Uutiset

Työkoneet

Teupen-henkilönostimien edustus MN-Lifttekille

Kurottajia ja muita erilaisia nostolaitteita maahantuova ja jälleenmyyvä MN-Lifttek on aloittanut vuoden alussa saksalaisvalmisteisten Teupen-henkilönostimien edustuksen. Mallistosta löytyy runsas valikoima nivelpuomi- ja teleskooppipuominostimia. Lähes kaikki Teupen-nostimet on varustettu tela-alustalla, joten niillä on mahdollista päästä työskentelemään hankaliinkin paikkoihin. Löytyypä valikoimasta myös lähes kuukulkijaa muistuttava Puma42GTX. Sen sveitsiläistä perua oleva nelipyöräalusta on suunniteltu todella epätasaisiin olosuhteisiin.

MN-Lifttek on aloittanut saksalaisten Teupen-henkilönostimien maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Mallistossa on runsaasti tela-alustaisia malleja.

Saksalaisvalmisteinen Teupen on merkkinä tunnettu laajasta valikoimastaan sekä tinkimättömästä laadustaan. Yrityksen tavoitteena on tarjota ratkaisut kaikkiin henkilönostotarpeisiin. Myös paikkoihin, joihin perinteisillä pyöräalustaisilla nostimilla ei ole ollut mahdollista päästä, olivat ne sitten ulko- tai sisätiloissa. Laaja mallisto pitää sisällään nostimia 12—50 metrin nostokorkeudella sekä monilla eri korikuormilla.

Teupenin malliston huippua edustaa Puma42GTX. Sen runsaasti säätyvä nelipyöräalusta mahdollistaa kulun jopa 17 asteen rinteessä.

Mallistossa on parisenkymmentä erilaista henkilönostoon tarkoitettua laitetta. Lähes kaikki mallit ovat tela-alustaisia niin sanottuja spider-malleja. Tukijalkoja voidaan käyttää useissa eri asennoissa, niin pysty- kuin vaakatuentaan. Teupen-nostimia on saatavana nivel- tai teleskooppipuomilla varustettuna. Käyttövoimavaihtoehtoja on useita. Yläilmoihin kurottelu onnistuu täyssähkökäyttöisenä verkkovirtaan kytkettynä tai akkukäyttöisenä, jolloin liikkumavaraa on enemmän. Polttomoottorikäyttöisiä koneita on saatavana sekä bensiini- että dieselmoottorilla varustettuna. Laitteita on mahdollisuus saada myös niin sanottuina hybridimalleina, joissa on sekä sähkö- että polttomoottorikäyttö (bensiini tai diesel) samassa paketissa. Näin kohteeseen ajo voidaan tehdä johdottomasti polttomoottorilla ja varsinaiset nostot työkohteessa sähkökäyttöisenä päästöttömästi.

Teupen Puma42GTX soveltuu hyvin voimalinjayhtiöille, jotka operoivat paljon hankalakulkuisessa maastossa. Pumalla kori nousee 42 metriin.

Maastokelpoisuutta
Alustojen monikäyttöisyyttä lisäävät niiden säädettävyys. Mallista riippuen voidaan telojen keskinäistä etäisyyttä ja korkeutta säätää hydraulisesti. Tämä mahdollistaa laitteen pääsyn mitä moninaisimpiin kohteisiin, niin ahtaisiin kuin kalteviin paikkoihin.
Uusimpana tuotteena Teupen esitteli viime vuoden Bauma-messuilla Saksassa Puma42GTX-mallin. Sen kuukulkijatyyppinen nelipyöräalusta on sveitsiläisen kaivukonevalmistaja Menzi Muckin suunnittelema. Puma42GTX:n jokaista neljää pyörää voidaan hallita erikseen. Kutakin pyörää voidaan liikuttaa toisista riippumatta sivu-, korkeus- ja pituussuunnassa, jolloin itse kone pysyy aina mahdollisimman vaakasuorassa. Akseliväliä ja raideleveyttä sekä yksittäisen renkaan korkeutta voidaan säätää tilanteesta riippuen. Tämä mahdollistaa sen käytön erittäin kaltevissa olosuhteissa. Valmistaja lupaa, että Puma voidaan ajaa kohteeseen jopa 17 asteen kaltevuuksisessa rinteessä. Maastokyky on siis erinomainen. Työkohteessa vakaudesta vastaavat erilliset tukijalat. Moottorina on 115 kilowattinen Deutzin diesel ja nostokorkeutta laitteelle luvataan jopa 42 metriä. Siirtoajo on mahdollista suorittaa joko alavaunun hytistä tai tietyissä olosuhteissa myös korista. Laite on suunnattu asiakkaille, jotka operoivat paljon vaikeakulkuisessa maastossa ja tarvitsevat siellä suuria nostokorkeuksia. Tällaisia ovat muun muassa voimalinjayhtiöt, jotka rakentavat ja huoltavat korkeita sähkölinjoja.
”Teupenin laitteet soveltuvat täydellisesti jo nyt monipuoliseen nostolaitevalikoimaamme ja täydentävät sitä vielä maastokelpoisilla malleillaan. Laaja valikoima palvelee asiakkaitamme näin monipuolisemmin ja asemamme nostolaiteammattilaisena vahvistuu”, sanoo MN-Lifttekin Seppo Turunen.

Lue seuraavaksi