Uutiset

Työkoneet

Taratest Oy osti digitaalisten koneohjausmallien huippuosaamista

Geotekniikkaan ja ympäristötutkimuksiin erikoistunut Taratest Oy vahvistaa osaamistaan ja on ostanut digitaaliseen maarakentamiseen ja koneohjausjärjestelmiin erikoistuneen 3D-Koppi Oy:n koko osakekannan. 3D-Kopin yrittäjät Sami Rautkoski ja Iiro Villman sekä koko henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Yrityskauppa monipuolistaa Taratestin maa- ja infrarakentajille sekä julkisen sektorin toimijoille tarjoamia palveluita. 3D-Kopin ainutlaatuinen koneohjausmallien teknologiaosaaminen yhdistettynä Taratestin voimavaroihin tuo lisää mahdollisuuksia asiakkaille.

Taratestin pääomistaja Tero Mäkinen on seurannut 3D-Kopin kehittymistä lähes kymmenen vuoden ajan.

”Keskusteluissa löysimme yhteiset sävelet ja kaupalliset ehdot hyvinkin nopeasti. Tulevaisuuteen katsovan yhteisen strategian muodostaminen oli helppoa”, Mäkinen kertoo.

Taratestin toimitusjohtaja Tuukka Räsänen sanoo kaupan olevan strategisesti tärkeä liike, joka vastaa tulevaisuuden tarpeita entisestään kiristyvässä markkinassa.

”Tämä on meille merkittävä panostus digitaalisen maarakentamisen maailmaan. Työmaat ovat yhä enemmän digitaalisia ja haluamme olla huipulla mukana tässä kehityksessä”, sanoo Räsänen.

Sami Rautkoski (vas.), Tero Mäkinen ja Iiro Villman ovat tyytyväisiä onnistuneesta yrityskaupasta.

3D-Koppi on erikoistunut maanrakennuskoneiden koneohjausmalleihin. Erikoisalalla suunnitellaan ja tuotetaan esimerkiksi kaivukoneisiin malleja, joiden avulla työkoneen 3D-koneohjausjärjestelmä ohjaa kuljettajaa työssään. Taratestilla on vahvaa osaamista geosuunnittelusta, mutta 3D-Kopin oston myötä ammattitaito ja myös nykyisen henkilöstön koulutusmahdollisuudet kasvavat. Taratest pystyy tarjoamaan laajemman kokonaisuuden mittaus- ja laskentapalveluita, koneohjausmalleja sekä digitaaliseen rakentamiseen liittyviä tiedonhallinta ja -tietomallikoordinointipalveluita.

3D-Kopin omistajat Sami Rautkoski ja Iiro Villman ovat tyytyväisiä, kun jatkossa yritystä kannattelee entistä leveämmät hartiat. Kuusihenkinen yritys ei ole aikaisemmin ehtinyt vastaamaan markkinoiden kaikkiin tarpeisiin. Palvelutarjonnan lisäksi osaaminen ja kokemus kasvavat.

”Pystymme entistäkin paremmin keskittymään ydinosaamiseemme. Taratest tuntee työmaiden tarpeet. Me tuomme työmaille teknologiaosaamisen ja asiantuntemuksen. Riippumattomina toimijoina palvelemme kaikkia asiakkaita edelleen tasapuolisesti, mutta entistäkin monipuolisemmin”, sanoo Rautkoski.
Lue seuraavaksi