Uutiset

Työkoneet

Terex MDS -rumpuseulojen edustus Vimelcolle

Vimelco Oy on solminut keväällä jälleenmyyntisopimuksen Terex MDS -rumpuseulojen edustamisesta Suomessa. Vuonna 1995 perustettu irlantilainen MDS-konepajayhtiö valmistaa järeitä rumpuseuloja, joita voidaan käyttää karkeiden maa-ainesten ja jopa louheen seulontaan. Terexille MDS siirtyi vuonna 2021 liiketoimintakaupalla.

Vimelco esitteli alkusyksyn Avoimet Ovet -tapahtumassaan Hyvinkäällä tela-alustaisen MDS M413 -rumpuseulan, jonka rumpuun on vaihdettavissa seulaverkkopaneelit eri lajikkeiden ja tarpeen mukaan. Varastokoneena oleva rumpuseula on heti valmiina toimitukseen.

Päivi Virtanen ja Sisko Koskinen esittelivät uutta MDS M413 -rumpuseulaa, joka on tullut Vimelcon edustukseen tänä vuonna. Rumpuseulan huollon helppouteen on kiinnitetty huomiota. Moottori on vedettävissä ulos rungosta huoltotöiden ajaksi.

Järeitä rumpuseuloja myös kierrätykseen

MDS on keskittynyt tuotannossaan järeisiin rumpuseuloihin, joita saa sekä mobiileina että kiinteinä versioina. Suurimpiin malleihin voidaan syöttää jopa 1 500 millimetrin kokoisia kiviä. Nyttemmin rumpuseulojen valikoima on laajentunut myös kierrätykseen soveltuvilla rummuilla, jos asiakkaalla on tarve esimerkiksi pulveroidun betonin seulontaan.

Terexin myötä MDS:n valikoimaan on tullut lisäksi myös useita erilaisia kuljettimia. Suurin myyntivolyymi on pienemmillä tela-alustaisilla rumpuseulamalleilla, joita on saatavilla nopeallakin toimitusajalla.

Avoimet Ovet -tapahtumassa esitelty MDS M413 -rumpuseula on varustettu Caterpillar-dieselmoottorilla, joka täyttää nykyiset päästövaatimukset ilman AdBlue-järjestelmää. Moottorin teho on 50 kilowattia. Seula painaa 30 tonnia ja sen kuljetuspituus noin 13,5 metriä, joten se on myös erittäin helposti siirrettävissä.

Syötin on hydrauliikkatoiminen levysyötin, joka on valmistajan mukaan käytössä kestävä. Syöttimen tilavuus on neljä kuutiometriä ja seulan tuotto on jopa 300 tonnia tunnissa.

Tapahtumassa oli perinteisesti esillä Vimelcon monipuolista valikoimaa. Tässä Komptech Terminator 3400 S -murskain.


Lue seuraavaksi