Uutiset

Työkoneet

Avant 635i ja 640i – runsaasti voimaa kompaktissa koossa

Suomalainen pienkuormaajavalmistaja Avant Tecno Oy esittelee suositun Avant 600 -sarjan uusimmat mallit: yksinopeuksisen Avant 635i:n sekä kaksinopeuksisen Avant 640i:n. Kuormaajissa on täysin uusi Kohler KSD – dieselmoottori, jonka elektroninen ruiskutus tarjoaa valmistajan mukaan rutkasti voimaa. Pakokaasujen jälkikäsittelyä ei tarvita.

Kuormaajamallit 635i & 640i ovat uusin esimerkki maailmanlaajuisesti tunnetusta Avant-konseptista, jossa yhdistyvät kuormaajien voima ja kompakti koko. Uudet kuormaajat viimeistelevät Avantin 600-sarjan uudistuksen, joka alkoi muutama vuosi sitten.

Erittäin suosittua kuormaajamallisarjaa käytetään monenlaisilla aloilla kuten viherrakentamisessa, maataloudessa, kiinteistönhoidossa, rakentamisessa ja purkutöissä sekä hevostalleilla. Yksinopeuksinen Avant 635i kulkee maksimissaan 12 kilometriä tunnissa, kun taas kaksinopeuksisen Avant 640i:n maksimivauhti on 23 kilometriä tunnissa.

Molemmissa malleissa on vakiovarusteena avoin ROPS/FOPS-sertifioitu ohjaamo. Lisävarusteena on saatavana eritäin moderni, tilava, hiljainen ja ergonominen GT-ohjaamo, joka tarjoaa käytäjälle lisää turvallisuutta sekä ainutlaatuista käytön mukavuutta.

Avant 640i

Kohler KSD -moottori: lisää vääntöä ja suurempi öljynvirtaus

Uusissa kuormaajissa on täysin uusi, elektronisesti ohjattu Kohler KSD 1403 -moottori. Common rail -dieselmoottorin iskutilavuus on 1,4 litraa, ja se tuottaa 19 kilowatin (26 hv) tehon. Moottori on suunniteltu viimeisimpien Stage V -pakokaasupäästöstandardien vaatimuksia silmällä pitäen, eli sen teho ja muut ominaisuudet on optimoitu 19 kilowattin, jolloin hiukkassuodatinta ei tarvita.

Kolmisylinterinen vapaasti hengittävä moottori antaa koneelle runsaasti vääntöä alhaisella kierroslukualueella. Sähköinen polttoaineensyöttö sopeutuu valmistajan mukaan vaihtelevaan kuormitukseen paljon paremmin kuin perinteinen ruiskutusjärjestelmä. Avantin käytäjä huomaa tämän esimerkiksi tehdessään maansiirtotöitä kauhalla. Moottori ei sammu, vaikka koneella työnnetään ja nostetaan yhtä aikaa.

Uuden dieselmoottorin ansiosta työhydrauliikan aiempi 50 litran minuuttituotto on saatu nostettua tässä teholuokassa poikkeuksellisen suureen 66 litraa minuutissa öljynvirtaukseen. Suurta virtausta edellytävät hydrauliset työlaitteet toimivat hyvin molemmissa malleissa, joten kuormaajaa voi käyttää entistäkin monipuolisemmin ja tehokkaammin.

Avant 635i

Uusia ominaisuuksia ja uusi ulkonäkö

Avant 635i- ja 640i-malleissa on turvallisuuta lisäävä virranjakoyksikkö (PDU), johon on keskitetty suurin osa sulakkeista ja releistä. Kuormaajan turvatoimintoja ohjaa nyt kuormaajan elektroninen ohjausyksikkö(VECU). Ohjaamossa erilliset mittarit on korvattu tyylikkäällä ja kätevällä monitoiminäytöllä.

Näyttö antaa käytäjälle hyvin monipuolisesti koneeseen liityvää tietoa kuten mootorin kierrosluvun, työhydrauliikan öljyvirtauksen, polttoaineen määrän, hetkellisen kulutuksen, ulkolämpötilan, hydrauliöljyn lämpötilan, kuormahälytykset, koneen kokonaiskäyttöajan, huoltotiedot sekä vikakoodit. Kaikki tämä tieto on saatavilla 11:llä eri kielellä.

Kuormaajien rakenne ja katteet ovat täysin samat kuin 645i/650i-malleissa, mikä tekee ulkonäöstä modernin ja huollosta entistäkin helpompaa. Avant 635i- ja 640i -kuormaajat korvaavat edelliset Avant 635- ja Avant 640 -mallit. Uudessa Avant 600-sarjassa on siten neljä mallia: 635i, 640i sekä vuonna 2022 markkinoille tulleet, Kubotan turbodieselmoottorilla (33 kW/44 hv) varustetut 645i ja 650i.

Avant 635i ja Avant 640i lyhyesti:

 • Täysin uusi Kohler KSD -dieselmoottori (teho 26 hv / 19 kW).
 • Runsaasti voimaa ja vääntöä alhaisella kierroslukualueella.
 • Moottori on suunniteltu viimeisimpiä Stage V -vaatimuksia silmällä pitäen.
 • Pakokaasujen jälkikäsittelyä ei tarvita.
 • Moottorin sähköinen polttoaineensyöttö sopeutuu vaihtelevaan kuormitukseen paljon paremmin kuin perinteinen ruiskutusjärjestelmä.
 • Yksinopeuksinen Avant 635i kulkee 12 km/h, kaksinopeuksinen Avant 640i kulkee 23 km/h.
 • Työhydrauliikan tuotto on saatu nostettua tässä teholuokassa poikkeuksellisen suureen 66 l/min öljynvirtaukseen (edeltävissä malleissa 50 l/min).
 • Hyvin monipuolinen ja tehokas työlaitteiden käyttö mahdollista.
 • Kuormaajissa on turvallisuutta lisäävä virranjakoyksikkö (PDU). Kuormaajan turvatoimintoja ohjaa nyt kuormaajan elektroninen ohjausyksikkö (VECU).
 • Ohjaamossa on tyylikäs ja kätevä monitoiminäyttö, joka antaa monipuolisesti tietoa koneesta. Ei enää erillisiä mittareita.
 • Uusi, moderni ulkonäkö ja entistäkin helpompi huolto • Lue artikkeli suuremmista malleista Avant 645i ja 650i.

Lue seuraavaksi