Uutiset

Työkoneet

Taratest Oy kasvaa jättihankkeiden mukana

Taratest on tuttu näky mm. Tampereen keskustassa. Yrityksen toimialat ovat geo- ja ympäristötutkimukset.

Pirkanmaalainen geotekniikan ja ympäristötutkimusten asiantuntija Taratest oy on vahvassa kasvuvauhdissa. 40 vuotta täyttävästä perheyrityksestä on hioutunut erityisen vaativien hankkeiden toteuttaja.

Taratest haastaa maailmanluokan suunnittelukonserneja toimiessaan geo- ja ympäristösuunnittelun asiantuntijana infran, talonrakentamisen ja teollisuuden hankkeissa. Yritys on hioutunut erityisen vaativien hankkeiden toteuttajaksi. ”Vuonna 2018 olemme työskennelleet esimerkiksi kolmella Suomen ydinvoimalatyömaalla”, kertoo toimitusjohtaja Tero Mäkinen.

Maaperätutkimukset ovat nykyään osa jokaista merkittävää talonrakennustyömaata ja väylähanketta. Vuoden 2018 alkuun mennessä Taratest oli toteuttanut historiansa aikana yhteensä yli 13 000 toimeksiantoa.

”Olemme päässeet mukaan valtakunnan kärkihankkeisiin”, kertoo toimitusjohtaja Tero Mäkinen.

Taratest on ollut mukana mm. Haminan datakeskuksen pohjatutkimuksissa, Länsimetron ja Espoo – Salo-rautatien maaperätutkimuksissa, Tampereen raitiotien mittaustöissä sekä Tampereen keskuspuhdistamon kalliotutkimuksissa. Puitesopimukset Espoon ja Helsingin kaupunkien kanssa ovat auttaneet Taratestia laajenemaan myös pääkaupunkiseudulle, josta viime vuosina onkin tullut noin puolet yrityksen liikevaihdosta. 
Nyt kasvua haetaan myös ympäristöpalveluista. Mm. maaperän pilaantuneisuusselvitysten, meluselvitysten ja pölymittausten kysyntä kasvaa koko ajan. Kasvuun Taratest on varautunut myös avaamalla uudet toimitilat Pirkkalan Huovin teollisuusalueelle. Toinen toimipiste sijaitsee Vantaalla.

”Tällä hetkellä voimavaramme niin henkilöstön kuin tekniikankin osalta ovat parhaassa mahdollisessa iskussa tulevaisuuden kasvua ajatellen. Olemme valinneet strategian, jossa kasvatamme asiantuntijamme omassa talossa. Tällä porukalla on hienot mahdollisuudet tähdätä jopa kansainväliseen kasvuun”, sanoo Tero Mäkinen.

Taratest juhlistaa tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Yrityksen perusti vuonna 1978 Tero Mäkisen isä Juha Mäkinen nimellä Tampereen Rakennustestaus oy, ja jo 80-luvulla toiminta-alue ja asiakaskunta laajenivat koko Suomeen.

Lue myös vuosi sitten Konepörssissä julkaistu artikkeli: Taratest oy on maaperätutkimusten taitaja.

Lue seuraavaksi