä

Jarmo Toikka Ky on Inkeroisissa Kouvolan lähistöllä toimiva kuljetus- ja maarakennusalan yritys, joka työllistää kaikkiaan parisenkymmentä alan ammattilaista. Murskatun kiviaineksen tuotanto ja myynti alkoi yrityksessä vuonna 1997 ja tämän hetken tuotantotahti on noin 200 000 tonnia vuodessa. Viime vuoden kesällä Toikan konekalustoon liittyi Kivisampo Oy:n toimittama Terex Canica 2000 -keskipakoismurskain, joka on täyttänyt tehtävänsä tehokkaana ja luotettavana laadukkaan materiaalin tuottajana.

Jarmo Toikka Ky:n Terex-murskain työskentelee yrityksen Kalliomäen louhinta-alueella Inkeroisissa aivan Valtatie 15 varrella. Kalliomäellä on logistisesti loistava sijainti, sillä 32 hehtaarin alueelta on matkaa Kouvolaan ja Kotkaan vain noin 20 kilometriä. Laajoilta asfaltti- tai murskepinnoitteisilta kentiltä onkin helppoa ja nopeaa toimittaa asiakkaille materiaalia Toikan yli 50 lajikkeen kiviainesvalikoimasta. Usein sesonkiluontoinen tehokas mursketuotanto vaatii huippuluokan linjastot ja Terex Canican avulla toiminta otti merkittävän askeleen tehokkaampaan suuntaan.

Jarmo Toikka kertoo keskipakoismurskaimen hankinnan tulleen tarpeelliseksi kiinteän murskauslinjan täydentämiseen ja Kivisammolla oli tarjota toimiva ratkaisu ripeällä aikataululla. ”Murskaimen hinta saatiin neuvoteltua sopivalle tasolle ja samaan kauppaan liitettiin myös Kivisammon valmistama kuljetin. Laitteiden toimitus sujui sovitusti ja toimintaan laittamista nopeutti vanha jalusta, johon Terex meni miltei heittämällä”, kertoo Toikka. Terex-murskain aloitti linjan osana kesäkuussa 2014 ja noin neljän kuukauden vuosikäytöllä sillä on työtunteja takanaan reilut 700.

Inkeroisissa Toikan toimintaan olivat tutustumassa myös Terexin varaosapäällikkö Felim Óg Gildernew sekä Kivisammon myyntipäällikkö Sakari Rantanen, joka kertoo vastaavia Terexin keskipakoismurskia myydyn maahamme vajaa kymmenen kappaletta. Inkeroisissa Rantanen ja Gildernew kuuntelivat tarkalla korvalla Toikan käyttäjäkokemuksia ja asiakkaan tyytyväisyys tietenkin miellytti kuulijoita. Pitkäaikaisena alan ammattilaisella Toikalla oli luonnollisesti myös runsaasti kehitysehdotuksia koskien niin pieniä yksityiskohtia kuin uudentyyppisiä suurempiakin tuote- ja linjastoratkaisuja.

Rantanen ja Gildernew ottivat ehdotukset vastaan ja sopivien ratkaisujen etsiminen Toikan toivomuksiin alkoi välittömästi. Terexiä Suomessa myyvä Rantanen onkin hyvin tyytyväinen tehtaan edustajan mukana oloon. ”Terex osoittaa henkilökohtaisilla asiakaskäynneillä kiinnostusta maamme yrittäjien tilanteeseen, mikä on Terexin kokoiselle suuryritykselle erittäin tärkeä ominaisuus”, korostaa Rantanen.

www.jarmotoikka.fi
www.kivisampo.fi
terex.com/minerals-processing-systems

Lue seuraavaksi